Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Izbral sem si sistem: poglejte če ni kje kak major kiks

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ZvezdicaZaspanka

Pridružen/-a: Pon Apr 2009 18:54
Kraj: Borovnica

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2009 18:57    Naslov sporočila: Izbral sem si sistem: poglejte če ni kje kak major kiks Odgovori s citatom

Lp,

ali lahko preverim (po dolgih prebiranjih forumov), če bo zadeva na spodobni ravni? Ker sem tko, revež (otrok itd), bi rad nek price performance s ključnim techom za neko prihodnost (za 10 let).

soba je 4,5 x 9 m (pa še zraven je nek predprostor in kuhinja, samo oboki, nima veze, dnevna je 4,5 x 9m) in pač spredaj center + prvi par, zadaj v kotu surrounda. Woofer pride kasneje (kak rabljen).

AVR: Onkyo 507 (ali 577, ko pogruntam razliko se odločim)
Prednji par: Jamo c603 (morda c601)
Center: Jamo c60 CEN
woofer: pride kak rabljen, za ta čas bom dal kar avto-tubo na pioneer ojačevalcu (moram ponucat zadevo)
surround par zadaj: Sony-SS F630 (za surrounde bodo ok, 6 let stari, 4 ohme bo pa onkyo že teral, ne? Moram jih ponucati)
Kabli: nek povprečen rang, najbrž profi gold ali kaj podobnega

Na to bo vezan popcorn, najbrž pa tudi kak bluray Oppo player (zdaj imam PS3, pa ga bom kar prodal enemu kolegu). Laptop bo streamal preko popcorna ali apple airport express.

Je to price/performance zadeva: da bo zvok v filmih ok, ne vrhunski? Da bo glasba ok, ne vrhunska (načrtujem kak gramofon). Je kje kak major kiks? Kupoval bom v Nemčiji v roku pol leta, da bo za novo leto zadeva postavljena (dnevna se šele dela, zajeb je že, ker je strop že narejen...)

Nisem audiofil, samo ko kak Schwarzi govori, naj se čuje "I'll be back!" Wink Isto gre za muziko: naj se Hendrix sliši, a spet ne zanima me audiofilija.

Hvala,

blaž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 22, 2009 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim da nekega kiksa ni. Jamo in Onkyo gre relativno dobro skupaj. Škoda zaradi zadnjih zvočnikov. Ampak, če je treba ponucat, je treba ponucat:)
Nazaj na vrh
ZvezdicaZaspanka

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 22, 2009 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lp,

zakaj škoda? Ali niso zadnji samo za surround (torej ne tako pomembni, tile sonyjevi dajo precej od sebe)? Še vedno lahko sonyje prodam, če je to tak kisk ali pa imam stereo sistem v kleti v klubski sobici. Priznam, da mi tale 5.1 ni glih jasen...

Bi bili zadaj c601 boljši (kaj pa c 601 spredaj in zadaj - moč mi ni tako pomembna)?

hvala,

zz
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 22, 2009 23:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

C603 naj kar bodo spredaj. 601 bi znali biti malo premajhni.
Zadnji zvčniki so res najmanj pomembni, a le ne nepomembni. Saj ti Sonyji ne bodo slabi. Je pa le res nek dober občutek če so vsi zvočniki v seriji enakega podjetja:)

Če se ti gre da čim manj zapraviš, pa le vzemi c603 spredaj, zadaj daj pa sonyje.

Imaš pa v tem rangu veliko drugih zvočnikov še. Najbolje da sam poslušaš kar ti najbolj paše.
Nazaj na vrh
ZvezdicaZaspanka

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 26, 2009 14:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lp,

razumem, hvala. Keš ni ovira (no...), pač počasi nadgrajuješ.

Samo še dve stvari bi vprašal:

1) cdji, gramofoni (skratka stereo) na 5,1: dela ok ali imate tud v tem primeru samo stereo? Ali je kvaliteta muzike kaj slabša?

2) sub: namenski subi (torej subi za home cinema) se vklapljajo samostojno (vstaneš in prižgeš) ali se vklopi skupaj z AVR (in potem izklopi)?

zz
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 26, 2009 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nizkotonci imajo ločeno stikali. Veliko pa jih ima tudi funkcijo auto, in se vklopijo ko začne glasba igrat.

Jaz glasbo na 5.1 sistemu poslušam v stereo(oz. če so sprednji zvočniki mali v 2.1.).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu