Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ozvocenje manjsega lokala
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
blubiu

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 18:34
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2012 22:34    Naslov sporočila: Ozvocenje manjsega lokala Odgovori s citatom

Za manjsi lokal 80 m2 bi rad cim ceneje uredil ozvocenje ter source/amplifikacijo. Zvocniki (8x) so vsi vgradni v stropu, razen dveh na terasi. Glasba bo samo za background.
Zanima me, kateri/kaksen ojacevalec naj uporabim ter ali rabim poleg ojacevaca se mesalko, kjer bi dolocal glasnost za vsak zvocnik?
Kaj bi bil najboljsi source, da se ni potrebno ukvarjati prevec z izborom glasbe oziroma kako se najbolj elegantno resiti poloznic SAZASa?
Hvala za pomoc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2012 23:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MC-2 lahko recimo T-1000, zadosti moči za takšen lokal - prostor, imaš na izbiro tudi močnejše variante od MC-2.
Nazaj na vrh
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 12, 2012 00:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preko mešalke ne boš mogel regulirati glasnosti posameznih zvočnikov, tako da ti za ta namen ne pride v poštev. Potrebuješ zonerja oz. ojačevalec z več izhodi ali pa kar več ojačevalcev. No je še ena varianta da pred zvočnik vgradiš namenski potenciometer s katerim reguliraš jakost. Glede položnic od Sazasa ( in mislim da še ene agencije ) pa kolikor je meni znano se jim ne boš mogel izogniti ker se ti avtomatsko prilepijo ko dobiš papirje za obratovanje - vsaj bilo je tako.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 12, 2012 00:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Položnic Sazasa se rešiš, če imaš lokal izven Slovenije ali če deluješ ilegalno. Lahko pa preko lobiranja v politiki poskusiš puč.

Najcenejši način, ki ga poznam za ozvočenje je rabljen avtoradio. Zvočnike pa povežeš serijsko / paralelno v kombinaciji impedanc, ki ustreza. Komande balance in fader uporabiš za kontrolo jakosti.

Lahko izgleda malo tako tako, toda funkcionira. To sem videl na več krajih / za back ground
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 12, 2012 01:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na vse naštete predloge bom jaz navedel razumno rešitev. Kupite nek ojačevalnik (če je samo za background music lahko močnejši HI-FI ojačevalnik oz. za cenejšo rešitev neko PA opcijo), nanj pa priklopite naslednjo napravico (je sicer za 6 enot) a bo zadeva delovala brezhibno, po sobah pa boste lahko regulirali jakost:

http://artsound.be/en/products/accessories/p/detail/svc6-s

Enoto lahko kupite tukaj

Have a nice Day

Matt
MBWINNERS

Pridružen/-a: Ned Nov 2009 23:58
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Tudi jaz bi potreboval nasvet, ki bo najbolj optimalno deloval z obstoječo opremo in ozvočenjem.Gre za manjši lokal v treh enotah (gl.del, soba za goste in terasa). V gl. delu bi uporabil 5.1 sistem zvočnikov, v sobi za goste 2 zvočnika prav tako na terasi. Za to imam na razpolago 2 recieverja ter 1 speaker connector od Vivancota, da bi lahko preklapljal po sobah.En reciever je starejši Technicsov, en pa nov Pioneer VSX-324. Torej zanima me kako najbolje vse skupaj povezati, da bo igralo kot mora?

Hvala za vaše nasvete in predloge.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040801290
akacjan

Pridružen/-a: Tor Maj 2010 19:39

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 15:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še povejte prosim , kje bodo vaši lokali, da se jim izognem v velikem loku.
Prejšnje leto smo se cel november povaljevali po Evropi , pa se pri najboljši volji ne spomnim niti enega lokala, kjer bi smetili z (background ) sranjem...dajte, fanjte...pokažite, da ste boljši, kot mizerni ljubljanski ( in ostali ) pajzlji in pustite mir ljudem, ki hočejo v vaših ( manjših ) lokalih mirno kaj spiti...
Nazaj na vrh
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 15:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bravo.. Laughing
MBWINNERS

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 19:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor akacjan.Ni kaj, rešitev kot na dlani. Pa kaj se nekateri obremenjujete s stvarmi, ki se vas sploh ne tičejo. Prosil sem za morebitno rešitev, ne pa pljuvat in se zmrdovat nad lokali, ki gledamo, da čim bolj racionalno uporabimo obstoječe stvari.Najlažje je kupit nove zvočnike in vso opremo pa biti frajer.
Hvala in lep pozdrav
Nazaj na vrh
Tma

Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 19:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Eni boljših...

http://cornered.dk/professional/products

LP
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 22:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

iščete nemogoče rešitve pomožnosti zastonj, vgradite par zvočnikov ko niso drugam kot za v smeti in dva razjahana receiverja ko jih ni mogoče nikjer uporabiti- sedaj pa znalci iz foruma na plan z rešitvami!!!!

brez distribucije signala za posamezne skupine zvočnikov ne bo šlo kar tako z zanič zvočniki se bo zanič slišalo in tako kot je rekel akacjan zakaj zaboga sploh morate moriti nedolžne ljudi in jim vsiljevati svoj glasbeni neokus , če bi radi v miru spili kavico ali pivo???
Nazaj na vrh
3000ES

Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2013 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

akacjan je napisal/a:
Še povejte prosim , kje bodo vaši lokali, da se jim izognem v velikem loku.

Storjeno že pred dvajsetimi leti, ko se s prijateljico v pajzlu zaradi kmetavzarskega nabijanja nečesa,
kar naj bi bila glasba, nisva slišala.
Od takrat me pajzli ne vidijo več.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2013 11:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sploh ne vem čemu je toliko razburjanja glede glasbe v lokalu. Nikje ne piše, da bo tako naglas, da se nebi dalo pogovarjat ali kakšna glasba bo, pa konec koncev to ni vaša stvar. Zelo malo je lokalov kjer nebi imeli ozvočenja. Skoraj povsod gre predvajanje zvoka s tunerja oz. radijske postaje, nekje manj, nekje bolj naglas. Čisto vsak dan hodim na malico v gostilno, kjer imajo ozvočenje in me sploh ne moti, glasba špila v ozadju, včasih povedo prometne informacije...itd. pač standarden radio. V Kranju boste celo našli lokal, kjer jim je Intek prodal Dynaudio ozvočenje s Primare amplifikacijo in musicserverjem, vrtijo pa ambiental glasbo.Tudi v tujini sem bil pogosto v lokalih, kjer so imeli ozvočenje. Npr. na Dunaju so dejansko imeli tudi konkretno HI-FI ozvočenje in ne PA, ki je običajno za višje jakosti. Mi imamo doma savno z vgrajenim ozvočenjem in ambiental glasbo.
Vglavnem, človek je vprašal, jaz sem mu sicer podal rešitev nekaj postov višje (pred njegovim vprašanjem), če ima pa še nekdo boljšo idejo pa z besedo na dan.
Have a nice Day

Matt
akacjan

Pridružen/-a: Tor Maj 2010 19:39

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2013 11:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nobenega razburjenja ni bilo, pač pa ( demokratično ) izraženo mnenje ob ideji, ki se je porodila na forumu. Saj za to pa forum je, kaj ne ??
Seveda se pa vsak lastnik lokala odloča zase in nosi posledice svojih odločitev.

P.s. : pred mesecem smo imeli v Filharmoniji festival, ki ga je RTV video in avdio posnela. Pod hišo je lokal iz katerega so se prebijali basi v dvorano, kar je seveda motilo tehniko. Imajo pač dober sub...samo zaradi dobrih odnosov z natakarsko ekipo, nam je uspelo izprositi vsaj nekaj deset minut ...ne tišine, ampak utišanja na nemoteč nivo glasnosti.
Nazaj na vrh
MBWINNERS

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2013 18:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glej demokratično mišljeno in povedano akacjan je vse kar sem iskal dobil, brez zmrdovanja in pljuvanja takšnih ali drugačnih preseratorjev.Pa bodi brez skrbi sam nisem lastnik lokala. Bila je prošnja sorodnika, ki je pač povedal kaj ima na razpolago in da trenutno nima namena zapravljati denarja. Če pa je težko ponuditi odgovor brez nekih obstranskih motenj, ki jih določeni imate pa tudi prav.
Hvala trancedeejay za vsaj en pameten odgovor brez nepotrebnega besedičenja in filanja svojega ega.Bom obrazložil tudi to varianto kot opcijo rešitve.

Hvala in lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu