Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Velikosti vaših dnevnih sob oz. poslušalnic
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 22:19    Naslov sporočila: Velikosti vaših dnevnih sob oz. poslušalnic Odgovori s citatom

Pozdravljeni člani Audio Kontakt-a.
Glede na to, da je nekaj polemik glede velikosti sob na HI-FI sejmu v Ljubljani, mi je prišlo na misel, da bi na portalu izvedeli kakšne velikosti dnevnih sob oz. poslušalnic imajo člani Audio Kontakt-a. Vsakdo lahko poleg kvadrature doda tudi sliko.
V današnjih časih je veliko dnevnih sob v kombinaciji s kuhinjo (dnevna in kuhinja v enem prostoru), v tem primeru bi bilo verjetno bolj primerno, da napišete samo kvadraturo dnevne sobe.

Pa začnimo:
Moja dnevna je v delu in bo v kombinaciji s kuhinjo - velikost cca 16 kvadratov

dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 22:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam imam dnevno sobo veliko nekih 16 kvadratov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

18 mq. Mansarda, neparalelne stene, zidovi kamniti, tla in strop leseni. Zvočniki na daljši (4,7m) stranici.
Samo za hifi, končno.

Nazadnje urejal/a ambasador Tor Okt 16, 2012 23:01; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

33m2 dnevna.zaenkrat odmeva kot v cerkvi Smile

Nazadnje urejal/a galop Tor Okt 16, 2012 23:01; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 23:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

43 kvadratov
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2012 01:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

25 qm, dnevna.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13
Kraj: Bronks

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2012 07:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

22mq, pač ena povprečna velikost, klasična gradnja, eno okno na krajši steni.
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2012 07:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dnevna soba odprta v stopnišče( 4mx7m(28m2) višine 6.5 m!) in kuhinjo (4mx5m(20m2) višine 3 do 3.5m) je velikosti 6m x 8m( 48m2) višine 2,5 do 3,5m.
Live and let live.
Nazaj na vrh
benz220d

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2012 09:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dnevna 30 kvadratov, kakšno fotko cele bom dal ko mi bo uspelo spravit celo na sliko Laughing

zanimivo bi blo še dopisat, kako ste poskrbeli za akustiko prostora (kdor se je s tem ukvarjal) jaz se ravno lotevam tega problema, ste kupili namenske aplikate ali so vam dovolj tepihi, zavese, knjižne police....?
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi moja ''poslušalnica'' (DAR) Very Happy je velika cca 16 m2 ! Cool

Smo že trije s to kvadraturo !!! Wink
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Namenska poslušalnica v izdelavi. 7 x 4,8 x 2,5 m, cca.33m2.
Še v grobem stanju. Trenutno potegnjena ločena napajalna veja,
ločena ozemljitev...Akustična ureditev prihaja....

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni. Moja dnevna soba je 4,5x8=36 in zraven še kuhinja 3x4=12, skupaj torej 48 kvadratov. Poslušam pa po daljši osi dnevne sobe. Slike dodam kasneje.
LpM.
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozabil povedati, da je strop visok 2,4 metra.
Lp.
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaenkrat je to šele v glavi (a nekje je pač treba začeti), a pri meni se obetajo bistvene spremembe!
Normalna dnevna soba je pri meni relativno majhna, mislim da je tu nekje okoli 22 kv.m. Je pa skoraj zatrpana s hišnim kinom, od 50" plazme do Klipsch zvočnikov velikega kalibra(RF82-RC-64-SW12-RS62).
Nadstropje višje pa se nahaja bilijard soba v velikosti cca 40kv.m, kjer so včasih potekali tudi divji partyji Wink , a je to sedaj nekako mimo. Crying or Very sad
Od takrat, ko sem se odpovedal cigaretom in večji del tudi pijači, me je tudi veselje do biliarda minilo. Mislim, da ga nisem igral že kako leto. Imam pa v tej sobi kar spodoben audio, ki pa mi ne pride prav do izraza ravno zaradi biliard mize.
Ker pa mi je tudi kabinet s svojimi cca 15 kv.m nekoliko premajhen, bi prišlo do popolne rotacije:kabinet v sedanjo dnevno sobo, dnevna soba v sedanjo biliardno, sedanji kabinet pa bi se spremenil v malo poslušalnico.
Na brzino vse štima, a preprosto vse skupaj niti približno ni!
Najprej je treba najti kupca za 8ft biliard. So že cene novim strmoglavile, za rabljenega lahko pričakujem drobiž. In potem je treba mrcino, ki tehta kakih 400kg. spaviti z nadstropja na neko prevozno sredstvo. Muka, vam rečem!
Težave se potem nadaljujejo s pohištvom(točneje-z njegovo barvo) in barvo zvočnikov. Naenkrat bi se zvočniki antracit barve znašli v rjavem okolju, rjavi pa med črnim pohištvom! Confused
Nisem tudi čisto siguren kako mi bo hišni kino zvenel v novem okolju, saj prostor precej odmeva. Verjetno to pri HT ne bo tako kritično kot pri glasbi, a vseeno!
Skratka: ob vseh drugih problemih si jih človek poišče še sam! Twisted Evil
Nazaj na vrh
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2012 15:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dnevna soba cca 40 m^2, poslusalnica pa bogih 16.... bo treba narest "premetačino" Mr. Green

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Naslednja
Stran 1 od 16

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu