Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kvaliteten komplet za stereo in hišni kino...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gligo

Pridružen/-a: Ned Jul 2008 15:26
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 10:26    Naslov sporočila: Kvaliteten komplet za stereo in hišni kino... Odgovori s citatom

fantje, po nekajletni abstinenci, sem tik pred tem, da si sestavim sistem, ki bi zadovoljeval tako kvalitetno poslušanje muzike, kakor tudi užitke v sistemu hišnega kina...
zaradi že kar precej dolge pavze v spremljanju dogajanja v tem segmentu, bi vas prosil za pomoč pri izbiri komponent...
Se pravi, po premisleku, sem se odločil, da si nabavim kvaliteten av receiver za hišni kino, ki bi bil opremljen z vsem, kar se pač trenutno uporablja in dobi, obenem pa naj nebi razočaral tudi pri predvajanju muzike. Zaradi izkušenj v HI FI sceni do sedaj, se tudi zavedam, da je treba pri takšni konfiguraciji upoštevati tudi kompromise, sistem naj bi bil nekako uravnotežen za predvajanje obeh opcij.
Zavedam se tudi, da bo za to treba seči malo globlje v žep, a če bo treba napraviti tako, sem pripravljen za začetek kupiti receiver in main samostoječe zvočnike in kasneje dokupiti ostalo.
Tako, soba bo velika okoli 27 kvadratnih metrov (integrirana jedilnica), postavitev zvočnikov mi je znana, rad imam poln, mehak zvok in veliko poslušam tudi na tiho.
Za receiver, se nagibam k Onkio, za zvočnike pa imam v mislih Energy Rc 70, ali Whaferdale diamond 10.7, seveda oboje kasneje dopolnjeno z celotnim 5.1 kompletom.
Takole, vaši komentarji in izkušnje bodo zelo dobrodošle... Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 11:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede kvalitetnih A/V receiverjev lahko pogledas malo na tej strani. So pa to bolj kot ne subjektivne ocene. Dobis pa vsaj obcutek in en vpogled in pregled kaj A/V receiverji imajo in kam priblizno zvokovno sodijo.

Sam sem bil kar nekaj let na A/V receiverju tudi v stereo, a sem se na koncu odlocil, da bo za kvaliteten stereo potreben tudi kakovosten stereo integrirc in kvaliteten CDP, da bo zvok tudi v tem segmentu bolj uzitek in kakovostnejsi in neodvisen od vse silne elektronike, ki je zazipana v A/V receiverju. Kako sem se tega lotil pa lahko preberes tukaj. Iskal sem stereo ojacevalce s HT bypass vhodom.

Tako, da sedaj uporabljam isti par prednjih zvocnikov tako za stereo kot tudi za filme. Pri gledanju filmov pa se uporablja ta isti stereo integric v kombinaciji z A/V reciverjem, kjer postanejo relevantni tudi preostali zvocniki v sistemu.

lp, d.
Nazaj na vrh
gligo

Pridružen/-a: Ned Jul 2008 15:26
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 15:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfincek,

Moram priznati, da je tvoja prehojena pot kar precej impresivna Laughing
Če pogledam malo nazaj na moje skromne izkušnje iz področja HIFIja, ki so se nabirale skoraj štirideset let, sem se na svojih napakah tudi marsikaj naučil. Največkrat so se moje izkušnje končale z udarcem po denarnici namesto da bi bil vložek denarja vreden rezultata.
Ena izmed njih je tudi ta, da je treba stvari postaviti enostavno, kar se le da, drugače se lahko izgubi tista rdeča nit, ki naj bi pripeljala do željenega rezultata.
Pa tudi v letih sem že, ko se je v ušesih zgubila že marsikatera visoka frekvenca Crying or Very sad
Kakorkoli že, komplicirati ne mislim več in za to, kar si želim, bo en dober av receiver čisto dovolj, seveda mu mislim dodati partnerje, ki se ga ne bodo morali sramovati...
Tako da iščem en dober AV receiver, za zvočnike, ki sem jih omenil v mojem prvem postu, pa se še nisem odločil, ali Whferdale ali pa Energy. