Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Yamaha DSP-A3090

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zeecho

Pridružen/-a: Čet Apr 2013 0:03
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 01:36    Naslov sporočila: Yamaha DSP-A3090 Odgovori s citatom

Pozdravljeni audio mojstri,

pred dobrimima dvema tednoma sem se odlocil za nakup novega hifi sistema. Ker sem bolj nepoznavalec scene, sem se zanesel na prijateljev nasvet, naj vzamem rabljene B&W ter kak yamaha ojacevalec. Oboje sem tudi nasel v rangu mojega budgeta. Zapletlo pa se je, ko sem ojačevalec prejel preko dostavnega podjetja DPD. Ob priklopu zvocnikov na ojacevalec, sem takoj opazil da je potenciometer zelo zamaknjen iz svojega polozaja, ter da je verjetno doživel hujši udarec med transportom. Vse kar je prislo iz zvocnikov, je bila ultra tiha glasba iz visokotoncev.

Ko sem z daljinskim poizkusal povišati jakost zvoka, je iz zvocnikov prisel iz zvocnikov zvok, ki bi ga lahko opisal kot pokvarjen sintisajzer zvok. Skratka zgodilo se ni nic, ce sem preko daljinca pojacal, se je tudi slisal motorcek, ki poganja potenciometer vendar se ni premaknil.

Prodajalec, ki je iz nemcije, je predlagal da posljem zadevo na servis. Ojacevalec sem peljal na Yamaha servis v kosezah, kjer so po dveh dnevih javili, da pride cez ojacevalec res mal signala ter da rabijo za natančno diagnostiko podrobnejsi pregled, ki bi me stal 42 eur. Prav tako so me opozorili, da ce bo potrebna menjava potenciometra, da le tega nimajo in tudi zaloge ne obstajajo, saj je ojacevalec kar star. Paketi so bili sicer zavarovani, me pa zanima, ce mislite da se bi dalo kje v Sloveniji/Ebayu dobiti rezervni del in ali se mi sploh splaca zadevo popravljati.

Zvocniki so B&W preference 5.

Ce je morda kak junak, ki bi zadevo pregledal in znal urediti ugodneje kot Yamahin servis, mi lahko pise na kukmak@gmail.com.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
micko666

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 10:54
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 08:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iskreno rečeno glede ojačevalca nimam pojma, razen to da je prekleto močan in zelo kvaliteten. Imam pa pripombo čez DPD. Sem imel kar veliko težav, ko sem nekaj časa nazaj naročil nekaj iz neke računalniške firme in je DPD ponesreči dostavil moj paket nekomu iz Kranja. Ne boste verjeli, vendar tisti človek iz Kranja je moj paket plačal in ga ni hotel vrniti. Jaz sem pa prejel njegov paket, ki sem ga seveda zavrnil Smile Bil sem iz sebe in nisem mogel verjeti. Čakati sem moral skoraj 2 tedna na svoj paket. Moje mnenje je, DPD je katastrofa. Nikoli več nočem njihove dostave.

Zeecho, upam da boš rešil težavo, ker mislim, da se splača. Če si imel pošiljko zavarovano, pa še toliko bolje. Bo DPD kril stroške Smile
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 08:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tisti servis v kosezah...je podn.ne morem reči drugače.pred leti sem tja nesel en vintage ojačevalec,pa niso znali najti napake le dobro so mi zaračunali.kar se tiče delov za te yamahe sem pa že slišal,da so problemi z njimi.
Nazaj na vrh
Zeecho

Pridružen/-a: Čet Apr 2013 0:03
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

kateri servis mi pa priporocate? Sem iz Ljubljane, za kvaliteten servis sem se pripravljen odpeljat tudi malce izven.

Lep pozdrav,
Matija
Nazaj na vrh
micko666

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 10:54
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 10:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem za servis, vendar te nič ne bo stalo, če pokličeš na spodnjo številko in vprašaš, kje je pooblaščeni servis.

BIG BANG d.o.o. – SKUPINA MERKUR
Smartinska 152
1000 Ljubjana

Phone:
00386 1 309 38 22

Fax:
00386 1 309 37 60

Email:
gregor.klancnik@bigbang.si
Web:
www.bigbang.si

Vir:
http://europe.yamaha.com/en/support/contacts/slovenia/
Nazaj na vrh
svoperokram

Pridružen/-a: Čet Jan 2011 11:29
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 13:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takole!

Pokliči možakarja na 031 387 021
On včasih na bolhi proda kakšno rabljeno dsp a3090, a1.... ali kaj podobnega, če kaj ne dela popravi ali pa odnese na popravilo.....in mogoče ti bo znal svetovati
Nazaj na vrh
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 14:55    Naslov sporočila: Re: Yamaha DSP-A3090 Odgovori s citatom

Zeecho je napisal/a:
Pozdravljeni audio mojstri,

pred dobrimima dvema tednoma sem se odlocil za nakup novega hifi sistema. Ker sem bolj nepoznavalec scene, sem se zanesel na prijateljev nasvet, naj vzamem rabljene B&W ter kak yamaha ojacevalec. Oboje sem tudi nasel v rangu mojega budgeta. Zapletlo pa se je, ko sem ojačevalec prejel preko dostavnega podjetja DPD. Ob priklopu zvocnikov na ojacevalec, sem takoj opazil da je potenciometer zelo zamaknjen iz svojega polozaja, ter da je verjetno doživel hujši udarec med transportom. Vse kar je prislo iz zvocnikov, je bila ultra tiha glasba iz visokotoncev.

Ko sem z daljinskim poizkusal povišati jakost zvoka, je iz zvocnikov prisel iz zvocnikov zvok, ki bi ga lahko opisal kot pokvarjen sintisajzer zvok. Skratka zgodilo se ni nic, ce sem preko daljinca pojacal, se je tudi slisal motorcek, ki poganja potenciometer vendar se ni premaknil.

Prodajalec, ki je iz nemcije, je predlagal da posljem zadevo na servis. Ojacevalec sem peljal na Yamaha servis v kosezah, kjer so po dveh dnevih javili, da pride cez ojacevalec res mal signala ter da rabijo za natančno diagnostiko podrobnejsi pregled, ki bi me stal 42 eur. Prav tako so me opozorili, da ce bo potrebna menjava potenciometra, da le tega nimajo in tudi zaloge ne obstajajo, saj je ojacevalec kar star. Paketi so bili sicer zavarovani, me pa zanima, ce mislite da se bi dalo kje v Sloveniji/Ebayu dobiti rezervni del in ali se mi sploh splaca zadevo popravljati.

Zvocniki so B&W preference 5.

Ce je morda kak junak, ki bi zadevo pregledal in znal urediti ugodneje kot Yamahin servis, mi lahko pise na kukmak@gmail.com.

Prodajalcu pošlji nazaj ojačevalnik in naj se on zajebava z njim. Verjemi mi, da je to najboljša rešitev.
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 16:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja zuluf, ker je prodajalčeva krivda... Rolling Eyes

Če je bil paket zavarovan, je edina rešitev, da se takoj, ko se ugotovi napaka, pokliče kurirsko službo in razloži situacijo. Sicer po njihovih pravilih se v primeru poškodbe mora le-ta prijaviti pred prevzemom paketa, ampak ker je to v praksi praktično nemogoče, gredo ponavadi na roko in upoštevajo takojšnjo "reklamacijo".

Edino tako zavarovalnica krije škodo in edino v tem primeru ne bo oškodovan ne prodajalec, ne kupec.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu