Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kenwood KR-1000 galaxy commander

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
borismd

Pridružen/-a: Pon Jul 2014 16:39
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2014 16:49    Naslov sporočila: Kenwood KR-1000 galaxy commander Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Sem nov na forumu in se na vas obračam s težavo/vprašanjem. Imam namreč monster receiver Kenwood KR-1000, ki se nenormalno greje. V praksi to pomeni da se zadeva v 15 minutah segreje to takega nivoja da bi moja lahko južno gor skuhala(s tem da imam glasnost na nič). Zanima me če ima morda kdo od vas isti model v lasti in če je to normalno, glede na to da receiver igra normalno brez popačenja, nihanja v glasnosti itd. Prav bi mi prišel tudi kak service manual (na netu ne najdem), oz če kdo pozna kakega poceni mojstra ki bi zadevo pogledal.

Hvala za morebitne odgovore in modre misli Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sg

Pridružen/-a: Pon Maj 2013 10:39
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2014 17:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se grejejo hladilniki izhodnih tranzistorjev, bo treba preverit mirovni tok na obeh kanalih in ga po potrebi nastavit. Pogosto so težava ravno trimer potenciometri za nastavitev le tega, ker z leti drsniki izgubljajo stik.
Nazaj na vrh
borismd

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2014 17:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja... tako nekako se mi je zdelo Smile Težava je v tem da ne najdem service manuala na netu. Sem hotel zadevo podret, ker je še nekaj maleknosti za zrihtat (slab kontakt na displayu...) pa mi ni uspelo :/ Do danes je to prvi receiver, ki mu ne pridem do živega : D
Tako da če ima kdo service manual bom več kot zadovoljen Smile
Nazaj na vrh
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2014 17:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://elektrotanya.com/kenwood_kr-x1000_g.pdf/download.html
Nazaj na vrh
borismd

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2014 17:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kr-x1000 ne bo pravi. Moj je kr-1000. prilagam link da se vidi za kaj gre. Zadeva je pošast kar se dimezij in zvoka tiče... pa še namesto štedilnika ga lahko uporabljam s tem gretjem Very Happy

http://s291.photobucket.com/user/shaorin-chan/media/KENWOOD/KR-10009.jpg.html
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2014 18:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

borismd jaz bi ga na tvojem mestu dal v roke mojstru.če rabiš tel.št ti jo pošljem na zs.
Nazaj na vrh
borismd

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2014 18:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drago, sem že klical Miloša Smile Pričakovano težavo z biasom bo on reševal(če ne bo predrag), osebno nisem na tem nivoju Smile . Vseeno pa iščem service manual, ker moram popravit LCD(slab kontakt/ mrzli lot) in folijo na indikatorju glasnosti(se je snela). Svoje receiverje rad popravljam sam, ker mi je to v užitek pa še škoda mi je nekomu plačevat za čisto osnovne zadeve (potenciometri, kalibracija tunerja, razni mrzli loti...).
V tem primeru pa mi dejansko žre živce ker ga tudi razstaviti ne znam brez manuala :/
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu