| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
cosco
Pridružen/-a: Pon Jul 2013 22:44 Prispevkov: 5 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ico
Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00 Prispevkov: 193 Kraj: kranj
|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2013 21:24 Naslov sporočila: |
|
|
| če ti receiver ne podpira dts zvoka,ga ne boš dobil!meni avtomatsko preklopi na dts,če ga film seveda podpira. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2013 22:04 Naslov sporočila: Re: ONKYO HT-R548 DTS HD zvok iz PC-ja? |
|
|
Pozdravljen
Ali si poizkusil HD Audio HDMI out
Na tvoji sliki imaš vklopljen Realtek HDMI Output
Reciver bi moral prebavit DTS HD zvok.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cosco
|
Objavljeno: Sre Jul 10, 2013 09:51 Naslov sporočila: |
|
|
| Reciver mi podpira hd zvok, če hočem uporabiti drugi hdmi izhod moram fizicno prestavit hdmi kabel na integriran izhod iz osnovne plošče vendar tista zvocna ne podpira hdzvoka..pise realtech ker so driverji od njih drugace je pa to od ati radeon hdmi izhod. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Ned Jul 14, 2013 06:35 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj , mislim, da ti s hd4XXX karticami ne bo uspelo dobiti ven dts-HD ali Dolby TrueHD. Zal ti vec detajlov ne morem dati sedajle ker sem na pocitnicah dalec stran. Vec o tem preberi tukaj.
Klik.
lp,d |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cosco
|
Objavljeno: Tor Mar 04, 2014 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
Med tem časom sem kupij novo grafično kartico, radeon R9 270X, ki naj bi podpirala Dts HD Master Audio ter dolby true HD...Še vedno ni nič od tega
Dobim navaden DTS ter DD |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Tor Mar 04, 2014 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi z Xbmc zadnjo nighties build.
Audio output v XBMC imej na HDMI. Imej obkljukano DTS-HD capable receiver in True HD capable receiver. Audio output in passthrough output pa imej izbran graficno kartico s HDMI.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 14:23 Naslov sporočila: |
|
|
Grafične kartice niso za zvok ampak za sliko. Res je, da lahko preko HDMI-ja gre ven tudi zvok, vendar o kvaliteti ne bi izgubljal besed. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 18:01 Naslov sporočila: |
|
|
Moje mnenje, da je za povprecen HT sistem, s povprecnim A/V receiverjem do 1000 EUR to cisto solidna zadeva. Sem imel en cas za HT Radeon HD5750. Sedaj uporabljam SPDIF iz zvocne, ker ne potrebujem DTS MA in Dolby TrueHD in ker izkoriscam se nekatere druge prednosti zvocne in se mi ne da vec presaltavat na HDMI output v nastavitvah.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 22:20 Naslov sporočila: |
|
|
Kako, to misliš, zanič kvaliteta.Ravnokar sem naročil Sapphire Radeon 7790, in ena meni najpomembnejših zadev je da ima DTS Ma Audio in ThruHd passtrugh.A tebi delfinus je deloval DTS MA prek kartice.
Kako drugače sploh lahko to rešiš.Zvočne nimajo HDMI izhodov, drugače kot prek HDMI ta dva formata ne gresta.
iN kako se potem dobi "kvaliteten" DTS MA signal iz PCja? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 00:03 Naslov sporočila: |
|
|
Ja mi deluje dts-MA in True-HD preko HDMI na ATI Radeon HD5750. Ampak ne uporabljam, ker nimam filmov v tem formatu in ker imam Asus Xonar zvocno, ki je v konstantni rabi in se mi ne da vedno v XBMC premenjavat audio outputa na HDMI. V glavnem pri meni je zadeva nerelavantna.
Naj te ne skrbi, kakovost za HT je preko HDMI prav solidna. V mojem primeru celo veliko boljsa kot preko Realtek integrirane zvocne, ki je na plati. Za povprecno uporabo in mid range A/V receiver je to cisto primerna raba. Edino pri stereo se z boljsimi zvocnimi ali DACi lahko gre korak dlje. Ampak tu pa rabis potem tudi boljsi ojacevalec in zvocnike, da ima to smisel.
Imas pa se zvocne s HDMI, (npr. Asus HDAV), ampak za moje pojme je to nesmiselno. Ce si pretezno HT freak je HDMI izhod in audio procesor na graficni popolnoma ok zadeva. Pa se za stereo bo cist ok, ce je tvoj ojacevalec za poslusanje stereo glasbe tudi A/V receiver.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 00:21 Naslov sporočila: |
|
|
Za stereo imam tudi jaz Xonar STX zvočno.
Zanima me, če se da to (DTS Ma iz PC) bolj "high end" rešit.
Drugače je bil komentar o tem da je HDMI via grafika za DTS MA zvok bolj "zasilna" varianta malo mimo.Edino če je Fuego s tem mislil, za stereo zvok.V tem primeru, pač ni prebral o čem je debata. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 00:38 Naslov sporočila: |
|
|
High End resitev bi bila primerna, ce bi imeli tudi vse ostale zadeve High End in to za HT postane preklemano drago .
Potem si pa ze na Lexicon A/V processorju in najmanj 5 koncnih stopnjah, vsaka za svoj kanal. Vsaj dveh JL audio subih ali dvakrat REL G-1 series. Dodati je potrebno se izjemen Bluray player. Verjetno kak Oppo modan s strani Modwrighta in pa zvocnike in pa seveda akusticni tretma. To bi bil vstop v HT high-end.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 01:26 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 03:20 Naslov sporočila: |
|
|
Ampak tudi tale z McIintoshi in Lexiconi mora če želi DTS Ma iz PC-ja, to potegnit iz grafične via HDMI.
Vem, da bom izpadel malo fušliv, ampak ne verjamem v tak 1miljon dollars pristop za HT.
Po mojem je napr, Yamaha CX-A5000 + 7x Genelec flagship aktivni monitorji z 2 ali več primerna suba, povezano z xlr kabli, totalni high end za HT.
Pa zanimivo tale miljon dollar sistem nima pošlihtane akustike, kar je pri HT še pomemmbnejše oz. rabimo nižji RT. Ima pa lampe na končnih, in zato mora imeti priklopljeno klimo (kar pa ropota)  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|