| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
matajur
Pridružen/-a: Ned Mar 2009 19:19 Prispevkov: 28 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 09:00 Naslov sporočila: Uničeni zvočniki |
|
|
Po neumnosti sem očitno pokvaril/uničil zvočnike. Gre za floostanderje Jamo.
Ker nisem neki stručko vas prosim za nasvet kako sploh ugotoviti ali so šli res zvočniki ali ojačevalc?
Neumnost, ki sem jo napravil. Preko izhoda za slušalke sem priklopil mali prenosni radio na ojačevalec. Najprej je špilalo v redu, potem pa sem ponesreči zavrtel gumb za glasnost (na radiu) in je samo počilo in tišina. Na ojačevalcu lučke sicer delajo, tako da predvidevam, da je v redu. Lahko se pa tudi motim.
Prosim za pomoč. Na koga se obrnit? Kaj lahko pričakujem glede stroškov?
Gre pa za Roksan kandy II + Jamo E855. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Megatron
Pridružen/-a: Pon Mar 2013 8:03 Prispevkov: 13 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 13:12 Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš možnost najprej na ojačevalec priklopi druge zvočnike, da vsaj veš na čem si.
Predvidevam pa tudi, da če bi skuril zvočnike to nebi samo slišal ampak tudi vohal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 14:25 Naslov sporočila: Re: Uničeni zvočniki |
|
|
| matajur je napisal/a: | Po neumnosti sem očitno pokvaril/uničil zvočnike. Gre za floostanderje Jamo.
Ker nisem neki stručko vas prosim za nasvet kako sploh ugotoviti ali so šli res zvočniki ali ojačevalc?
Neumnost, ki sem jo napravil. Preko izhoda za slušalke sem priklopil mali prenosni radio na ojačevalec. Najprej je špilalo v redu, potem pa sem ponesreči zavrtel gumb za glasnost (na radiu) in je samo počilo in tišina. Na ojačevalcu lučke sicer delajo, tako da predvidevam, da je v redu. Lahko se pa tudi motim.
Prosim za pomoč. Na koga se obrnit? Kaj lahko pričakujem glede stroškov?
Gre pa za Roksan kandy II + Jamo E855. |
Je treba vedet kam vtaknit kakšno zadevo praksa, praksa!
Sory ne morem si kaj, samo res si naredil neumnost. Dvomim da so šli zvočniki, verjetno bo potreben servis ojačevalca. Za foro pa probaj kot ti je svetoval Megatron. _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brunoland
Pridružen/-a: Tor Jan 2014 15:26 Prispevkov: 41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 14:36 Naslov sporočila: Re: Uničeni zvočniki |
|
|
| HIFRIK je napisal/a: |
|
Si si nafilal ego?
Pravijo, da se na napakah učimo, ob tem pa upamo, da na drugih ali pa na neprevelikih svojih.
Mislim, da se tudi ti nisi rodil z vsem znanjem. Ali pač?
No, sedaj pa mu povej kam mora vtakniti, da ne bo naslednjič isto. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 14:40 Naslov sporočila: Re: Uničeni zvočniki |
|
|
| brunoland je napisal/a: | | HIFRIK je napisal/a: |
|
Si si nafilal ego?
Pravijo, da se na napakah učimo, ob tem pa upamo, da na drugih ali pa na neprevelikih svojih.
Mislim, da se tudi ti nisi rodil z vsem znanjem. Ali pač?
No, sedaj pa mu povej kam mora vtakniti, da ne bo naslednjič isto. |
ne pijtaj  _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matajur
Pridružen/-a: Ned Mar 2009 19:19 Prispevkov: 28 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 14:42 Naslov sporočila: |
|
|
Ja glede neumnosti mi je čisto jasno. Žal to, da to vem! ne rešuje mojega problema, kako zadevo rešiti.
Ok torej je vseeno možno, da je šel ojačevalec. Kaj pa se uniči / pokvari / skuri v takem primeru, glede na to da lučke še vedno svetijo?
Dejte mi svetovat na koga se obrnit za servis na relaciji primorska-Ljubljana. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Megatron
Pridružen/-a: Pon Mar 2013 8:03 Prispevkov: 13 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 15:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Lahko bi recimo najprej preveril varovalke, ampak če nisi vešč potem res bolje, da zadeve ne odpiraš in neseš k serviserju. Kam pa ti žal ne morem svetovat, ker na tej relaciji ne poznam nikogar. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 16:01 Naslov sporočila: |
|
|
predvidevam da nimaš nobenega multimetra...
vsaj zvočnike preizkusi če so ostali živi- kar z baterijo od daljinca 1,5v, vseeno kako obrneš med oba kontakta zvočniškega kabla daš baterijo, mora se slišat malo pokanja, drugače so mrtvi, preizkusi kaj ja z bas zvočniki, se kaj čuti da riba ali sploh gre membrana notri če jo potisneš...ali čutiš da jo mehansko kaj ovira..
če so šli zvočniki so skoraj gotovo odleteli tudi vsaj končni tranzistorji in driverji ojačevalca ker so bili v kratkem stiku zaradi prekurjenih tuljav, nekatere dobre zaščite to sicer prenesejo ampak kot kaže pri tebi ne.
Ojačevalec probaj z kakim drugim zvočnikom kanal po kanalu pa boš videl, ampal če ima slučajno ojačevalec enosmerno napetost na izhodu bodo odleteli v sekundi tudi ti zvočniki...
raje vse prepusti nekomu ki ve kaj dela da ne narediš kake dodatne škode |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 17:05 Naslov sporočila: |
|
|
V Ilirski Bistrici imaš enega mojstra, ki se ukvarja z ojačevalci, zvočniki in avtomobilskim ozvočenjem. Je kar precej znan, ampak se nikakor ne morem spomniti njegovega imena. Malo se pozanimaj.
LpM _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
Bravo, sive celice ti bolje služijo kot meni.
LpM. _________________ miro
Nazadnje urejal/a bogomir 4051 Pet Feb 07, 2014 23:31; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 17:25 Naslov sporočila: |
|
|
Raspor ne servisira več zvočniških enot / zvočnikov. Se ukvarja samo še z lastnimi proizvodi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 17:42 Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno se res noče več ukvarjat s takšnimi "drobnarijami". Sem ga že pred davnimi leti "na kolenih" prosil za "re-cone". Je pa za mene največji zvočniški mojster v Sloveniji. Že pred desetletji je delal take zvočnike, da si jih "samo poslušal".
Zvone Raspor Loudspeakers
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 21:23 Naslov sporočila: |
|
|
| nek_do je napisal/a: | Verjetno se res noče več ukvarjat s takšnimi "drobnarijami". Sem ga že pred davnimi leti "na kolenih" prosil za "re-cone". Je pa za mene največji zvočniški mojster v Sloveniji. Že pred desetletji je delal take zvočnike, da si jih "samo poslušal".
Zvone Raspor Loudspeakers
 |
a te zvočnike poznaš? a lahko kaj več poveš o njih?
izgleda da je zvone že takrat pogruntal ,da omnipolarni dizajn deluje...sodim po mrežicah zgoraj ali se motim? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 22:08 Naslov sporočila: |
|
|
Ne teh zvočnikov nisem poslušal. Sem pa z Zvonetom dosti debatiral, sedaj se pa že kar lep čas nisva slišala. So pa te njegovi starejši zvočniki bolj kot ne unikati. Ima pa odličnega naslednika v sinu, ki je nedolgo nazaj doktoriral na elektro faksu in kolikor vidim je tudi zaposlen v ZR Speaker Lab.
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|