| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
borismd
Pridružen/-a: Pon Jul 2014 16:39 Prispevkov: 36 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Jul 21, 2014 16:49 Naslov sporočila: Kenwood KR-1000 galaxy commander |
|
|
Pozdravljeni,
Sem nov na forumu in se na vas obračam s težavo/vprašanjem. Imam namreč monster receiver Kenwood KR-1000, ki se nenormalno greje. V praksi to pomeni da se zadeva v 15 minutah segreje to takega nivoja da bi moja lahko južno gor skuhala(s tem da imam glasnost na nič). Zanima me če ima morda kdo od vas isti model v lasti in če je to normalno, glede na to da receiver igra normalno brez popačenja, nihanja v glasnosti itd. Prav bi mi prišel tudi kak service manual (na netu ne najdem), oz če kdo pozna kakega poceni mojstra ki bi zadevo pogledal.
Hvala za morebitne odgovore in modre misli  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sg
Pridružen/-a: Pon Maj 2013 10:39 Prispevkov: 73 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Pon Jul 21, 2014 17:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Če se grejejo hladilniki izhodnih tranzistorjev, bo treba preverit mirovni tok na obeh kanalih in ga po potrebi nastavit. Pogosto so težava ravno trimer potenciometri za nastavitev le tega, ker z leti drsniki izgubljajo stik. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borismd
|
Objavljeno: Pon Jul 21, 2014 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
Ja... tako nekako se mi je zdelo Težava je v tem da ne najdem service manuala na netu. Sem hotel zadevo podret, ker je še nekaj maleknosti za zrihtat (slab kontakt na displayu...) pa mi ni uspelo :/ Do danes je to prvi receiver, ki mu ne pridem do živega : D
Tako da če ima kdo service manual bom več kot zadovoljen  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borismd
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 21, 2014 18:37 Naslov sporočila: |
|
|
| borismd jaz bi ga na tvojem mestu dal v roke mojstru.če rabiš tel.št ti jo pošljem na zs. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borismd
|
Objavljeno: Pon Jul 21, 2014 18:59 Naslov sporočila: |
|
|
Drago, sem že klical Miloša Pričakovano težavo z biasom bo on reševal(če ne bo predrag), osebno nisem na tem nivoju . Vseeno pa iščem service manual, ker moram popravit LCD(slab kontakt/ mrzli lot) in folijo na indikatorju glasnosti(se je snela). Svoje receiverje rad popravljam sam, ker mi je to v užitek pa še škoda mi je nekomu plačevat za čisto osnovne zadeve (potenciometri, kalibracija tunerja, razni mrzli loti...).
V tem primeru pa mi dejansko žre živce ker ga tudi razstaviti ne znam brez manuala :/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|