Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

AV receiver + močnostni ojačevalec

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kristobala

Pridružen/-a: Čet Jan 2011 21:45
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2011 22:09    Naslov sporočila: AV receiver + močnostni ojačevalec Odgovori s citatom

Pozdravljeni.Sem čisto nov tukaj.
Imam vprašanje glede zgoraj navedene teme.Sem lastnik marantz sr5200 receiverja starega cca(5let).Omenjen receiver ima preoute za nadaljne ojačevalce.
Glede na starost receiveja sem želel pososdobitve predvesm v kvaliteti zvoka ter moči, ne pa video procesiranja kar so spososbni novi av receiverji.
Nekako sem se ozrl na močnosti ojačevalec od rotel-a (RMB-1506 6 kanalni (možnost biwiring- front ter center , RMB-1565 5 kanalni), pa od nad-a(samo je predrag).
V čem je razlika če je ojačevalec kase A/B oziroma D . Marantz kot predojačevalec.

V oči mi je tudi padel nad receiver 747(nikjer ne najdem kakih testov) ter od pioneer sc-lx73(baje zelo kvaliteten izdelek ga hvalijo ).Vse stvari se vrtijo okoli1000eur+-100eur.

Še moj sistem:

Front:klipsh rf-52II -biwiring (100rms)
center- B & W LCR 600 S3 center - biwiring (125 rms)
rear- B & W (dm600s3) - (100rms)
sub - B & Ws (asw600)

Vaša mnenja.Kaj mi priporočate.

Lp
Kristjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 28, 2011 15:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaksen cilj imas? Povecati kvaliteto zgolj hisnemu kinu ali povecati kvaliteto stereu? Kaj ti je prioriteta?

lp, d.
Nazaj na vrh
kristobala

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 28, 2011 16:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prioriteta je hišni kino vsekakor pa tudi v stereo načinu bi bilo lepo imet lep zvok.Glede na to da imam sprednje zvočnike od klipsch RF-52II ni si za pričakivat kakšno vrhunsko kvaliteto v stereo načinu.Sej niso labi samo z kakšnimi b&w 684, focal,itd.. mislim da se ne morejo primerjat
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 28, 2011 16:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem na zacetku razmisljal, da bi k reciverju dodal zgolj samo koncno stopnjo, ampak pri stereu tu ne bos dosegel maksimalni ucinek, ce bo se vedno pri poslusanju glasbe s CDjev aktivna predojacevalna stopnja od A/V reciverja. Na koncu sem se odlocil, da za stereo uporabljam stereo integrirc, ki vsebuje HT bypass in deluje popolnoma neodvisno od A/V reciverja pri poslusanju glasbe preko CDja. A/V reciver pa iz L/R pre-out povezal na koncno stopnjo od stereo integrirca in tako tudi pri filmih izboljsal kakovost. Vec v temi tu.

lp, d.
Nazaj na vrh
kristobala

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 28, 2011 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne v to varianto nebi šel ker se mi ne da šaltat med receiverjem in stereo ojačevalcem.Predvsem bi se šlo za HT.Samo kvaliteto zvoka v HT bi želel izboljšat.Cd par kar bi nastalo bi pač nastalo.
Nazaj na vrh
suntrace1

Pridružen/-a: Pon Okt 2009 20:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 19:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali zvok oblikuje močnostni ojačevalec, ali pa ta ostane enak, kot ga oddaja predojačevalec?
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 20:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

suntrace1 je napisal/a:
Ali zvok oblikuje močnostni ojačevalec, ali pa ta ostane enak, kot ga oddaja predojačevalec?

Oboje vpliva.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu