| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Nov 28, 2010 23:05 Naslov sporočila: Podatki iz ebaya o preteklih dražbah |
|
|
Ojla,
a ve kdo mogoče, kako lahko iz ebaya potegneš podatke (ceno) o preteklih dražbah za nek določen artikel? Se moraš za to kaj posebej registrirat oz. se to sploh da? Sem brkljal po možnostih pa tega nisem našel.
merci. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 28, 2010 23:14 Naslov sporočila: |
|
|
| Tako da si prej v času licitacije shraniš link. Ko se licitacija zaključi, ti ob kliku na ta link pokaže kakšna je bila dosežena cena. To je najlažje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Ned Nov 28, 2010 23:44 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, potrebna je registracija.
Nato klikneš na napredno iskanje (Advanced / Erweitert) in obkljukaš Completed listings / Beendete Angebote. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
|
Objavljeno: Ned Nov 28, 2010 23:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Mhm, to je že okej, ampak kaže samo pred kratkim končane stvari (nekje za dva tedna nazaj). Je starejše stvar nemogoče priklicat? Razen seveda, če si sam vodiš neke vrste evidenco.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18 Prispevkov: 122 Kraj: ILIRSKA BISTRICA
|
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 00:13 Naslov sporočila: ebay in pretekle dražbe |
|
|
Zanimive artikle dam na watch listo. Opomni me nekaj ur pred iztekom avkcije z mailom, ki si ga ogledam lahko tudi po izteku avkcije (če nisem nameraval bidati in o artiklu še "tipam" ali je primeren za moj žep). Ostane shranjeno nekaj časa v my ebay in pa trajneje na mailu.
Še enostavneje, bidaš že prvi dan četrtino predvidene vsote, na koncu avkcije dobiš mail, da stvari nisi dobil in za koliko je šla, shraniš mail in po določenem času imaš že dober pregled koliko kaj stane - vsaj pogosti artikli.
Za oboje moraš biti seveda registriran, ampak to ni nič posebnega in je brezplačno.
Obstaja neka varianta registracie kot gosta, ampak ne vem kako deluje in se mi zdi glede na napisano zgoraj brezvezna. _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 00:29 Naslov sporočila: |
|
|
Če iščeš kakšno čisto določeno stvar, ti lahko pomaga googlov posnetek strani. Določi iskanje samo po ebayu in klikni na posnetek. Nekje sem nekoč videl tudi "ghost" strani, shranjene za nekaj let nazaj. To je pogojno uporabno, če iščeš nekaj povsem določenega. Za splošno uporabo je preveč dela....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
|
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 02:23 Naslov sporočila: Re: ebay in pretekle dražbe |
|
|
| marantz je napisal/a: |
Še enostavneje, bidaš že prvi dan četrtino predvidene vsote, na koncu avkcije dobiš mail, da stvari nisi dobil in za koliko je šla, shraniš mail in po določenem času imaš že dober pregled koliko kaj stane - vsaj pogosti artikli.
|
Ja, saj ravno v tem določenem času je stvar. Sem mislil, da obstaja kak način, da bi si ogledal tudi stvari še iz časa, preden sem jih shranjeval na watch listo. Za to gre.
Google in ghost strani torej... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 13:56 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo, da ne odpiram nove teme...
Prvič bi prodal nekaj na ebayu pa me zanima katerega ponudnika poštnih storitev uporabljate in če je kaj takega na kar moram biti pozoren.
Hvala, Gašper |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 22:19 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem manjše stvari pošiljal v Evropo s pošto Slovenije. Cenik najdeš na njihovi strani in je precej poceni.
Bolj pomembno je, da res natančno opišeš stvar, ki jo prodajaš. Da ne bi prišlo do kakšnih nesporazumov s potencialnim kupcem. Paypal plačilo ti bo tudi dobra garancija, da bo več bidarjev. Osebno druge opcije za prvič sploh ne bi dal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 23:35 Naslov sporočila: |
|
|
| Do zdaj sem čisto vedno pošiljal s pošto slovenije, brez kakršnihkoli zapletov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benz220d
Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37 Prispevkov: 237 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 00:08 Naslov sporočila: |
|
|
meni so zadnjič na pošti slovenije izgubili paket , prav tako zadnjič ni prišel paket iz Ebaya ampak ne vem kje se je izgubil pri nas ali v nemčiji ali kje vmes...je pa paypal vrnil € na račun ....imam pa v službi opravka tudi z drugimi dostavljalci in je pošta še najboljša izbira...nihče pa ni 100% |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 11:25 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala. Malo sem mislil na GLS ali pa DHL, tako cenovno kot tudi glede zanesljivosti. Ampak ne vem če ni (vsaj z Dhl-om) treba imeti pogodbo, torej za fizikalce sploh ni možno.
Za opis pa razumem da je boljše več podrobnosti kot manj.
Edino ne vem kaj naj naredim...rad bi dobil ene 200 € za njih, pa ne vem ali naj dam "sofort kaufen", ali naj dam izklicno ceno na 0, ali na 100 €...
Ma bomo že lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 15:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Ne glede na to ali bo licitacija ali oglas s fiksno ceno, na koncu še vedno gre cca 10% od končne cene ebayu, nekje 4% od vsega prejetega denarja pa paypalu. Tako da če se recimo proda za 200, za poštnino kupec doplača npr. 50, nakaže torej 250, paypal pobere 10, ebay 20, po stroških poštnine ostane 170. Poleg tega je tudi sam oglas nek evro, ne vem točno (večinoma prodajam na angleškem, vsaka stran ima drugačne stroške). Aja pa nemški ebay po novem denarja ne spusti takoj prodajalcu, ampak ga zadrži za ene tri tedne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 15:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Evo ravno to berem sedaj. V vsakem primeru 9% provizije na končno kupnino, potem pa še par € stroškov s slikami in začetno ceno (če je ta >1 €). Plus potem še Paypal. Kar dosti v bistvu vse skupaj. Za .de pa nisem vedel da denar zadrži, zakaj pa to? Hvala vsekakor! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
| Varnost pač po njihovo. Da ima kupec čas poslati feedback, preden denar sploh pride do prodajalca. Po mojem mnenju odlično za kupce, zelo slabo za prodajalce. Že tako ali tako je biti prodajalec na ebayu zelo slaba pozicija, zdaj še toliko bolj. Če že moram, prodajam na UK ali US, nemškega se izogibam kot kuge. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|