Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ebay global International shipping

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ury

Pridružen/-a: Pon Nov 2012 17:46
Kraj: Dramlje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 16:10    Naslov sporočila: Ebay global International shipping Odgovori s citatom

A ima kdo izkušnje s tem prevoznikom iz USA ?
Ne na ebay-u(ni odgovora) in ne prodajalec, mi ne znata razložiti, kako je s temi dodatnimi zneski, ki se vidijo na sami strani.

http://www.ebay.de/itm/VINTAGE-1977-MARANTZ-170DC-STEREO-POWER-AMPLIFIER-/121182122869?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item1c37047375#shId

Poštnina 66€ se mi zdi malo iz Amerike. Ponavadi so za tako težo okoli 100€.

Potem pa tale nejasnost. Import duties: 137$. A kdo ve mogoče, a so tu zajeti DDV in uvozna taxa, ki jo moram plačati v Sloeveniji, ali kako ?
Kolikor vem, teh dajatev ne more plačati noben drug v mojem imenu, ali se motim?

Hvala
LP Uroš
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 17:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Večina transportnih podjetij ti avtomatsko obračuna vse dodatne stroške, carino+DDV+takso.
V tem primeru je 137$ kar realen znesek, plačal boš pa seveda ti, ko boš kliknil za nakup. Wink
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo ena opomba, a to te ne moti? "This is designed to be powered by 120Vac only."
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 18:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

poštnina je nekje na spodnji meji ponavadi je res malo manj samo če je prodajalec napisal da ti za to ceno pošlje je to njegov problem, ne tvoj, razen če bo potem izsiljeval več ali pa ti ne pošlje ampa..na vse to boš plačal par procentov carine in ddv-skupaj cca 30% protivrednosti in to je tistih cca 137 ali koliko usd ti je izračunal ebay

Velikokrat je trafo tako navit z primarjem 2x 110oz 12 in potem vezan za 220/230, problem je bolj v frekvenci, meni so amaeriki trafoti tudi za 230 v vedno trošili veliko na prazno in se greli, tudi glasnejši so bili kot bi pričakoval, zato sem ponavadi dal trafo navit pri nas in bil veliko bolj zadovoljen, druga opcija je ločilni trafo ali autotransformer pa ga priključiš takega kot je...
Nazaj na vrh
ury

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se trafotov tiče, me ne skrbi. Zanima me, če ima kdo izkušnje s tem transportom ?

LP Uroš
Nazaj na vrh
ury

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 22:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če seštejem vse te transportne stroške in carinske dajatve se mi še vedno zdi v mejah normale(cca 100€). Skrbi me to, da je ta seštevek na njihovi strani še vedno mišljen samo za transport po USA + poštnina do SLO.
Potem bom pa dobil amp na carino v SLO, in mi bodo računali ves ta omenjeni strošek + 22% uvoznega DDV-ja + 4,5% carine. To je pa velika razlika v ceni.

A ima kdo izkušnje s tem ??

LP Uroš
Nazaj na vrh
NCC2000

Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 23:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če malo prebereš pojasnila o teh imprort stroških in tralala:

Pitney Bowes’s estimates may not always reflect actual costs to Pitney Bowes; actual shipping and/or import costs may be more or less than the estimates. However, subject to your compliance with these Terms, your payment of the GSP Item price and quoted Programme Fees during checkout represents the total amount of Shipping and Import charges for a GSP Item to be purchased, shipped to the delivery address specified by you, cleared by customs, and delivered to (or made available for pickup at) the delivery address that you specify. You will not request, and you will not receive, a refund for the difference, if any, between Programme Fees paid by you and actual costs to Pitney Bowes in the event that actual shipping and/or import costs are less than the amounts paid by you.

Izkušenj s tem nimam, razumem pa to kot delivery na tvoja vrata. Pač plačal boš tistih 500€ za komplet, kako pa bodo to spravli do tebe, je pa nihov problem. S tem, ko boš plačal vse tiste predvidene stroške, boš hkrati poblastil Pitney Bowes za tvojega uvoznika. Če bo strošek transporta in uvoza manjši od plačanega, razliko poberejo oni. Plačaš pač pričakovano ceno stroškov in čakaš na paket. Brez doplačil (ddv, takse, špedicija, carina, malca za kurirja itn.. ).

