Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox shunt PSU
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mravlcax

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 17:06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 20:46    Naslov sporočila: Squeezebox shunt PSU Odgovori s citatom

En projekt, ki se zadnje čase odvija. Shunt regulator z CCS na 2.6A SQ Classic, Touch. Sprednja stran je naluknjana zaradi hlajenja uporov, ki določajo CCS, ter tudi ostalih komponent. Sta pa obe fronti iz plexija, lasersko odrezani. Več pa povedo slike!

p.s. Tisti, ki ste bili na Ljubljanskem hi-fi sejmu pa ste lahko napajalnik tudi v živo videli.

Lp,
Aleš
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 12:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že pred meseci je Aleš tule na forumu omenil, da dela shunt napajalnik za SB in ker sem o shuntih bral same pohvale na Audidiy, sem malce povprašal še Stormsonica o njih in je dal zelo pozitivno mnenje.

O tem sva potem malo pogučala z Trombo, ki je prosil Aleša, da mu izdela enega.
Po navdušujoči slišni primerjavi tega prototipa na vzporednem slišnem testu z mojim rahlo sfriziranim linearnim napajalnikom za SB, na mojem sistemu, smo se prijatelji po slišanem, takoj odločili za naročilo manjše serije Aleševih shuntov.

Lastnik prototipa, Tromba, je "zakrivil" to poslušanje, potem, ko je na njegovem sistemu "nabitem" z kvalitetno top end pasivo, shunt "povozil" njegov linearni napajalnik za malo malico in ko se je enako ponovilo na mojem sistemu, so zapeli telefoni prijateljev, ki vedo, da ne prodajava bučk za lubenice, rekli so, "tudi meni enega" in rezultat je pet zadovoljnih lastnikov prve serije Aleševih shuntov.

Da se nismo zaleteli z naročilom, dokazujeta dva Aleševa shunta, ki sva si jih sfrizirala vsak zase z Marconijem, vsak malo drugače in z drugačnimi top end pasivnimi komponentami in notranjim ožičenjem, vse to shuntovo odlično zasnovo "izmolze" še za nekaj nians na bolje.

Zakaj je constant current shunt napajalnik boljša rešitev kot linearni, bi laično lahko zelo preprosto razložil in razkuril par štromarjev, zato naj razložijo sami, prosim poljudno, da ne bo spet samo kupov cifer, odiranja mozoljev ega drug drugemu in latovščine, ki je uporabniki ne razumemo.

Ko bojo fantje zadevo predebatirali, pa lahko rečemo še kako uporabniško.
Zaenkrat pa samo toliko, da je SB Classic stvikan by Stormsonic, z Aleševim shuntom, kot vrhunski vir glasbe vreden vanj vloženega denarja, do te mere, da je ne samo evolucija sposobnosti SBja, morda je, na dobro poštimanem sistemu, z dostojnim napajalnim kablom, že kar manjša revolucija.
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 26, 2012 01:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, tole smo s skupnimi močmi scinili.
Se zahvaljujem in opravičujem prijatelju Zimicu ker jih je doma od svoje poslušal in hvala Alešu za ploščico ter ostalo strokovno pomoč Smile

lp!
Nazaj na vrh
mravlcax

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 17:06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 26, 2012 14:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo narejeno, čestitam! Smile

Lp,
Ales
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 26, 2012 22:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj podobnega bi si bilo potrebno omisliti tudi za kakšno drugo napravo. Namreč switcherski napajalniki ustvarjajo vsaj pri meni iritirajoče frekvence, ki jih zelo dobro zaznamo (posebej ko je v prostoru tišina ali pa TV zelo potiho), kako seveda vplivajo na druge naprave je že druga zgodba.
Ne vem, če je že kdo omenil ali vprašal - koliko okvirno znašajo stroški materiala za takle napajalnik? Poleg napajalnik za Squeezebox, bo potrebno zagotoviti tudi napajanje za T-2 komunikator in pa Xtreamerja.
Have a nice Day

Matt
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 00:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo, super!
Nazaj na vrh
ivan01

Pridružen/-a: Sob Okt 2010 20:32
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 16:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozravljeni,

Zelo dobro narejena zadeva.
Nisem najbolj vešč v teh zadevah. Samo za info me zanima, kakšen vpliv imata sploh tista dva večja kondenzatorja.

Lp.
Nazaj na vrh
habo66

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 22:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo,
zanima me kako se ostalim lastnikom PSUjev zadevica kaj greje in če jih (zaradi tega) čez noč ugašate? Sam sem "upgrade-al" hladilno rebro in je sedaj kar ogromno, ampak še vedno je zadeva kar relativno vroča pocelem ohišju. Zato imam kar en čuden filing ga pušati prižganega čez noč in ga pretežno ugašam.
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 23:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:
Živjo,
zanima me kako se ostalim lastnikom PSUjev zadevica kaj greje in če jih (zaradi tega) čez noč ugašate? Sam sem "upgrade-al" hladilno rebro in je sedaj kar ogromno, ampak še vedno je zadeva kar relativno vroča pocelem ohišju. Zato imam kar en čuden filing ga pušati prižganega čez noč in ga pretežno ugašam.

Moj je vedno prižgan in je samo mlačen.
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 23:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:
Živjo,
Obvezno ga ugasnem skupaj z sistemom..
Greje se, ker deluje v A razredu, pa ni panike..
A razred ima veliko disipacijo toplote. Imel sem Kenwoodow DC ojačevalec, ki je deloval v A razredu in v tovarni so bili inventivni in so mu dali podobna hladilna rebra kot jih ima kompresor hladilnika, pa se je še vedno zelo grel.
habo66

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 23:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok, potem ni panike. Ne vem, kar nekaj sem se bal da morda škodujem Skvizu ker ga dajem iz štroma.
Pasuljarisu a tebi pa samo mlačen ?
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2013 07:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:
Ok, potem ni panike. Ne vem, kar nekaj sem se bal da morda škodujem Skvizu ker ga dajem iz štroma.

Žal da Crying or Very sad Wink
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2013 22:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:
habo66 je napisal/a:

Žal da Crying or Very sad Wink

Ker nimaš shunta, ampak imaš linearnega. Wink
Na mojem sistemu je linearni delal solidno, shunt pa ga je sonično povozil kot kamjon žabo.
Ko smo oba stestirali na večih sistemih, na nekaterih ni bilo razlik med obema. Mislim, da vem zakaj, pa se ne bi spuščal v debate okoli tega, zadostuje mi, da se je moj sistem+SB dobro odzval na shunt A in shunt ima tudi preverjeno odličen potencijal za še dodaten dvig njegovih zmogljivosti.
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 16, 2013 21:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Juhej

Še kdo dela totele zadeve?

lpz
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 22, 2013 12:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ene par je bilo narejenih kakšen mesec nazaj.Zadeva slišno izboljša zvok.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu