| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Heisenberg
Pridružen/-a: Ned Jun 2012 0:37 Prispevkov: 1 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2012 14:56 Naslov sporočila: Nakup zunanje zvočne kartice za prenosnik? |
|
|
Imam nove 5.1 surround zvočnike (Klipsch Refference) in bi jih želel na najboljši možni način priklopiti preko sprejemnika na prenosnik (Alienware m17x). Priklop je možen na dva načina za surround zvok: HDMI ali S/PDIF Optical port.
Sam zvok je pri Alienware boljši kot pri večini ostalih prenosnikov, vendar ima še vedno integrirano zvočno kartico (Creative Sound Blaster Recon3Di High-Definition 5.1 Audio with THX TruStudio Pro Software).
Rad bi izvedel kakšen bi bil najboljši možni priklop (posebej kakšna je kvaliteta pri HDMI priklopu napram drugim) in če zvočna kartica ni dovolj kvalitetna za takšen zvočniški sistem bi potem dokupil zunanjo zvočniško kartico. Tukaj pa bi spet potreboval kakšen nasvet kaj kupiti, saj sem edino pametno našel tu: http://www.mimovrste.com/artikel/2880020020/zunanja-zvocna-kartica-creative-sound-blaster-x-fi-surround-51-pro-usb
Pri tej kartici je potem možen še priklop preko digital optical...kako je s tem priklopom po kvaliteti v primerjavi z ostalimi in zakaj imajo skoraj vsi receiverji samo po en optical vhod?
Hvala _________________ I am the one who knocks! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2012 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
To je skoraj enaka kartica kot jo že imaš vgrajeno v prenosniku.
Zunanjih kartic je ogromno, pravtako USB dac-ov. Pri surroundu pa se izbira močno razredči. Poskusi z integrirano kartico, itak imaš optični izhod. Če ti je to zadovoljivo potem OK, drugače pač menjaš: ) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2012 17:21 Naslov sporočila: |
|
|
Zvok se dekodira v reciverju, zato po moje ne bo razlike v povezavah za surr. zvok. niti ne v različnih budget karticah.
Baje ni dobro, če je optični kabel daljši kot 3m.
Če hočeš nekaj, kar bo že bolje kot to kar imaš, boš moral odšteti vsaj 200+ eur, to pa po moje za surr. zvok nima smisla. To je za bolj kritično stereo poslušanje, za kar pa moraš imet tudi ostalo opremo na nivoju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2012 14:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Prvotna specifikacija toslink-a ni predvidevala prav dolgih kablov, čeprav pri novejših napravah naj bil delovalo na dolžini do 10m. Jes sem prenosnik povezal s 6m kablom, pa je delovalo brez problema. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|