Edino za neskladnost uvoženega z lokalnimi standardi in predpisi pa odgovarjaš sam. (CE??)

Tako si to jaz razlagam, izkušenj kot že povedano nimam.

http://pages.ebay.co.uk/shipping/globalshipping/buyer-tnc.html#programfees
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 23:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne vem kaj ti tu ni več jasno, ti jim plačaš ojačevalec plus tistih 66 eur oz koliko pač natančno to je in čakaš obvestilo z carine. vmes boš verjetno dobil še tracking info ki je bolj tako tako, ponavadi kaže da je vse še nekje v ZDA pa ti javijo da je na carini in da posreduješ dokumentacijo

Tam ti bodo izstavili račun in to je cena za ojačevalec in prevoz kot osnova za carino, davek in par eur za posredovanje in obrazce recimo max še 10 eur in to je to, sedaj pa matematika kolik je končni znesek
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 00:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno to, kar pišeš, je narobe. Velja za navadno pošiljanje, ne pa tole v tem primeru.

ury, kot je napisal NCC2000. Plačaš vse (cena ampa + poštnina + davek/carina). Paket ne gre čez našo carinsko pošto, ker so uvozne dajatve poravnane že pri kurirski službi. Ti pa vrnejo razliko, v kolikor so dejanski stroški nižji, oziroma moraš doplačati, če so slučajno stroški višji. Ponavadi so sicer z izračunom precej natančni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 08:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

se posujem z pepelom, na ta način še nisem uvažal, čeprav v bistvu ni nič drugače,vsi stroški približno normalni oz prevoz res poceni glede na težo, ne vem sicer kdo odgovarja če gre kaj narobe, sicer pa je zato PayPlal,skratka z plačilom postane skrb prodajalca da dobiš kupljeno in to v opisanem stanju drugače pač zahtevaš vrnitev kupnine in zavrneš kupljeno.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 09:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Teh 137 bi bilo, če bi bilo. Ko bodo zbidali na končno ceno, bodo uvozne dajatve odmerjene v procentu od nabavne cene plus poštnine (transporta). Torej če se edini, zmagaš, če ne pač greš višje. Če te to zares goni, potem pojdi na sofortkaufen in ne čakaj.
Nazaj na vrh
Les Rockets

Pridružen/-a: Tor Nov 2012 14:21

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2014 12:42    Naslov sporočila: Moje izkušnje - komentar Odgovori s citatom

Zdravo,
sicer dokaj pozno komentiram tole zadevo, link na Marantza je na srečo v času pisanja tega prispevka še živ, je pa pri meni situacija sledeča:
v primeru, da najdem artikel, ki je zame zanimiv, ne glede na "licitacijo" ali "kupi zdaj" in da prodajalec objavlja take stroške, kot je navedeno v izhodišču te teme, napišem prijazno sporočilo prodajalcu, da je za zaračunavanje uvoznih dajatev v Sloveniji pooblaščena zgolj in samo slovenska carina in da sem pripravljen zadevo kupiti/staviti le v primeru, če prodajalec te stroške umakne. V 75% zadeva obrodi sadove, žal pa se nekateri celo sprenevedajo, češ "nisem vedel" ali pa "gre za samodejni sistem eBay-ja" in podobno ... Skratka, če prodajalec popravi nastavitve, me zadeva še naprej zanima, v nasprotnem primeru pa prodajalec dobi dvojko ... Zavedam pa se dejstva da so skušnjave včasih precejšnje, vsaj z moje strani.
Biser med takimi prodajalci je bil model, ki je sicer te dajatve umaknil in hkrati za točno isti znesek povečal poštnino ... Torej vemo kam pes taco moli, kajne?
Lep pozdrav,
Les Rockets.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2014 14:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ocenjevati je možno žal šele po končani transakciji.
Nazaj na vrh
cink

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2014 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Les Rockets

Taka nabava preko ebay dejansko deluje. Pošiljatelj plača vse stroške - tudi ddv in carino in stroške carinjenja.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu