Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ebay ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 05, 2013 14:09    Naslov sporočila: Ebay ? Odgovori s citatom

Pozdravljen,ebay že uporabljam vendar sem nekaj izdelkov dobil ker je kurirska služba direktno plačala prodajalcu ! Vendar sedaj bi rad plačal na banko prodajalcu in ne vem kje dobiti račun prodajalca. Ali se kje najde v podatkih prodajalca na ebay ali pa mi mora poslati posebej.Sicer bom kmalu zečel uporabljati pay pal,vendar bi rad sedaj nakazal še enkrat direkt na račun v nemčijo.lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 05, 2013 14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V vsakem primeru, če boš plačeval iz Slovenije preko SEPA boš potreboval njihov BIC/Swift in IBAN. V Nemčiji imajo ta dva podatka zelo redko prodajalci (fizične osebe) že navedena ob nakupu ko stvar kupiš in greš drugi korak pri jetzt bezahlen. Paziti pa moraš ker tretji korak-klik že pokaže kakor da je (oz. si) stvar že plačal. Torej če podatkov o BIC in IBANU ni ter so samo podatki o Kontonummer des Empfängers, Bankleitzahl, Name der Bank, moraš kontaktirati prodajalca da ti jih da. Vse to velja za Ebay.de ali at.
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 05, 2013 17:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da je zaradi varnosti po Ebay-u najbolj pametno plačevati s Pay-Pal-om.

Lp,
Miran
CRV

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 05, 2013 17:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja pay pala teli nemci imajo bolj malo Sad sedaj mi je končno dal 20 mestno številko,ker prej ni vedel cele Confused Sicer sem hetel poiskati na njegovem računu trr pa mi je takoj napisalo,da nekaj ne štima in ne gre naprej !
Ali je zmeraj tako običajno,da sporočijo naknadno trr ??
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 05, 2013 18:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za kaj vrednejšega je PayPal edina garancija, prej je Ebay še imel neke vrste arbitražo in si se lshko pritožil če je kaj šlo narobe sedaj samo dobiš avtomatski odgovor da ni nakup krit z PayPal garancijo in si lahko mimogrede ob denar oz kupljeno stvar
Nazaj na vrh
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 05, 2013 19:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CRV je napisal/a:
ja pay pala teli nemci imajo bolj malo Sad sedaj mi je končno dal 20 mestno številko,ker prej ni vedel cele Confused Sicer sem hetel poiskati na njegovem računu trr pa mi je takoj napisalo,da nekaj ne štima in ne gre naprej !
Ali je zmeraj tako običajno,da sporočijo naknadno trr ??

Karkoli sem kupoval v Nemciji, so prav vsi prodajalci imeli PayPal, pa ce je bila zadeva vredna par Evrov ali par 1000 Evrov.

Lp,
Miran
CRV

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 05, 2013 19:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pol pri meni zato ne dovoli,ko še nimam na pay palu vpisane master kartice?
Bom poročal naslednji teden,ko to uredim Smile
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 05, 2013 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pri nemcih PayPal ni priljubljen najbrž zaradi dodatne provizije, pa tudi dvig denarja ni čisto enostaven, tako da kar se mene tiče dvakrat premislim, za par evrov že tvegam za večje vsote pa raje ne kupim kot direktno nakazilo brez garancije, sicer pa vecji del nemčije ni tako zelo daleč da kaj dražjega ne bi šel osebno iskat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu