| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 20:59 Naslov sporočila: Postavitev nizkotonca |
|
|
Stvar je v tem, da sem dobil dnevno sobo in imam en starejši JBL woofer (reflex luknja obrnjena naprej, driver navzdol). Prej je bil direktno pod TVjem in usmerjen proti sedežni, zdaj pa sem ga moral postaviti v kot dnevne, pod računalniško mizico. Če sem bil prej zadovoljen z njim, sedaj nisem. Videl sem že kar nekaj wooferjev, ki pa niso bassreflexni in me zanima, če bi tak prišel bolj do izraza, ali bi imel isti šmoren? Na kakšen način delujejo wooferji, ki so v zaprti "škatli"?
Hvala za predloge in odgovore
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 21:14 Naslov sporočila: |
|
|
| Prav v kot ni pametno postavljat ne BR wooferjev, ne zaprtih. Vsaj nekaj cm, še raje 20 ali 30 od stene se kar lepo pozna na zvoku. Yamaha recimo v svojih navodilih priporoča da mora biti razdalja med BR odprtino in steno vsaj dva metra, obrnjena pa naj ne bi bila ne direktno proti steni, ne vzporedno z njo, pač pa pod kotom približno 45 stopinj. Nimaš nobene druge možne postavitve, kjer bi lahko bil nizkotonec dlje od stene? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 21:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Je pa res da je zaprto škatlo lažje postavit, in meni osebno tudi boljše zveni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 22:55 Naslov sporočila: |
|
|
V bistvu niti nimam druge varjante. Ko se ženska priseli, pa kompromisi pa to...
Vsekakor bi mi kakšen napotek v smeri kakšen in kateri woofer, prav prišel!!
Tako, da kar na dan s konkretnimi predlogi prosim! (recmo tam nekje max do 300€)  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 23:25 Naslov sporočila: |
|
|
Edini zaprti sub ki mi pride na pamet je Dali Concept Sub, nov okoli 400, rabljen za kakih 250-300€.
Koliko od stene pa imaš to postavljeno? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 23:38 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | Je pa res da je zaprto škatlo lažje postavit, in meni osebno tudi boljše zveni. |
Moje precej odklonilno stališče do wooferjev je poznano, ampak če smo že na tem, potem je treba reči, da je velika večina vrhunskih takšnih, ki imajo zvočnik obrnjen naprej!
80 Hz naj bi bila sicer zgornja meja, pri kateri naj bi woofer delo predal glavnim zvočnikom.Pri tej frekvenci se tudi še ne da locirati izvor zvoka in vsaj topogledno namestitev wooferja ni kritična.
Sicer pa se še vedno pri www.tecnomarket.si dobi za 319€ Klipsch RW-10D, kar je zelo dobra cena! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Jan 12, 2009 11:14 Naslov sporočila: |
|
|
| 20cm? Z 20cm bi znal čisto lepo igrat tudi Bass Reflex nizkotonec. Samo odprtina ne sme biti proti najbližji steni. Poskušaj se še malop oigrat z nastavitvami. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
roger

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 9:48 Prispevkov: 32 Kraj: MS-okolica
|
Objavljeno: Sre Dec 23, 2009 13:36 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima, katera postavitev je najprimernejša za banpass, 2 porta spredaj, driver postavljen vertikalno, magnet v zaprtem prostoru...
slika:
LP, Igor _________________ /roger/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 21:52 Naslov sporočila: |
|
|
Pravilna postavitev suba naj bi izgledala takole.
Poiskati moraš "nude" v prostoru.To storiš tako, da postaviš sub na mesto poslušanja (ob igranju glazbe z dobrim bassom) sam pa hodiš po sobi in poslušaš kje se bas ojača (nude).Teh mest ojačitev je več, in na enega od teh mest postaviš sub.
To sem pobral v eni od HiFi revij.Sam ga ne uporabljam, saj imam 12" na L/R.Pa še v bloku stanujem.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|