| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Mightyhoof
Pridružen/-a: Sre Feb 2009 13:57 Prispevkov: 4 Kraj: Krsko
|
Objavljeno: Tor Feb 24, 2009 18:18 Naslov sporočila: Harman/kardon AVR 445 |
|
|
Za zgoraj omenjen AVR sem zasledil tole izjavo
"As stated by some of the reviews the avr445 does not process hdmi signals"
http://www.amazon.com/Harman-Kardon-AVR-445-Receiver/dp/B000E7GDSC
Zanima me kaj to pomeni ob tem me pa zanima ali AVR 155 "procesira HDMI" al ne?
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 14:24 Naslov sporočila: |
|
|
To pomeni, da receiver ne uporabi zvoka iz HDMI kabla, ampak moraš zvok iz DVD-ja posebej povezati z koaks. ali optičnim kablom. HDMI je samo preklopnik (switcher). Tudi AVR 155 ima samo HDMI switcher.
Po drugi strani pa zna AVR 255 uporabiti zvočni signal iz HDMI povezave (ti. HDMI repeater) tako, da ne rabiš posebej povezovati še zvoka iz DVD playerja ampak je dovolj samo HDMI kabel med njima.
Vsak receiver ki ima DTS HD in Dolby TrueHD dekoderje zna procesirat zvok iz HDMI povezave.
Marsikdo tudi misli, da če povežeš TV in receiver z HDMI kablom, da potem dobiš tudi zvok iz TV-ja nazaj na receiver. To ne drži - za zvok iz TV-ja moraš povezati z činč kablom na receiver.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 14:34 Naslov sporočila: |
|
|
| 'zvok iz HDMI kabla' ni dovolj natancna definicija. Ce prav razumem to pomeni, da receiver ne razvozlava kompresiranih zvocnih zapisov, ki so poslani po HDMIju, recimo DTS-HD in Dolby-HD. Ce pa imas kot vir napravo, ki sama razvozla te zapise in po HDMIju poslje nekompresirani LCPM, ne rabis nobenih dodatnih povezav. Sam imam tako PS3 povezan na Marantz 4002 in pri gledanju blurayev pac PS3 rokuje z Dolby-HD. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mightyhoof
Pridružen/-a: Sre Feb 2009 13:57 Prispevkov: 4 Kraj: Krsko
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 20:19 Naslov sporočila: |
|
|
Najlepše hvala za odgovore  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 23:26 Naslov sporočila: |
|
|
@George Luni:
"zvok iz HDMI kabla' ni dovolj natancna definicija..."
nisi me razumel - AVR 445 sploh ne procesira niti DD, DTS in LPCM zvokov preko HDMI povezave, tako kot tvoj Marantz. HDMI ima samo kot navaden preklopnik - 2 vhoda in 1 izhod. Torej ima samo HDMI Switcher in ne HDMI Repeater kot ga ima tvoj Marantz.
Po domače povedano, če povežeš v AVR 445 HDMI kabel, ne boš dobil prav nobenega zvoka. HDMI služi samo kot preklopnik (če ti recimo na TV-ju zmanjka HDMI vhodov...). Zvok moraš povezat ločeno z optiko ali koaksom.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 00:18 Naslov sporočila: |
|
|
| To je pa precej huda omejitev, sem mislil da tudi najcenejsi moderni receiverji ze rokujejo z nekompresiranim zvokom preko HDMIja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 00:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Po eni strani se sliši hudo. Po drugi pa.. Saj je samo en kabel več pa si na istem:) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 01:08 Naslov sporočila: |
|
|
"To je pa precej huda omejitev, sem mislil da tudi najcenejsi moderni receiverji ze rokujejo z nekompresiranim zvokom preko HDMIja."
Saj se večina najnovejših, samo 445 ni najnovejši.....
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|