| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kristobala
Pridružen/-a: Čet Jan 2011 21:45 Prispevkov: 8 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2011 22:09 Naslov sporočila: AV receiver + močnostni ojačevalec |
|
|
Pozdravljeni.Sem čisto nov tukaj.
Imam vprašanje glede zgoraj navedene teme.Sem lastnik marantz sr5200 receiverja starega cca(5let).Omenjen receiver ima preoute za nadaljne ojačevalce.
Glede na starost receiveja sem želel pososdobitve predvesm v kvaliteti zvoka ter moči, ne pa video procesiranja kar so spososbni novi av receiverji.
Nekako sem se ozrl na močnosti ojačevalec od rotel-a (RMB-1506 6 kanalni (možnost biwiring- front ter center , RMB-1565 5 kanalni), pa od nad-a(samo je predrag).
V čem je razlika če je ojačevalec kase A/B oziroma D . Marantz kot predojačevalec.
V oči mi je tudi padel nad receiver 747(nikjer ne najdem kakih testov) ter od pioneer sc-lx73(baje zelo kvaliteten izdelek ga hvalijo ).Vse stvari se vrtijo okoli1000eur+-100eur.
Še moj sistem:
Front:klipsh rf-52II -biwiring (100rms)
center- B & W LCR 600 S3 center - biwiring (125 rms)
rear- B & W (dm600s3) - (100rms)
sub - B & Ws (asw600)
Vaša mnenja.Kaj mi priporočate.
Lp
Kristjan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 15:07 Naslov sporočila: |
|
|
Kaksen cilj imas? Povecati kvaliteto zgolj hisnemu kinu ali povecati kvaliteto stereu? Kaj ti je prioriteta?
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kristobala
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 16:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Prioriteta je hišni kino vsekakor pa tudi v stereo načinu bi bilo lepo imet lep zvok.Glede na to da imam sprednje zvočnike od klipsch RF-52II ni si za pričakivat kakšno vrhunsko kvaliteto v stereo načinu.Sej niso labi samo z kakšnimi b&w 684, focal,itd.. mislim da se ne morejo primerjat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 16:42 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem na zacetku razmisljal, da bi k reciverju dodal zgolj samo koncno stopnjo, ampak pri stereu tu ne bos dosegel maksimalni ucinek, ce bo se vedno pri poslusanju glasbe s CDjev aktivna predojacevalna stopnja od A/V reciverja. Na koncu sem se odlocil, da za stereo uporabljam stereo integrirc, ki vsebuje HT bypass in deluje popolnoma neodvisno od A/V reciverja pri poslusanju glasbe preko CDja. A/V reciver pa iz L/R pre-out povezal na koncno stopnjo od stereo integrirca in tako tudi pri filmih izboljsal kakovost. Vec v temi tu.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kristobala
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 18:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Ne v to varianto nebi šel ker se mi ne da šaltat med receiverjem in stereo ojačevalcem.Predvsem bi se šlo za HT.Samo kvaliteto zvoka v HT bi želel izboljšat.Cd par kar bi nastalo bi pač nastalo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
suntrace1
Pridružen/-a: Pon Okt 2009 20:52 Prispevkov: 57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 19:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Ali zvok oblikuje močnostni ojačevalec, ali pa ta ostane enak, kot ga oddaja predojačevalec? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 20:48 Naslov sporočila: |
|
|
| suntrace1 je napisal/a: | | Ali zvok oblikuje močnostni ojačevalec, ali pa ta ostane enak, kot ga oddaja predojačevalec? |
Oboje vpliva. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|