Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nov reciver zaradi HDMI priključkov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bigmike

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 19:17
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2008 19:30    Naslov sporočila: Nov reciver zaradi HDMI priključkov Odgovori s citatom

Mene zanima sledeče (če kdo ve):

Imam različne izvore slike in zvoka in bi zadeve rad povezal vse preko solidnega 5.1 reciverja na LCD TV za sliko, zvok preko 2.1 sistema zvočnikov (2 bookshelfa+sub). Izvori so sledeči:

* XBOX360
* DVD/divx predvajalnik
* SIOL TV preko setupboxa
* CD player (še v fazi nabave)

Vse naj bi šlo preko reciverja z čimveč HDMI/komponentnimi vhodi, ker trenutni steroreciver nima praktično nobene podpore glede video vhodov.

Kaj kupiti? Gledam Denon AVR 1508/1708 kar je nekje v rangu 300 EUR (+-). Kako je z podporo izvorom zvoka preko HDMIja. Se odkodira v 5.1 signal ali samo v stereo, al sploh ne in samo "pade čez"?

HDMI kabli mi zelo poenostavijo priklope vseh naprav in bi rad vse peljal preko tega. Kaj torej za ta denar podpira "prihodnost"?

Zvočniki so Monitor Audio BR2, sub je Monitor Audio ASW 1000.

Help Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bigmike

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2008 22:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker nihče ni napisal nič glede tega bom kar sam - mogoče komu koristi.

Kupil sem Yamaho RX-V861 za "smešnih" 360 EUR. Zraven je bil letošnji model RX-V863 za neskormnih 800 EUR.

Zadeva je enostavna za priklopit, v 1 uri imaš v glavnem vse razjasnjeno in samo še nastaviš detajle.

Priklopi so raznorazni od komponentnega vhoda, s-video,.. vse gre lahko iz reciverja ven preko HDMIja. Tudi zvok pride v reciver preko HDMI priključka. Meni sicer igra stereo, moram probat še kako je s prostorskim zvokom (xbox360).

Zvok je boljši kot na Onkyu TX-8511, ki sem ga imel prej. Več mehkobe, detajlov in precej bolj umirjen "popeglan" zvok. To je ocena na hitro, prikloplen je šele par ur.

V glavnem zadovoljen, sploh za ta denar.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2008 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To pa je bilo kar poceni Smile

Tudi meni je Yamaha kar blizu.
Glede denona pa.. Nekje na tem forumu je pisalo da pri enem modelu(ali večih, vseh?), gre preko HDMI-ja samo slika..
Nazaj na vrh
bigmike

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2008 23:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri denonu težko rečem, sem pa gledal pri Onkyo reciverjih in na spletni strani je pod navodili za posamezni model lepo prikazano kaj gre/ne gre čez HDMI.

Še kritika Yamahe: Daljinc je obupen, resnično obupen in še šklopota zaradi neumnega dizajna.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2008 00:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se tiče tona preko HDMI:nevažna stvar, saj ton prihaja preko digitalnega optičnega priključka!
Yamahin daljinec sicer res ni prida, a obstajajo še slabši! Embarassed
Nazaj na vrh
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2008 16:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo, meni je pa glih Yamahin daljinc najjači. Sploh ko ga programiraš še na ostale naprave. Probal sem že Onkyo, Denonov, Logitech, Marantz in vsi po vrsti so bili grozni glede na Yamaho. Nelogično razporejene tipke ipd.
Boš videl, ko ga boš sprogramiral na TV in ostalo in ko se ga boš po par dnevih navadil, da je v bistvu super...

Kar se pa tiče 5.1 HDMI zvoka na 861: gre preko HDMI-ja, celo 7.1 kanalni Linear PCM iz Blu-ray playerja dela, poleg DD in DTS-a.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2008 18:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede daljincev se strinjam, da je to tudi stvar okusa.Niti slučajno tisti najbolj atraktivni niso tudi najbolj praktični!
Meni recimo je najbolj neposrečen od Harman Kardona, všeč pa mi je od Onkyja.Yamaha mi je bila nekje vmes, Logitechovega Harmonyja pa sploh več ne uporabljam!
Nazaj na vrh
bigmike

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2008 19:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Daljinec res ni ne barvno ne funkcijsko (razporeditev - logika, ergonomija, materiali...) biser v teh časih. Je pa toliko bolj simpl upravljanje reciverja preko knofov na sami napravi.

Mi je pa všeč logika in možnost tipk "od 1 do 4" kjer nastaviš zelo veliko detajlov tako glede na različne izvore zvoka kot različnje možnosti glede slike. Potem samo preklopiš med različnimi viri in stvar je poenostavljena tako fino, da je še moji ženi všeč.
Nazaj na vrh
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2008 20:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, ta Scene funkcija je res briljantna. Če imaš še DVD player od Yamahe, potem se še celo predvajalnik vklopi in zažene ko pritisneš Scene 1.
Pa na daljincu lahko nastaviš Macro funkcijo, da se vklopi še TV ko pritisneš Scene za TV vhod...

LP
Nazaj na vrh
bigmike

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 10:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

frodo je napisal/a:
Ja, ta Scene funkcija je res briljantna. Če imaš še DVD player od Yamahe, potem se še celo predvajalnik vklopi in zažene ko pritisneš Scene 1.
Pa na daljincu lahko nastaviš Macro funkcijo, da se vklopi še TV ko pritisneš Scene za TV vhod...

LP

Moram probat, ker potem je takoj en daljinc manj v igri. Very Happy

Kje se to nastavi?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu