Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ko ti ne preostene drugega kot deep breath. .

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 23, 2011 22:59    Naslov sporočila: ko ti ne preostene drugega kot deep breath. . Odgovori s citatom

recimo meni se je to pripetilo pri jazzovem posnetku AlvaNota. .

ali ste že kdaj osupnili pri poslušanju svojega (ali kakšnega dotičnega drugega) sistema?

meni se je bassovsko dojemanje, z sintezo visokotonskega področja, spremenilo ravno pri tem posnetku. .

nedavno tega sem spoznal, da vernost ojačevalca pada pri produkciji globokih nizkih tonov in hkrati visokih (žvižgajočih, kričečih) vokalov, tonov, torej je v tej točki kritična. .z reprodukcijo (njeno vernostjo) globokih tonov pada vernost reprodukcije visokih tonov, posebno pri bolj odprtem (glasnejšem) poslušanju . .

aja, izključno v tej smeri: nizki -----> visoki, fizično NE SME ojačevalec prenesti moči z nizkega področja na visoko (razen soft clipping pri nekatrih 80' modelih s to funkcijo) vendar je v tem primeru poslušalec prevaran bla bla bla to ni več ta tema. . bi pa bila zanimiva za nadalnje razglabljanje v DRUGI TEMI. .

tako sem za referenco vzel dotični posnetk, ki bi moral ojačevalec (na določeni stopni) 'poslati' v clipping, po domače v franže. .dim, . .(mare007), ali vsaj na servis. .oziroma (v nasprotnem primeru) zvočnike po nove obrobe (kretnice) in bog ne daj enote. .

ker pač vsi (!) sistemi lahko enako verno igrajo (!) glasbo (!) neakustičnih dimenzij. .je le lažje iti globje sintetično kakor akusično, pa že. .pa ja de. .

je res.

in kje se sistem lažje prepozna kot 'NE VEREN'

zakaj je globji vokal, bolj dinamičen in nasploh bolj živ, na RUBBERBANMAN kakor pri Fredyu Mercury-u (ki ga btw zelo cenim). .

. .moj odgovor je. .

ja si moreš mislit, ker je pač tako POSNET. (.)

in vsaka produkcija je lahko dobra, celo odlična, ker to ne delajo dinozavri, temveč ljudje, ki to tudi (naknadno) poslušajo. .

p.s.: takšen bi bil tudi posnetek ki ga z veseljem posrkam vsakič: great gig in the sky, pink floyd. .ko se ti lahko v kombinaciji njenega vokala in koncertnega klavirja pokažejo zvezde, pač zgolj zaradi harmonije in narave posnetka.

no, to so moje blodnje. .pa vaše?
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HomerSimpson

Pridružen/-a: Pet Avg 2011 20:49
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 23, 2011 23:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko smo pred skoraj 30 leti priklopili prešvercane Van den Hul kable in potem napenjali ušesa ter sami sebe prepričevali, da slišimo razliko, je bilo to res morda podobno alkimiji, a da bi šlo za kakšno vernost oz. verovanje - ta je pa malo huda. Sprašujem: a je res treba vlačiti vero in politiko na avdio forum?
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 24, 2011 11:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer je res, da same teme nisem povsem dojel, a odgovor še manj!
Kje je bilo kaj govora o politiki ali veri?
Vernost je sicer hrvatizem in v tem kontekstu označuje besedo "realističen".
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 24, 2011 11:56    Naslov sporočila: Re: ko ti ne preostene drugega kot deep breath. . Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
recimo meni se je to pripetilo pri jazzovem posnetku AlvaNota. .

ali ste že kdaj osupnili pri poslušanju svojega (ali kakšnega dotičnega drugega) sistema?

meni se je bassovsko dojemanje, z sintezo visokotonskega področja, spremenilo ravno pri tem posnetku. .

nedavno tega sem spoznal, da vernost ojačevalca pada pri produkciji globokih nizkih tonov in hkrati visokih (žvižgajočih, kričečih) vokalov, tonov, torej je v tej točki kritična. .z reprodukcijo (njeno vernostjo) globokih tonov pada vernost reprodukcije visokih tonov, posebno pri bolj odprtem (glasnejšem) poslušanju . .

aja, izključno v tej smeri: nizki -----> visoki, fizično NE SME ojačevalec prenesti moči z nizkega področja na visoko (razen soft clipping pri nekatrih 80' modelih s to funkcijo) vendar je v tem primeru poslušalec prevaran bla bla bla to ni več ta tema. . bi pa bila zanimiva za nadalnje razglabljanje v DRUGI TEMI. .

tako sem za referenco vzel dotični posnetk, ki bi moral ojačevalec (na določeni stopni) 'poslati' v clipping, po domače v franže. .dim, . .(mare007), ali vsaj na servis. .oziroma (v nasprotnem primeru) zvočnike po nove obrobe (kretnice) in bog ne daj enote. .

ker pač vsi (!) sistemi lahko enako verno igrajo (!) glasbo (!) neakustičnih dimenzij. .je le lažje iti globje sintetično kakor akusično, pa že. .pa ja de. .

je res.

in kje se sistem lažje prepozna kot 'NE VEREN'

zakaj je globji vokal, bolj dinamičen in nasploh bolj živ, na RUBBERBANMAN kakor pri Fredyu Mercury-u (ki ga btw zelo cenim). .

. .moj odgovor je. .

ja si moreš mislit, ker je pač tako POSNET. (.)

in vsaka produkcija je lahko dobra, celo odlična, ker to ne delajo dinozavri, temveč ljudje, ki to tudi (naknadno) poslušajo. .

p.s.: takšen bi bil tudi posnetek ki ga z veseljem posrkam vsakič: great gig in the sky, pink floyd. .ko se ti lahko v kombinaciji njenega vokala in koncertnega klavirja pokažejo zvezde, pač zgolj zaradi harmonije in narave posnetka.

no, to so moje blodnje. .pa vaše?
Pravilno opažaš in najpomembneje, začel si brez treme, predsodkov in strahov, uživat v muzki in opažanjih soodvisnosti, ki vplivajo na reprodukcijo. Začel si pri različnih topologijah, zdaj si pri različnih posnetkih in še mnogo tega je, zlepa ne bo nikoli zmanjkalo za raziskat.
Ni poti nazaj.
Že lep cajt nazaj mi je bilo jasno, da zna bit, da boš enkrat dokončno not padu..
"Kazen" bo čedalje bolj bogata, znanje, raziskovanje, iskanje, zaključek, novo znanje, iskanje, enako, vedno, uživanje. Wink
Dobrodošel med audio uživače..
audiourbis

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 20:34
Kraj: OBALA

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 24, 2011 12:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

meni se je zgodil ta deep breath ko sem pri soforumasu zvocniku slisal njegove MAGGIJE.... prvic v zivljenju kaj takega... nic jim ne pride blizu...
svaka cast ZVOCNIK...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu