| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
nmartin771
Pridružen/-a: Tor Jul 2011 13:14 Prispevkov: 6 Kraj: Srbija
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 13:59 Naslov sporočila: Dobar dan svima, jos jedan B&O fan |
|
|
Prvo zelim da se izvinim svima sto pisem na nasem "jugoslovenskom" jeziku, nazalost slovenski ne znam.
Vas i moj prijatelj Alen mi je dosta lepih stvari pricao o vasoj maloj zajednici hi - fi ljubitelja, da ne kazem muzickih zaludjenika Mogu se svrstati i ja u tu grupu ljubitelja (zaludjenika).
Za pocetak cu se predstaviti i malo napisati o tome "zasto bas ovaj sistem" sam ja izabrao...
Kao i svi ovde, pa i ja gajim u sebi neizmernu strast prema uredjajima, dobrom zvuku, vecitoj igri "moze i bolje" i naravno uzivanju u muzici. Tokom mog skromnog staza u hi fi svetu ( oko 15 godina ), u pocetku sam svasta probao i igrao se sa raznim uredjajima. Za vreme tog iscrpnog istrazivanja tezio sam ka najboljem odnosu izmedju uredjaja, odgovarajucim komponetama, kablovima .... ( znate vec i sami kako to ide ). U toj teznji za pervekcijom, koja je jako tesko dostizna, primetio sam da sam se sve vise i vise udaljavao od sustine, a to je bila muzika. Muzika je postajala sve ne bitnija, a dominaciju je preuzeo tehnicki aspekt reprodukcije muzike. Shvatio sam da ne slusam muziku nego uredjaje, kablove, zvucnike, prostoriju... Nestala je ta car uzivanja u muzici! Pre jedno 10 godina sam se prvi put susreo sa kompanijom B&O i moram priznati da je bila to ljubav na prvi pogled, apsolutno sam bio fasciniran dizajnom, lepotom i gracioznoscu kojom su ti uredjaji plenili. To je bilo jedinstveno iskustvo, u to vreme nije bilo sanse da se u Srbiji cuje nesto od tih uredjaja pa sam se dovijao i na mojim putovanjima uglavnom, dok su ostali gledali u prelepe "starudije" Evropskih gradova ja sam trazio prodavnice sa natpisom B&O. Moram priznati da sam bio impresioniran zvukom koji su ti "mali" zvucnici reprodukovali i naravno cenom, u tom trenutku za mene je to bilo nedostizno, ali me to nije ni malo omelo u emocijama koje sam tad stekao. Proslo je od tih dana dobrih 3-4 godine, marljivo sam radio na tom planu i uspeo da se docepam mojih prvih BeoLab 8000 zvucnika E, drugari moji to je bilo pravo otkrovenje ! Prvi put posle toliko godina sam poceo da slusam muziku .... nije bilo komponenti, kablova, stalaka raznih "omova", bila je samo muzika, cista muzika. Desilo vam se sigurno puno puta da zatvorite oci dok slusate muziku, ja kad ih otvorim ispred mene je stajalo nesto tako lepo, graciozno i elegantno da sam poceo da ne zatvaram oci tokom slusanja muzike ... jednostavno B&O je udario na jos jedno culo, apsolutno su prelepi. I tako je pocela i ta "buba" tokom tih godina postao sam potpuno zaludjen uredjajima te kompanije i poceo sam da sklapam vintage sisteme sedamdesetih i osamdesetih to je jedinstveno iskustvo i zahteva celu novu temu, mada cu vam ovde pokazati jedan nakoji sam ja izuzetno ponosan.
Ove godine mi se ostvario i moj ultimativni san, stigli su ozbiljni momci! BL9 su se nasle frontalno ispred mene! Moj drugar Alen je vecim delom zasluzan sto se taj san uopste ostvario, naime BL9 sam kupio u Ljubljani.
E to je SUSTINA ! mozda nisu tako elegantni kao BL8000 ali su zvucno u istinskom hi end-u. Malo tehnickih stvari: svaki zvucnik ima 3 mono pojacala, D klasa 500w za bas, AB 100w za srednji i AB 100w za visoki sa akusticnim socivom, tacnije 700w po zvucniku. Svaki od zvucnika ima prekidac sa tri polozaja free/wall/corner kako bi se najbolje adaptirao u prostor.
Samo cu reci na kraju da sam pronasao ono sto sam oduvek trazio i uzivam u muzici svake sekunde
Hvala vam na strpljenju
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nmartin771
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 14:40 Naslov sporočila: |
|
|
Vintage sistem iz 1972.
BeoMater 901
Beogram 1202
BeoVox 1700
Ono sto je bio moj "fetish" ovde je da uspem da nadjem identican sistem kao sto je predstavljen u Danskom katalagu iz 1973 godine.
I uspeo sam da cak nadjem sve uredjaje u tikovom furniru, jer takvi su bili u katalogu
Uzgred budi receno najlepsi gramofon ikad napravljen !
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 18:56 Naslov sporočila: |
|
|
vrlo lepo, martine.
ali audio manijak sa OKM (OKS) nebi smeo imati tako nezavršen zid. .
alen bi gotovo izludio te izgubio još i obrve
ono što je bitno je, da si ti sebi našo veoma lep i tebi drag (vintage) sistem. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 19:26 Naslov sporočila: |
|
|
Nedokončan zid je čisto ok akrhitektonski detajl. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nmartin771
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
| luka79 je napisal/a: | vrlo lepo, martine.
ono što je bitno je, da si ti sebi našo veoma lep i tebi drag (vintage) sistem. |
Hvala Luka !
Bilo je zanimljivo u tom pohodu, Alen je takodje i tu umesao svoje prste, kao sto se da videti iz prilozenog
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 20:55 Naslov sporočila: |
|
|
Svaka čast, Martine !
Respect ! Posebno vintage uredjaji !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
U pomoč !!!
Ovi B&O fenovi se več grupišu !!!  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 22:04 Naslov sporočila: |
|
|
lepo zgleda..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 22:18 Naslov sporočila: |
|
|
Wow tastar! Pa si le primajal svojo rit na naš forum. Dobrodošel! Kruh in sol težko ponudim, pa vendar upam, da se boš v naši sredini počutil lepo. Kakor vem, nekih bistvenih razlik med nami audiofili ni, ne glede na poreklo ali jezik, s katerim komuniciramo. Sedaj pa, lepo počasi, začni z učenjem slovenščine.
Sem že večkrat razmišljal o vsebalkanskem audio forumu, ali vsaj delu foruma, namenjenem gostom iz bližnje soseščine. Predvidevam, da bi na ta način povečali bazen znanja in izkušenj. S tem predlogom sem seznanil tudi našega gostitelja, Mateja.
Sedaj, ko vlagamo kumarice, potrebujemo svež veter, da razpiha mem po kisu. _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nmartin771
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 22:30 Naslov sporočila: |
|
|
Alene,
Thank god for the almighty google translate  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nmartin771
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 22:32 Naslov sporočila: |
|
|
| audiomaniac je napisal/a: | U pomoč !!!
Ovi B&O fenovi se več grupišu !!!  |
Organizovani smo i polako delamo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 20, 2011 06:38 Naslov sporočila: |
|
|
| nmartin771 je napisal/a: | | audiomaniac je napisal/a: | U pomoč !!!
Organizovani smo i polako delamo  |
dobro došao nmartin 771....takav vintage gramofon imam i ja.ali mi na njemu fali
glava.jednom sam se nešto raspitivao pa sam dobio odgovor ,da je dosta skupa.
a pošto imam još nekoliko drugih gramofona je tad nisam nabavio. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sre Jul 20, 2011 07:03 Naslov sporočila: |
|
|
Nikola, evo ti prevod, da se ne izgubiš...
Jao bre matori, ipak si dovukao svoju bulju i na naš forum. Dobrodošao! Hleba i soli mogu teško da ponudim, ali se nadam da če ti biti lepo među nama. Koliko znam, među nama audiofilima, nema nekih bitnih razlika. Polako počni da se učiš slovenački.
U više navrata sam razmišljao o opštebalkanskom audio forumu ili barem o delu foruma, namenjenog gostima iz bližeg komšiluka. Predviđam da bi na taj način povečali bazen znanja i iskustava. S tim predlogom sam upoznao i našeg domaćina Mateja.
Sad, kad ulažemo kisele krastavce, nam treba svež vetar da razduva smrad od sirćeta.
 _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sre Jul 20, 2011 07:23 Naslov sporočila: |
|
|
| audiomaniac je napisal/a: | U pomoč !!!
Ko bi le vedel, koliko nas je tukaj.  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sre Jul 20, 2011 07:28 Naslov sporočila: |
|
|
| nmartin771 je napisal/a: | | luka79 je napisal/a: | vrlo lepo, martine.
ono što je bitno je, da si ti sebi našo veoma lep i tebi drag (vintage) sistem. |
Hvala Luka !
Bilo je zanimljivo u tom pohodu, Alen je takodje i tu umesao svoje prste, kao sto se da videti iz prilozenog
|
Ne sečam se baš, gde sam to opalio sa tintarom.  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|