Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Potrebujem pomoč pri Teleton A500

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ziga008

Pridružen/-a: Pet Maj 2014 10:49
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 30, 2014 11:24    Naslov sporočila: Potrebujem pomoč pri Teleton A500 Odgovori s citatom

Najprej lepo pozdravljeni vsi skupaj!

Sem nov na tem forumu in pred kratki sem za darilo dobil ojačevalec Teleton A500.

O omenjenem ojačevalcu ne vem praktično nič. Prebrskal sem internet in našel le da je star cca. 30 let.

Zanima me če kdo pozna ta ojačevalec in mi lahko pove kaj več o njem. V končni fazi bom ojačevalec verjetno prodal pa me zanima, če mi lahko kdo pove koliko je ta stvar še vredna.

Leo dan vsem skupaj!

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 30, 2014 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja ... res je neka rare varijanta. Omenja se leto izdelave 79-80, moč 2x30W ali 2x40W to pa je tudi vse.
Vrednost se giblje tam do 50.- eur. Iz slik sodeč so vijaki rahlo korozirani (kontakti?), vprašanje je v kakšnem stanju je notranjost ...
Vložek v "osvežitev" verjetno presega vrednost ojačevalca.

lp
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 30, 2014 12:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ja na internetu je kar dosti napisano o Teletonu pa tudi o konkretnih ojačevalcih. So tudi nekatere cene za koliko so bili prodani oz. so jih prodajali. O firmi sami piše tudi: TELETON, European Distributor of Mitsubishi .TELETON is the brand name used for various Mitsubishi electronic products sold during the 70's in Europe. By 1977 TELETON branches had been established in Germany, UK, Belgium, Netherlands, France, and Switzerland.

Vreden pa je bolj malo, če pa ne dela pa "praktično nič". Lahko pa ga obdržiš in se "tolažiš" s tem "člankom" izpred točno šestih let.

3000ES

Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2014 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmm... DIN priključki ? Težka bo. Confused
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2014 13:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

res problem, za ta dva tri vhode ...ves Naim pa še kaj drugega laufa desetletja na te priključke tehnično mimogrede dosti boljši kot RCA...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu