Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Lenco L78 - predelava gramofona
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
opt817

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 23:40
Kraj: Soundkraj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2011 10:03    Naslov sporočila: Lenco L78 - predelava gramofona Odgovori s citatom

Lep pozdrav.
Imam možnost dobiti dobro ohranjen Lenco L78, ki bi ga rad predelal z zmernimi stroški nekaj sto evrov v čimboljši predvajalnik vinilk. Sem malo pogledal forume in vsi svetujejo zamenjavo ročice, izgradnjo masivnega ohišja in obnovo glavnih delov. Dodal bi še kakšno dobro MM glavo. Zanima me, če ima kdo izkušnje s takim gramofonom in možnimi predelavami? Ali ima pogon na kolešček prednosti pred pogonom na trak (belt drive)? Sem tudi našel Audio Vaccine, predelavo Hi-Fi centra iz Murske Sobote, vendar njihov kompletno predelan gramofon L78 z Jelco 750 (12'') ročico pride okoli 1500€. To je zame predrago. Kakšno kvaliteto reprodukcije zvoka se da s takšno predelavo doseči? Poslušam v glavnem blues, jazz in imam rad organsko predvajanje glasbe, »hifi« mi ni važen. Prosim za vaše predloge in nasvete?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2011 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Lenco L78 tudi z originalno ročico zna zaigrati bolje od novodobnih plastikfantastik za nekaj sto€ ... Seveda je pomembna stopnja ohranjenosti tako ohišja, kablaže, gibljivih in gumiranih delov. Pomembna je tudi stopnja "estetske" ohranjenosti, ker neketeri vintage izdelki zelo nemarno izgledajo in za kolikor toliko normalen videz potrebujejo precej vloženega dela, pri nekaterih pa je ohranjenost tako popolna, da imaš občutek, da je izdelek preskočil 30let zgodovine Rolling Eyes .

Posreduj kakšno fotko Wink
opt817

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 23:40
Kraj: Soundkraj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2011 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na sliko, ki je od originala, izgleda v redu. Baje deluje brezhibno.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2011 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

KUPI I TROŠI
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2011 17:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škoda cekinčko z slabim gramofonom si boš samo uničeval plate.Ti je bolje ostati na cdejih.Samo kvalitetna igla taka da ti ne uničuje plat je par sto evrotov+dobra ročka.In tud zelo hitro boš prišel tudi do spoznanja da rabiš tudi vakumsko mašino za pranje plat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2011 21:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

spet se enkrat celo z ajko lahko strinjam, Lenco je tudi v originalu lahko dostojno poslušljiv, seveda da je koliko toliko ohranjen, ne povsem razmajan.

seveda pa vse kar je zmožen pokaže ob totalni preobrazbi, tu pa je seveda osnova soliden plinth, nova boljša ročka,gumjasti deli, servis motorja, nov pogonski kolešček, vse skupaj nanese, seveda je to lahko potem dokaj soliden gramofon.

v lastni režiji in uživanciji ob preurejanju , minimalnem osnovnem vložku je to čisto o.k, rezultat pa ni vedno povsem predvidljiv in zna biti znesek pri kakem drugem nakupu mogoče boljše porabljen.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2011 22:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
spet se enkrat celo z ajko lahko strinjam, Lenco je tudi v originalu lahko dostojno poslušljiv, seveda da je koliko toliko ohranjen, ne povsem razmajan.

seveda pa vse kar je zmožen pokaže ob totalni preobrazbi, tu pa je seveda osnova soliden plinth, nova boljša ročka,gumjasti deli, servis motorja, nov pogonski kolešček, vse skupaj nanese, seveda je to lahko potem dokaj soliden gramofon.

v lastni režiji in uživanciji ob preurejanju , minimalnem osnovnem vložku je to čisto o.k, rezultat pa ni vedno povsem predvidljiv in zna biti znesek pri kakem drugem nakupu mogoče boljše porabljen.

LP

Velikokrat enako ali vsaj zelo podobno misliva kak naj bi končni rezultat bil, samo poveva vsak na svoj način Laughing Wink
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 31, 2011 17:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dosti drugih gramofonov je tudi enako kvalitetnih al pa še bolj.samo spodnjo ali zgornjo je treba odpret in pogledat kaj in kako poganja vse skupaj.kak cec in pioneer naprimer.... Laughing
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 31, 2011 19:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
dosti drugih gramofonov je tudi enako kvalitetnih al pa še bolj.samo spodnjo ali zgornjo je treba odpret in pogledat kaj in kako poganja vse skupaj.kak cec in pioneer naprimer.... Laughing

kolega...lahko se smejiš...povedal nisi nič...zero...to da je boljših gramofonov smo že zdavnaj absolvirali...pusti človeku zadovoljstvo da za mal denarja pride do solidnega grama...po drugi strani , če bi se kaj bolj spoznal na ta sranja , ti nebi bilo treba odpirat ne spodnje , še manj zgornje ???..nisi napisal česa ali kaj...
drago67

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 13:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mislil sem stranico-pokrov ,(pozabil napisat) kar je najbrž tako ali tako logično.saj nimam nič proti temu ,da fant kupi gramofon.hvala bogu , da še koga mlajšega to dandanes zanima.v notranjosti sem mislil predvsem na motorček za pogon,ki je marsikje res izpod vsake kritike.no upam da sem bil sedaj bolj jasen.najbrž tudi ti ne veš za vsak gramofon na pamet kako kvaliteten motor ima v sebi? če pa vse to veš...svaka ti čast.
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 14:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
mislil sem stranico-pokrov ,(pozabil napisat) kar je najbrž tako ali tako logično.saj nimam nič proti temu ,da fant kupi gramofon.hvala bogu , da še koga mlajšega to dandanes zanima.v notranjosti sem mislil predvsem na motorček za pogon,ki je marsikje res izpod vsake kritike.no upam da sem bil sedaj bolj jasen.

sedaj si še manj jasen...stranice se ne odpirajo...mogoče na Dualu 1229 kot predalček...verjetno misliš predvsem na spodnjo plato...snemljive zgornje plate , pokrovi , so retki pa še ti se še retkejše dajajo dol...npr. Thorens...motorček za pogon je ponavadi najmanj problematičen...problem je prenos med motorjem in krožnikom...DD , WD , BD...vsak ima svoje finte...ampak če se ni glih kotalil pa stopnicah , tudi tukaj nebi smelo biti večjih problemov...ponavadi malo štelanja...tako kot pri menjlnikih na bičikleti...dovolj jasno ???
drago67

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 14:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uff....lej imam dva ceca 2000 .oba se odpre tako ,da odviješ dva vijaka pokrova-subšasije pod krožnikom in če snameš še kabel za štrom in oba priklučka za signal imaš vse izven lesene šasije....pri nekaterih pioneerjih je podobno...
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 14:27    Naslov sporočila: ? Odgovori s citatom

vidim da si parkrat revidiral svoj text pa te ne sledim...tukaj se pogovarjamo predvsem o gramofonoh ki so bili in so še vedno dostopni na tržišču...da ne rečem najbolj popularni...vsekakor cenovno...stojim za vsem kar sem napisal...omenil si cec in pioneer...ali sploh veš koliko modelov so dali na tržišče?...jaz nimam pojma...te firme me niso nikoli zanimale...sicer pa obstaja baza podatkov o gramofonih , ročkah in glavah dostopna vsem ki jih to zanima
drago67

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 14:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

poglej fjaka....vem da se dobro spoznaš na gramofone in se ne mislim prepirat s teboj.....kar se revidiranih tekstov tiče....bi se moralo videti....popravljano...

ajd stari ...zakopljemo bojne sekire....ok... Wink
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 16:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

je...imaš prav...nisem se mislil prepirati...vse skupaj je bilo bolj cinično odgovorjeno kot prodajanje kakšne svete modrosti...če spremljaš audiofil.net vidiš da je pri njih tovrstna za......ija normalna in bolj sproščena...verjatno zaradi tega ker se večina tudi osebno pozna...po drugi strani če negdo , začetnik , vpraša karkoli , neznamo pristopiti problemu po šolsko ampak takoj filozofiranje...vsa čast filozofom...
Leco je shit gramofon ampak če bi mi ga podarili ali prodali za male pare bi ga z veseljem vzel in restavriral...kot orginal mi je bolj privlačen
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu