| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
uMlinar
Pridružen/-a: Ned Feb 2009 15:33 Prispevkov: 9 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2009 17:47 Naslov sporočila: Domaci kino od zacetka do konca za mali denar |
|
|
Zivjo!
Se enkrat lep pozdrav vsem bom poskusu kr cim vec v tejle temi vprasat in cam manj smetit drugim Ze vnaprej hvala za odgovore.
Trenutno si lastim sledeco proizvodnjo zvoka:
Technics SA GX-180
Technics SL-PS670A
Sony MDS-JE510
Philips DVP 5960
Jamo D115
Zmeraj bol me muci zelja po SE in temu sledi nakup novih komponent.
Preden zacnete o hi end produktih naj omenim da bo moj budget izredno majhen, ceprav vem, da mal gnarja = malo muzike ampak vseeno, kar koli kupim bo vrjetno boljse kot obstojece. Zakaj zelo malo vlozka? Mam namrec veliko hobijev in ne morem si pri vseh privoscit vhunske proizvode
Gremo na bistvo: Dnevna soba je velika 21m2. vecinoma uporabljam sistem za filme, in obcasno za glasbo (DVD audio koncerti, original CDji, in posnetki zivih koncertov na MDjih). Na tem ojacevalcu je glasnost v povprecju na 1/10 v primeru da sm sam doma pa na max 1/4 pa mislim da ma 2×70w rmsa. Kaj hocem povedat, ne rabim 7×120w. Pa se to, vsec so mi mehki basi. Poslusam po vecini rock/pop in nekaj malega dance in house.
Receiver:
po nasvetu vec al manj vseh sm Sonya izlocu. Nihce mi se ni priporocal Pioneerja, kenwooda, ali onkya (nekak pac nismo razpravljali o njih). Za yamaho so rekli da je bol mocna in bol trda, in tako sem pristal na Denonu oz. tudi za harman/kardon sem se ogrel. POZOR govorim o vstopnem razredu - harman kardon avr-155, Denon avr-1509. kaj pomeni H/K 50w proti denon 110w po kanalu?
Zvocniki:
Kot sem rekel imam trenutno Jamo d115 in jih bom zacasno obdrzal kot sprednji sistem. Razmisljam o nakupu Infinityevih zvocnikov Beta ali Primus. Najprej bom nabavil woofer in center in sele potem zadn sistem in menjal trenutni spredni. Zakaj sm se vpiknu v te zvocnike? ker so mi dizajnsko nekak najlepsi pa se furnir je skorej identicen moji dnevni sobi prilike slisat jih nisem mel pa tut zasledil jih se nism nikjer na policah. Obstaja kaksna alternativa za ta cenovni razred oz. kaj kar bi bol pasalo k denonu ali h/k?
Woofer:
Kot sm reku mehak bas s primerno globino pa ne rabi kozarcov premikat;)
DVD/CD:
zadnja investicija bo menjav obstojecega CD playerja in DVDja za malo boljsi DVD playe, ki bo uporaben za oboje.
Kaksni so vasi nasveti oz. izkusnje, mogoce kaj drugega boljsega v tem cenovnem rangu?
Hvala za odgovore! ( pa ne mislit, da se me boste ze resli )
Lep pozdrav
Urban _________________ Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2009 18:00 Naslov sporočila: |
|
|
Infinity kompleti sploh niso slabi. Sub je že v paketu zraven:)
Lepo pašejo k kakemu Harman Kardonu, pa vse skupaj te ne bo stalo celotnega premoženja:)
Če so ti všeč mehki basi, poglej tudi kakšen vstopen Marantzov model, ne bi pa ti znal predlagat zvočnikov za zraven:) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uMlinar
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2009 20:27 Naslov sporočila: |
|
|
Vprasanje glede kompletov infinity. je komplet cenejsi kot ce kupis po komponentah?
Mogoce dodam, da za poslusanje sistema najraje poslusam dragojevica - trag u beskraju. _________________ Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2009 21:01 Naslov sporočila: |
|
|
| uMlinar je napisal/a: | Vprasanje glede kompletov infinity. je komplet cenejsi kot ce kupis po komponentah?
Mogoce dodam, da za poslusanje sistema najraje poslusam dragojevica - trag u beskraju. |
Na prvi stavek je odgovor:komplet je cenejši!
Glede drugega stavka pa me le zanima, če ti ne postane dolgčas?!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2009 22:39 Naslov sporočila: |
|
|
Sistem Primus + AVR155 lahko slišiš v Big Bangu. Stane pa 699€.
Tu je pa še odgovor za vse ki jih skrbi na-papirju-nizka moč Harmanovih receiverjev: http://www.harmankardon.com/faq/showfaq.aspx?search=general
A Harman Kardon 50-watt amplifier will sound better, louder and cleaner than most 100-watt amplifiers from other companies. The reason is very simple. We give "true" wattage ratings, and our amplifiers utilize something called High-Current Capability (HCC). Please see the comparison below for further explanation. Other companies (100 watts):
Many companies have found new, convenient ways to get "big" wattage ratings on their amplifiers. They may take one frequency or tone (1kHz) and push it through one channel of amplification. This way the power supply only needs to supply power to one tone and one channel (no one listens to one tone through one speaker). This is not a difficult task for a power supply, so you get a nice, high rating like 100 watts. Now let's feed that one tone (1kHz) into 2 channels. Now the power supply has to supply power to 2 channels. The wattage rating is drastically reduced. Now let's take that one tone and make it ALL tones (pink noise). The power supply now has to supply power to all frequencies in both channels. Again, the wattage rating is drastically reduced. Now, your 100-watt amp is suddenly 50 watts (approximately).
Let's take it one step further. When you turn the amp up and begin to average the 50 watts of power, what happens to all of the dynamics/peaks in the sound? It can't get any louder, because the amp has hit its "ceiling," so the sound gets "clipped." The human ear typically can?t hear this clipping because peaks pass by so quickly but, nonetheless, the dynamics are gone.
Our amplifiers (50 watts):
We still rate our amplifiers the old-fashioned way - all frequencies with both channels driven. So "50 watts" is 50 watts. Twenty-five years ago, a 50-watt amp was very powerful. These days you can go to a store and hear a "300 watt" receiver and it won't impress; it lacks dynamic punch.
Now let's take it that extra step. When you turn the amp up and begin to average the 50 watts of power, the amp still needs to put out much more power every time a snare drum, triangle, or movie dynamic (e.g., hand slapping a face) hits. Our amps are able to instantaneously put out 20-100 amps (depending on the model) of high current to the speakers, allowing those dynamics to come through loud and clear, without any distortion. This brings the overall decibel average up, making it seem even louder that 50-watts.
In to vse je res. Recimo, ko so pri nemški reviji (mislim da Stereoplay) merili Yamaho 661, Denona 19(ne vem več katerega) in Onkya 605 so vsi pri polni obremenitvi dali max. 7 x 60 W RMS na 8 ohmih, čeprav imajo po podatkih kao cca. 7 x 140 W, ipd.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2009 23:10 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da sem na forumu že pisal o tem, da sem imel svoje čase najslabotnejši model AVR-130, pa se nisem mogel v enem trenutku pritožiti glede moči.Mogoče bi se pojavilo kakšno pomanjkanje na določenih boxih kompresijskega tipa ali na elektrostatih, na normalnih bas reflex zvočnikih pa o tem ne more biti govora.
Sicer je tudi Marantz poznan po konservativnem navajanju moči.
Seveda nebi bilo dobro, da bi kdo z razmišljanjem šel v drug ekstrem in začel verjeti, da je tudi najšibkejši HK enakovreden bolidom konkurence.Tako pa tudi ni!
Ni pa pomembna zgolj absolutna moč, temveč tudi koliko je ojačevalec občutljiv na nizke impedance zvočnikov.HK je tozadevno stabilen, Yamaha recimo bistveno manj.Ampak to bi bila že predolga štorija! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uMlinar
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 20:16 Naslov sporočila: |
|
|
Hum...kaksne so pa kaj izkusnje s tole yamaho rx-v663 mogoce napram harman/kardon avr 155
solidna cena se mi zdi
http://www.jana-sp.si/product_info.php?products_id=1561
LP _________________ Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uMlinar
|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 22:55 Naslov sporočila: |
|
|
vec al manj sm se odlocu da bom su tole iskat, mi deluje zanimivo in ugodno, ma vse kar potrebujem pa se zelo pocen se mi zdi. Ma kdo slucajno kaksne pomisleke? Zraven so neki yamahini zvocniki komplet 5.1 za katere pa clovek neve tocno kter model so
jutri bom su gledat pa ce bo spilalo bom vzel.
LP _________________ Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 23:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Če so tisti mali, kot pri večini all-in-one kompletov niso kaj prida. So pa:) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uMlinar
|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 23:27 Naslov sporočila: |
|
|
bol me zanima za receiver, zvocnike pac da zraven ker noce posebi prodat. A kdo ve, sta bla to dva modela slucajno, str dn 780 in str db 780 QS? na parih straneh sm vidu da sta loceno napisana, specifikacije pa iste? _________________ Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uMlinar
|
Objavljeno: Pon Feb 09, 2009 23:52 Naslov sporočila: |
|
|
ok, resli ste se me, pravkar pripeljal domov Sony STR-DB 780 QS s kompletom Yamahinih 5.1 zvocnikov NS-P230 vse skupaj za 180€.
Nisem se uspel priklopit, bom pa jutri porocal. ne racunam nic s temi zvocniki in bojo tud kmal sli v prodajo pol pa po infinitye vrjetno razn ce bojo drugi predlogi
Lep pozdrav!
 _________________ Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Nazadnje urejal/a uMlinar Tor Feb 10, 2009 19:48; skupaj popravljeno 3 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Tor Feb 10, 2009 10:44 Naslov sporočila: |
|
|
Čestitke.
Zdaj samo še pohištvo ven vržeš.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uMlinar
|
Objavljeno: Tor Feb 10, 2009 15:44 Naslov sporočila: |
|
|
gerch....sm zmontiru dajle. bo treba zvocnike menjat se woofer ne sfolga :> _________________ Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|