Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Politični kompas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 02, 2010 13:56    Naslov sporočila: Politični kompas Odgovori s citatom

V času kislih kumaric. Very Happy

Rešite test tukaj.

Moj rezultat:

Cool Seveda, vse skupaj je za kratkočasenje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 02, 2010 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preveč komunistične vzgoje Laughing
Nazaj na vrh
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 02, 2010 14:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Narobe razmišljaš.

Le takole je prav.

Sarkozy, Bush in Merklova ter Brown in Berlusconi že vejo.
Laughing
Nazaj na vrh
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 02, 2010 16:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čisti Dalajlama Laughing
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 02, 2010 17:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:
Narobe razmišljaš.

Le takole je prav.

Sarkozy, Bush in Merklova ter Brown in Berlusconi že vejo.
Laughing

uuuuf, tiranija Very Happy

še moj graf:

pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 02, 2010 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oh, kje se mi pa ljubi v tej vročini ....

Drugače pa ko stari anarhist sodim v spodnji levi kot.
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 02, 2010 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj rezultat, nad katerim sem v bistvu rahlo presenečen:

Zanj je gotovo kriv zadnji sklop vprašanj (page 6/6 Laughing ), ki je rdečo piko porinil znatno navzdol in v levo.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 03, 2010 13:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uf, nekaj preveč v desno Laughing

Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 03, 2010 15:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo še moja politična polarizacija (zelo blizu nevtralni in transparentni sredini) Wink

Nazaj na vrh
Orpheus999

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 10:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem padel nekam med Dalaj llamo, Mandelo in Ghandijem lol Very Happy
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 23, 2010 12:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Obvezno prebrati!

Članek se nahaja v pismih bralcev Delove priloge Ona, 21.09.2010.

Mati vseh problemov

Vir vsega zla v človeški vrsti je zanikanje naravne porazdelitve intelektualnega nivoja v človeški vrsti. V živalski vrsti je enostavno: fizično močnejši ali spretnejši ima glavno besedo, ima oblast. In pika. V človeški je malo bolj komplicirano. Poleg fizične moči in spretnosti nastopa še en kriterij: intelektualna moč. Recimo kar možganska »mišica«. In nič žaljivega ali v nasprotju z bontonom ni, če nekomu rečeš, da je njegova fizična moč oziroma da so njegove telesne mišice prešibke za neko fizično zahtevno nalogo. Bog pa ne daj, da bi komu rekel, da je njegova možganska »mišica« prešibka za opravljanje neke naloge. To je takoj vzeto kot žalitev – pa čeprav gre za čisto resnico. Celo pravosodje je to definiralo kot žalitev.

Opravičilo za takšno neumno dojemanje urejanja medosebnih odnosov v človeški vrsti je demokracija. Glas nekoga, ki ga zanima le, kdo s kom, kdaj in kje ali kako se »slavne« osebe slačijo in oblačijo, ali pa ga zanima le njegov »vrtiček«, kaj se dogaja okoli njega, pa je zanj že prezahtevno – glas te osebe je vreden toliko kot moj. Halo! In take osebe določajo način življenja nadpovprečno sposobni večini, približno eni tretjini. Te osebe običajno izvolijo ovco, ki vodi vse druge ovce in pastirje. Ne zavedajo pa se, da je za čredo katastrofa, če je njen pastir ovca. Ker kljub prevladi razuma v teku izobraževanja še vedno preveč ljudi verjame v nekakšne bogove in stvarnike: bog je najbolj pravično razdelil pamet – ker se nihče ne pritožuje, da je ima premalo.

Zaradi takega dojemanja demokracije kar vsak misli, da je zmožen delati kar koli, predvsem voditi državo – z volitvami namreč ti abervezniki storijo prav to. Seveda pa vse skupaj potem zavijajo v različne celofane, kakršna so politična prepričanja in enakopravnost ver. Ne doumejo, da gre v resnici za to, da se med sabo prerivajo pri koritu oblasti vrhuške političnih strank ali veroizpovedi. Neuka množica pa jim je alibi in argument za tako početje. Glede veroizpovedi pa: zakaj hudiča pa potrebujete predstavnika boga na Zemlji? Boga lahko častite brez vse cerkvene navlake!

Posledica nepriznavanja narave in njene porazdelitve intelektualne moči pa je izmišljanje novih in novih meril, ki morajo biti čim bolj merljiva. In tako je iz vrednote človek postal kapital. Ker je kapital lahko izmeriti. Zato mora biti tudi vse zapisano vnaprej: sicer sodstvo »počepne«. In tako razni bavčarji, kordeži, šroti, tovšakove, o katerih vemo ali mislimo, da vse vemo – sodstvo pa jim ne more blizu.

Možno je zadovoljivo rešiti tudi ta problem tako, da bo zadovoljena demokracija. Da bo torej volk sit in koza cela. Ampak tega se ne da opisati v nekaj stavkih. Zato samo resignirana napoved: ta civilizacija se bo zrušila sama vase. Ali kakor je napisal Einstein: Le vesolje in človeška neumnost sta brezmejna – pa o vesolju nisem niti prepričan, da je brezmejno. Zato je človeku zelo težko kar koli razložiti, če je od tega, da ne razume, odvisen njegov osebni standard.

Uroš Blatnik, Ljubljana

mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 23, 2010 14:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mitko je napisal/a:

Čisti Dalajlama Laughing

Mitja.
Dobrodošel v Dharmsali.
Mislim, da odstopava samo za kake pol milimetra. Wink

[/img]
Nazaj na vrh
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 24, 2010 13:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Laughing saj drugače že ne more biti. Vse prevečkrat prideva do enakih ugotovitev Wink
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 24, 2010 17:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem pristal do pičice tam, kjer je Nelson Mandela! Cool
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 24, 2010 21:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmmm, Mandela je bil v arestu.

Ok takele zadevščine so tako predvidljive, da si lahko naredim kateri koli rezultat. Seveda ko človek pred tem nekaj podobnih zadevic izkusi.

Poleg tega, se bi po kakšni boljši študiji tudi pokazalo, da ljudje večkrat obkrožijo (kliknejo...) odgovor, za katerega nekako mislijo, da je po njihovem pravi, v življenju pa seveda živijo in reagirajo na take situacije drugače.

Pa naj vas to moje pisanje ne ustavi, da se ne poigrate z zadevo in malo razmislite o rezultatu.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu