| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
lukach
Pridružen/-a: Ned Okt 2012 9:58 Prispevkov: 4 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 10:36 Naslov sporočila: 5.1 zvočniki - mini sateliti |
|
|
Pozdravljeni,
Sem nov na forumu.Prenavljam stanovanje in sedaj je prisla faza, ko je potrebno kupiti še nek "soliden" HI-FI..oziroma če drugače rečem 1500€ za reciver + 5.1 zvočnike sem pripravljen odšteti, kaj več pa tudi ne..
Naj prvo omenim, da nisem nek audiofil, pač pa želim, neko solidno zadevo, da je zvok čist, ter, da ob močnem basu, tudi subwoffer naredi svoje
Imam en problem, oziroma se bom z zvočniki moral prilagoditi trenutni situaciji.Namreč kable imam že vse predpripravljene-bere povlečene, do mesta kjer bo stal reciver (2x2.5) - klasicen rdeče/črni zvočniški kabel.
Najbolj me je strah, zaradi subwooferja.Na mestu, kjer bo stal sub imam pod parketom povlečene samo 2 "žili" (2x2.5) + vtičnica, torej mi verjetno ne preostane drugega kot aktivni sub?In zakaj me je strah?Zato, ker vidim, da današnji subi omogočajo ne vem kakšne vse priklope od HDMI do ne vem česa vsega še..(se ne spoznam) No pri meni te možnosti odpadejo.
Torej..Reciver, kateri bo poganjal zvočnike, pa gledam za kakšnim ONKYO, DENONOM, MARANTZOM tam do 600-700€, recimo konkretno
Onkyo TX-NR609, je baje soliden reciver za svojo ceno.
Zvočniki: pogoj je, da so sateliti in ne "velike škatle", ker bodo prišli montirani na steno.Vem, da bi dobil boljši zvok iz velikih boxov, ampak sem pač omejen na trenutno situacijo.
Gledam pač zadeve ala KEF KHT 3005SE, Harman Kardon HKTS60, kakšni BOSE acoustimass, TANNOY Arena, pač pogoj je, da so sateliti in da igrajo dobro, vem, da me zgornjimi naštetimi cene odstopajo.Pač želel sem samo prikazati, kaj mi je všeč, budget za 5.1 sistem pa je tam 800€
Velikost prostora kjer bodo pozicionirani zvočniki je 35m2 v 70m2 velikem prostoru, torej teh 35m2 je ločenih z vmesnimi dekorativnimi stebri in ne z prezidano steno, katera bi zadušila zvok.
Sedaj pa vsak nasvet je dobrodošel.
Hvala, pa upam, da boste tudi avdiofili, kateri namenite 1/2 mojega budgeta samo za kable znali oz se potrudili odgovoriti na moja moja vprašanja.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 15:03 Naslov sporočila: |
|
|
Ne bo nasvet, temveč le pripomba: prostor je v bistvu celo kar velik in se malce bojim, da neki "satelitki" ne bodo ravno prinesli dobrega rezultata!
Kar se wooferja tiče: aktivni se priklopi na štrom in pa s koaksialnim kablom na za to predviden izhod na receiverju. Tisti dvožilni kabel ti bo tako hodil odveč!
Tvojim zahtevam bi kar lahko zadostil tale sistem:
http://www.ideo.si/a/sistem_zvocnikov_HKTS_60_HARMAN_KARDON
Glede na velikost zveni presenetljivo dobro in kot neaudiofila te lahko kar zadovolji.
Onkyo TX-NR609 utegne s tem setom kar harmonirati!
http://www.trustedreviews.com/onkyo-tx-nr609_Surround-Sound-System_review |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 15:25 Naslov sporočila: |
|
|
Glede receiverja se strinjam s krkokarjem. Glede zvočnikov pa velja oko vreči tudi na Focal Sib & Cub2.
Tu imaš opcijo nadgradnje prednjih treh zvočnikov s Sib XL |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lukach
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 16:05 Naslov sporočila: |
|
|
hvala za odgovore.
Hm.. kako pa rešiti zadevo, da iz 2x2.5 m2 naredimo ven "koaksialni" kabel, oziroma kako spraviti gor neke "činče", sigurno se to nekako da narediti.Koaksialni kabel je samo dobro "izolirana" žica z opletom..Mislite, da bodo motnje?
Pri KEF KHT 3005se
celo povezava z kablom do subwoferja sploh ni potrebna.Ima wireless transmitter.In sistem tudi odlično igra (no saj za tak denar tudi mora)
Za sprednji sistem, bi lahko mogoče kombiniral kakšne malo večje zvočnike,ker bodo postavljeni na omari.Ampak max dim 30x20cm, ceter je lahko širši.Zadnji pa obvezno sateliti, ker pridejo montirani pod strop.
Vem, da je idelano, da je zvočnik pozicioniran na višino ušes, ampak to pri meni ni izvedljivo.Zato pa razmisljam, da bi zadnje satelite montiral, na neke gibljive nosilce, da bi jih lahko usmeril "navzdol".
Še kakšna ideja?Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 17:11 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem siguren, če stvar prav razumeš?!
Do "navadnih" zvočnikov je že v redu, če imaš položen dvožilni kabel (predvidevam, da 2x2,5 m, ne pa m2... ), a do subwooferja se napelje poseben koaxialen kabel, ki ga ba ti sigurno še nimaš napeljanega!
Je pa res tudi Focal dober set zvočnikov, se povsem strinjam!
Svetoval bi pa ti, da se res odločiš za celotni set! Tako boš dobil kompaktne zvočnike kot jih želiš, seti so tudi običajno dobro zvokovno zbalansirani, dizajnsko usklajeni in ne stanejo prav veliko! Če boš zadevo preveč širil, boš na koncu samo zmeden in se boš morda odločil za povsem zgrešeno stvar!
In če se res na zadeve ne spoznaš(kar ni noben greh! ), je dobro, da prve priklope naredi kak kolega, ki je v stvari doma! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lukach
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 20:42 Naslov sporočila: |
|
|
Razumem, razumem.Želim samo vprašat, ali lahko predelam 2x2.5 kabel v koaksialnega?Vem, da ne bo to pravi koaksialec, ampak za NEaudiofila??
No, če bi bile motnje takšne, da bi jih slišal vsak laik pol seveda odpade..
Za sprednje zvočnike imam dobrih 30 cm na voljo..Študiral sem, če bi vzel sprednji sistem SIB XL jih vertikalno nebi mogel postavit, ker je zvočnik 50cm visok, kaj pa če jih postavim horizontalno, je to OK?Potem bi vsi 3ije, se pravi 2 stereo + center "ležali"..
Ali je boljše, da vzamem kar Focal Sib & Cub2.
Se slika kako zgleda prostor za sprednje zvočnike..temen del je poglobljen 20cm..Višina je 30cm..
se slika kabla za sub, isti kabel imam za zvočnike.
[img] [/img] |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 17:08 Naslov sporočila: |
|
|
| lukach je napisal/a: | Razumem, razumem.Želim samo vprašat, ali lahko predelam 2x2.5 kabel v koaksialnega?Vem, da ne bo to pravi koaksialec, ampak za NEaudiofila??
|
Lahko predelas in ga uporabljas za sub. Pac daj na njega RCA konektor na obeh koncih in je to to. Kako? Takole. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
Na takle način izdelave "koaksialnega kabla" se je že velikokrat pojavil kakšen brum v subu... _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|