| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
blubiu
Pridružen/-a: Ned Okt 2009 18:34 Prispevkov: 14 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Maj 11, 2012 22:34 Naslov sporočila: Ozvocenje manjsega lokala |
|
|
Za manjsi lokal 80 m2 bi rad cim ceneje uredil ozvocenje ter source/amplifikacijo. Zvocniki (8x) so vsi vgradni v stropu, razen dveh na terasi. Glasba bo samo za background.
Zanima me, kateri/kaksen ojacevalec naj uporabim ter ali rabim poleg ojacevaca se mesalko, kjer bi dolocal glasnost za vsak zvocnik?
Kaj bi bil najboljsi source, da se ni potrebno ukvarjati prevec z izborom glasbe oziroma kako se najbolj elegantno resiti poloznic SAZASa?
Hvala za pomoc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 11, 2012 23:19 Naslov sporočila: |
|
|
| MC-2 lahko recimo T-1000, zadosti moči za takšen lokal - prostor, imaš na izbiro tudi močnejše variante od MC-2. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Maj 12, 2012 00:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Preko mešalke ne boš mogel regulirati glasnosti posameznih zvočnikov, tako da ti za ta namen ne pride v poštev. Potrebuješ zonerja oz. ojačevalec z več izhodi ali pa kar več ojačevalcev. No je še ena varianta da pred zvočnik vgradiš namenski potenciometer s katerim reguliraš jakost. Glede položnic od Sazasa ( in mislim da še ene agencije ) pa kolikor je meni znano se jim ne boš mogel izogniti ker se ti avtomatsko prilepijo ko dobiš papirje za obratovanje - vsaj bilo je tako. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6264 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Maj 12, 2012 00:43 Naslov sporočila: |
|
|
Položnic Sazasa se rešiš, če imaš lokal izven Slovenije ali če deluješ ilegalno. Lahko pa preko lobiranja v politiki poskusiš puč.
Najcenejši način, ki ga poznam za ozvočenje je rabljen avtoradio. Zvočnike pa povežeš serijsko / paralelno v kombinaciji impedanc, ki ustreza. Komande balance in fader uporabiš za kontrolo jakosti.
Lahko izgleda malo tako tako, toda funkcionira. To sem videl na več krajih / za back ground _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sob Maj 12, 2012 01:14 Naslov sporočila: |
|
|
Glede na vse naštete predloge bom jaz navedel razumno rešitev. Kupite nek ojačevalnik (če je samo za background music lahko močnejši HI-FI ojačevalnik oz. za cenejšo rešitev neko PA opcijo), nanj pa priklopite naslednjo napravico (je sicer za 6 enot) a bo zadeva delovala brezhibno, po sobah pa boste lahko regulirali jakost:
http://artsound.be/en/products/accessories/p/detail/svc6-s
Enoto lahko kupite tukaj
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MBWINNERS
Pridružen/-a: Ned Nov 2009 23:58 Prispevkov: 5 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 15:22 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Tudi jaz bi potreboval nasvet, ki bo najbolj optimalno deloval z obstoječo opremo in ozvočenjem.Gre za manjši lokal v treh enotah (gl.del, soba za goste in terasa). V gl. delu bi uporabil 5.1 sistem zvočnikov, v sobi za goste 2 zvočnika prav tako na terasi. Za to imam na razpolago 2 recieverja ter 1 speaker connector od Vivancota, da bi lahko preklapljal po sobah.En reciever je starejši Technicsov, en pa nov Pioneer VSX-324. Torej zanima me kako najbolje vse skupaj povezati, da bo igralo kot mora?
Hvala za vaše nasvete in predloge. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040801290 |
|
 |
akacjan
Pridružen/-a: Tor Maj 2010 19:39 Prispevkov: 213 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 15:40 Naslov sporočila: |
|
|
Še povejte prosim , kje bodo vaši lokali, da se jim izognem v velikem loku.
Prejšnje leto smo se cel november povaljevali po Evropi , pa se pri najboljši volji ne spomnim niti enega lokala, kjer bi smetili z (background ) sranjem...dajte, fanjte...pokažite, da ste boljši, kot mizerni ljubljanski ( in ostali ) pajzlji in pustite mir ljudem, ki hočejo v vaših ( manjših ) lokalih mirno kaj spiti... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 15:45 Naslov sporočila: |
|
|
Bravo..  _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MBWINNERS
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 19:35 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor akacjan.Ni kaj, rešitev kot na dlani. Pa kaj se nekateri obremenjujete s stvarmi, ki se vas sploh ne tičejo. Prosil sem za morebitno rešitev, ne pa pljuvat in se zmrdovat nad lokali, ki gledamo, da čim bolj racionalno uporabimo obstoječe stvari.Najlažje je kupit nove zvočnike in vso opremo pa biti frajer.
Hvala in lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tma
Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06 Prispevkov: 635 Kraj: Nova Gorica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 22:32 Naslov sporočila: |
|
|
iščete nemogoče rešitve pomožnosti zastonj, vgradite par zvočnikov ko niso drugam kot za v smeti in dva razjahana receiverja ko jih ni mogoče nikjer uporabiti- sedaj pa znalci iz foruma na plan z rešitvami!!!!
brez distribucije signala za posamezne skupine zvočnikov ne bo šlo kar tako z zanič zvočniki se bo zanič slišalo in tako kot je rekel akacjan zakaj zaboga sploh morate moriti nedolžne ljudi in jim vsiljevati svoj glasbeni neokus , če bi radi v miru spili kavico ali pivo??? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
3000ES
Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19 Prispevkov: 228 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 10:47 Naslov sporočila: |
|
|
| akacjan je napisal/a: | | Še povejte prosim , kje bodo vaši lokali, da se jim izognem v velikem loku. |
Storjeno že pred dvajsetimi leti, ko se s prijateljico v pajzlu zaradi kmetavzarskega nabijanja nečesa,
kar naj bi bila glasba, nisva slišala.
Od takrat me pajzli ne vidijo več. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 11:04 Naslov sporočila: |
|
|
Sploh ne vem čemu je toliko razburjanja glede glasbe v lokalu. Nikje ne piše, da bo tako naglas, da se nebi dalo pogovarjat ali kakšna glasba bo, pa konec koncev to ni vaša stvar. Zelo malo je lokalov kjer nebi imeli ozvočenja. Skoraj povsod gre predvajanje zvoka s tunerja oz. radijske postaje, nekje manj, nekje bolj naglas. Čisto vsak dan hodim na malico v gostilno, kjer imajo ozvočenje in me sploh ne moti, glasba špila v ozadju, včasih povedo prometne informacije...itd. pač standarden radio. V Kranju boste celo našli lokal, kjer jim je Intek prodal Dynaudio ozvočenje s Primare amplifikacijo in musicserverjem, vrtijo pa ambiental glasbo.Tudi v tujini sem bil pogosto v lokalih, kjer so imeli ozvočenje. Npr. na Dunaju so dejansko imeli tudi konkretno HI-FI ozvočenje in ne PA, ki je običajno za višje jakosti. Mi imamo doma savno z vgrajenim ozvočenjem in ambiental glasbo.
Vglavnem, človek je vprašal, jaz sem mu sicer podal rešitev nekaj postov višje (pred njegovim vprašanjem), če ima pa še nekdo boljšo idejo pa z besedo na dan.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
akacjan
Pridružen/-a: Tor Maj 2010 19:39 Prispevkov: 213 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 11:33 Naslov sporočila: |
|
|
Nobenega razburjenja ni bilo, pač pa ( demokratično ) izraženo mnenje ob ideji, ki se je porodila na forumu. Saj za to pa forum je, kaj ne ??
Seveda se pa vsak lastnik lokala odloča zase in nosi posledice svojih odločitev.
P.s. : pred mesecem smo imeli v Filharmoniji festival, ki ga je RTV video in avdio posnela. Pod hišo je lokal iz katerega so se prebijali basi v dvorano, kar je seveda motilo tehniko. Imajo pač dober sub...samo zaradi dobrih odnosov z natakarsko ekipo, nam je uspelo izprositi vsaj nekaj deset minut ...ne tišine, ampak utišanja na nemoteč nivo glasnosti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MBWINNERS
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 18:43 Naslov sporočila: |
|
|
Glej demokratično mišljeno in povedano akacjan je vse kar sem iskal dobil, brez zmrdovanja in pljuvanja takšnih ali drugačnih preseratorjev.Pa bodi brez skrbi sam nisem lastnik lokala. Bila je prošnja sorodnika, ki je pač povedal kaj ima na razpolago in da trenutno nima namena zapravljati denarja. Če pa je težko ponuditi odgovor brez nekih obstranskih motenj, ki jih določeni imate pa tudi prav.
Hvala trancedeejay za vsaj en pameten odgovor brez nepotrebnega besedičenja in filanja svojega ega.Bom obrazložil tudi to varianto kot opcijo rešitve.
Hvala in lep pozdrav. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|