| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
tbostjan
Pridružen/-a: Pet Jul 2012 16:24 Prispevkov: 1 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Jul 27, 2012 17:57 Naslov sporočila: |
|
|
Kar se tiče reciverja, bo Onkyo gotovo boljši v tem razredu.
Kar pa se tiče zvočnikov, ti svetujem klasične regalne zvočnike, ne neke "style" primerke.
Napr. kaki Monitor Audio,Dali,Jamo v tem cenovnem razredu imaš ogromno izbire.Naprimer Jamo C602 + C6cen bodo velik napredek naparam omenjenim Focalom.Sploh za poslušanje glazbe.
Če bi rad prihranil, morda vzameš rabljene 2-3 leta stare zvočnike, pa ti več ostane za reciver (tako bi kupoval jaz).
Kar se tiče kompatibilnosti, se ti ni teba obremenjevat.Morda le to,da je bolje da so zvočniki 6ali 8ohm, kadar gre za budget večkanalne reciverje (manj se greje).
Pa ne pozabi, da potrebuješ še izvor zvoka, tukaj pa glej da so povezave (HDMI,optika,coax)kompatibilne, torej da reciver ima tak vhod, kot ima izvor izhod. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Jul 27, 2012 18:07 Naslov sporočila: |
|
|
Običajni zvočniki sicer res ponujajo boljši zvok za svoj denar kot lifestyle paketi, ampak niso za zanemarit. Tile focali bi znali bit čisto fajn. Za XS20 vem da igrajo zelo zelo fajn.
Če gledaš lifestyle zvočnike, pa če se ti zdijo focali dovolj dobri, potem se ti z ostalim niti ni treba pretirano obremenjevat. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Pet Jul 27, 2012 22:23 Naslov sporočila: |
|
|
Focali so res "top shit" za ta denar. Niti niso spet tako majhni. Sam veš koliko časa nameniš ali pa boš namenil gledanju filmov in poslušanju glasbe. Če je glasba v prvem planu potem bo res kaj konkretnejšega definitivno boljša izbira. Kako zahteven "uporabnik" si, moraš pa sam pri sebi razčistit.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 02:40 Naslov sporočila: |
|
|
Ne me poslušat!
Sem zagovornik navadnega stero sistema. Menim, da se filmsko ozvočenje daleč najbolj kvalitetno izvede samo z dvemi zvočniki - kadar je budget omejen. Pet zvočnikov plus sub je preveč kompromitirano za mali denar. Vsaj dokler ne prideš na budget minimalnih 3000€ samo za zvočnike. Poleg tega stereo ojačevalci bistveno bolje igrajo od večkanalnih za isto ceno.
Ne me poslušat, ker me zanima samo res lepa reprodukcija in ne petkanalni za lase privlečeni efekti. Nisem in, sorry.
Quadrofonija (tista prava) bi bilo nekaj res dobrega. Žal je umrla kmalu po porodu. Še stereofonski posnetki so redkokdaj ortodoksni.
Petkanalni posnetki pa se mi zdijo infantilni, žal. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 22:48 Naslov sporočila: |
|
|
Pretiravat pa res ni treba!
Se sicer strinjam z zneskom 3000€, a skupaj s kakovostnim receiverjem in BR DVD predvajalnikom.Ja, pa seveda ne kupljeno v najdražji štacuni!
Je pa res, da so razne kombinacije, ko bi hoteli ljudje vse dobiti za 1000€, več ali manj zanič. Pa to pravim ne kot nek zaprisežen audiofil, temveč kot dosti "normalen" uporabnik. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2012 11:39 Naslov sporočila: |
|
|
Sem se bal da ne bom dobro razumljen:
seveda se da dobiti spodoben hišni kino za manj denarja, point je ta, da se dobi krepko boljši zvok, če se omejiš na stereo za isti denar.
Nad določenimi ciframi pa se te razlike dosti zmanjšajo, še posebej če ga uporabljaš samo za filme. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
3000ES
Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19 Prispevkov: 228 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2012 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Ne me poslušat!
Sem zagovornik navadnega stero sistema. Menim, da se filmsko ozvočenje daleč najbolj kvalitetno izvede samo z dvemi zvočniki - kadar je budget omejen. ...
... Ne me poslušat, ker me zanima samo res lepa reprodukcija in ne petkanalni za lase privlečeni efekti. Nisem in, sorry....
... Petkanalni posnetki pa se mi zdijo infantilni, žal. |
Podpis pod tole !
Sem že mislil, da sem "poslednji mohikanec" z izključno stereo postavitvijo.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2012 20:08 Naslov sporočila: |
|
|
Ker smo ravno pri podajanju svojih mnenj...
Razumem, da ste nekateri strogi pristaši sterea in katerakoli druga "usmeritev" je malo manj kot bogokletstvo. Razumem in verjamem, da ste do te ugotovitve prišli skozi leta izkušenj (eksperimentiranja in iskanja svojega svetega grala).
Ne razumem pa dejstva, da vedno, ko nekdo sprašuje po nasvetu za domači kino okoli "jurja", se nekdo mora oglasit in pridigat o superiornosti sterea. Vredu, res se dobi boljši sistem za poslušanje sterea za ta denar. Ampak če se človek noče odpovedati 5.1 oz hoče imeti 5.1, zakaj mu ne podati nek konkreten predlog? Zakaj sploh pisati nekaj v smislu "ne me poslušat"? Saj ni naslove teme komu kateri zvokovni način bolj odgovarja in paše?! Če je bil tvoj namen @ambasador malce provocirati ti je uspelo. Meni pa pač v tem obdobju mojega življenja bolj pašejo za lase privlečeni efekti. Sem IN! )))))))
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2012 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda ima vsakdo pravico do svojega videnja zadev! Tudi jaz nimam namen prepričevati tistih, ki stvari gledajo iz drugega zornega kota.
Vseeno pa mislim, da ne smemo brkat dveh različnih zadev: hišnega kina in stereo sistema pretežno namenjenega za poslušanje muzike!
Od hišnega kina pričakujem, da mi bo kakovostno prenesel tiste zvočne efekte, ki ga delajo atraktivnega.Čemu potem surround zvok? Hkrati pa bi naj bil po možnosti zvok v "pure audio" načinu še vedno dovolj kakovosten za zadovoljivo poslušanje glasbe v stereo načinu. Jasno je, da obstaja logika, da bo 2-kanalni ojačevalnik ob isti ceni kakovostnejši od 9-kanalnega, enako pa par zvočnikov v primerjavi s 5.1 sistemom, saj velja rek "iz nič ni nič".
Saj verjetno mislimo podobno, le interpretiramo stvari različno!
Osebno bi se sicer kar strinjal s tem, da je tu nekje 2500-3000€ meja dobrega kompromisa za celotni sistem. Je pa potrebno naokoli pogledat za dobrimi cenami.
In še to: tudi kakovost izvora slike in tona je važna(isto velja tudi za stereo nosilce zvoka)! Tu pa je pomembno, da je še vedno satelit zakon(če se ne omejimo zgolj na gledanje DVD-jev). To seveda tudi nekaj dodatno stane (najmanj 800€)!
Je pa to zgolj moje skromno mnenje, ni treba, da ga vsakdo deli!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2012 20:43 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pristaš obeh front: stereo načina in večkanalnega načina.
Seveda sta oba združena v enem sistemu.
Kdo bo kaj imel je njegova odločitev.
Kateri so pristaši čistih stereo sistemov naj spoštujejo tiste, ki so pristaši večkanalnih sistemov.
Kateri so pa pristaši večkanalnih sistemov pa naj spoštujejo tiste, ki so pristaši čistih stereo sistemov.
Če je kdo v dvomih kako dobro lahko reproducira večkanalni sistem v stereo načinu ga vabim na poslušanje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Jul 31, 2012 09:04 Naslov sporočila: |
|
|
Večkanalni ojačevalniki in receiverji so bili svoje čase res bolj uboge sorte(sam še vedno imam nekje v hiši starega Technicsa in kolikor se spomnim, se res ne more meriti niti s cenejšimi stereo napravami) in tako se jih je nekako prijel slab image, ki se ga je potem težko rešiti (primer: nekateri še vedno verjamejo, da francoski avti rjavijo...). V dobrem delu pa se jim dandanašnji dela krivica, saj lahko številni večkanalni ojačevalniki tudi v stereo načinu zvenijo res dobro. Sam imam trenutno Onkyo TX-NR 5007, ki sem ga rabljenega kupil na avstrijskem e-bayu za dobrih 820€ in rečem lahko, da bi za to ceno težko dobil stereo ojačevalnik s podobno reprodukcijo v čistem stereo načinu.
Problem je seveda, da se potem tudi v zvočniških setih delajo kompromisi. Tudi to poznamo iz avtomobilizma: najde se še denar za spojlerje in dodatne konje, zmanjka pa ga za dobre gume. Res dobri zvočniški seti se dobijo nekje od 1500€ dalje, bolj 2000€. Takšni, ki so zloženi skupaj iz vseh vetrov, lahko delujejo neusklajeno, pa čeprav posamezne enote niso nujno slabe. Samo nekaj ponudnikov: Kef, Teufel, B&W, Klipsch, Dali itd.
Nekaterim je užitek res zgolj poslušanje glasbe in na tem ni nič narobe in naj kar ostanejo na stereu!
Veliko pa nas je takšnih, ki radi buljimo v veliko plazmo ali LCD, pa najbolje, da se gor vrtijo stvari v HD tehniki, hkrati pa uživamo v prostorskem zvoku, ki je včasih res osupljiv in se preko sterea pač ne da reproducirat.
Uživancija pa postanejo tudi kakovostno posneti koncerti in moraš biti res trden v svojem "stereofilstvu", da tega ne priznaš.
Zame je pri hišnih kinih stvar, ki najbolj nervira, vso to kablovje, ki povezuje naprave med sabo, pa te na elektro omrežje, pa zopet vseh najmanj 5 oz. 6 zvočnikov. In ker so že skoraj vse naprave povezljive v domače omrežje, narediš tudi to in spet se najde par kablov ali pa vsaj nekaj dodatnih nastavitev(pri meni je teh priključkov recimo 6 ). Tu si življenje res kompliciramo, včasih tudi nepotrebno!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2012 20:48 Naslov sporočila: |
|
|
tbostjan,kino soliden zvok ni tako težko dobit v predpostavki,da je wufer mal bolši,če imaš dobre sosede ! Fajn pa je da iz tega resiverja še stereo dobro slišiš ! To je pa že težje ! Najprej moraš vedeti kako musko najrajš poslušaš ? Drgač pa Onkyo pa kake Jamo zvočnike ne boš veliko falil !  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Volume
Pridružen/-a: Pet Apr 2011 0:30 Prispevkov: 33 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 07, 2012 00:30 Naslov sporočila: |
|
|
| CRV je napisal/a: | tbostjan,kino soliden zvok ni tako težko dobit v predpostavki,da je wufer mal bolši,če imaš dobre sosede ! Fajn pa je da iz tega resiverja še stereo dobro slišiš ! To je pa že težje ! Najprej moraš vedeti kako musko najrajš poslušaš ? Drgač pa Onkyo pa kake Jamo zvočnike ne boš veliko falil !  |
V katerem jeziku je napisan gornji "prispevek" ? Ali bi bila to mogoče slovenščina ?
Od kje ideja, da mora biti v stavku
Najprej moraš vedeti kako musko najrajš poslušaš ?
na koncu vprašaj in v preostanku teksta obilica klicajev ? Komu so namenjeni ?
V primeru
Drgač pa Onkyo pa kake Jamo zvočnike ne boš veliko falil !
zadeva diši po verbalni disleksiji.
Vem, da vse skupaj nima veze z audio problematiko, vendar vsaka stvar ima neko stopnjo tolerance, če ne drugače zaradi mentalne higiene. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 000 000 |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|