Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

The Penultimate Zen

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
submat50

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 30, 2013 18:49    Naslov sporočila: The Penultimate Zen Odgovori s citatom

Že kar nekaj časa pocasi delam The Penultimate Zen. Tiskanine sem pred leti dal narediti po originalnih gerber file-jih. Zlotal sem štiri tiskanine za štiri monobloke, ki so namenjeni otrokoma. Hladilnik in zadnjo ploščo sem kupil pri Mali-ju. Vse odprtine v zadnjo ploščo sem napravil z ročnim vrtalnikom in obodno žago. Ostali deli ohišja so iz metrskih eloksiranih profilov, nažaganih z ročno žagico in z vijaki pritrjeni skupaj. En monoblok je v fazi priklopitve na napajanje. Tukaj pa se je zataknilo. Pass svetuje, da napetost prvič počasi dvigaš z varijakom. Nakup varijaka pa sedaj ni bil v planu, morda na koncu poletja. Zanima me, ali mi je kdo pripravljen posoditi varijak, da vidim kako je z prvima dvema moduloma. Sicer bom pa počakal nekaj mesecev do nakupa.

Imam tudi viška modulov in če koga zanima jih lahko odprodam.

Link na PASS stran za Zen V-4.

https://www.passdiy.com/project/amplifiers/zen-variations-4

Prilagam nekaj fotografij:

Moduli, nekaj tudi za odprodajo.

Ohišje.

Moduli z elementi.

Monoblok pripravljen za testiranje.

lp Matjaž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jernejx

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 06, 2013 08:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si že kaj potestiral? Smile

Jernej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
submat50

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 08, 2013 12:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zalaufal sem Zena. Prvi vtis zvokovno je zelo pozitiven. Zvok zelo težko ocenim ker ga testiram na full range od U frame. Moram dobiti varianto ko bo en ojacevalec poganjal celoten zvocnik. Potem ga bom primerjal na F5.

Imam malo problemov s hlajenjem ker je v tej vročini v steklenem delu zelo vroče in hladilnike nisem dimenzioniral za takšno vročino. Bomo videli jutri koliko se greje.

lp Matjaz
Nazaj na vrh
submat50

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2013 10:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem Zena in F5 primerjal pi poslusanju Sambe na polozaju full rangea. To sta zvokovno cisto razlicna ojacevalca. Zen igra kot bi poslusal sambo v Braziliji na plazi, F5 pa bolj kot v plesni dvorani. F5 je bolj uglajen kot Zen. Ze Pass parvi da je Zen bolj kot tube ojacevalec.

Se pa Zen kar precej greje. Na chipu sem nameril 70 st.C. Hladilnik tezko drzis 5sek. Je ravno nekje na meji za dodatno hlajenje. V prostoru je 27st.C.
Bom videl ko bo se malo hladnjeje.

Lp matjaz
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu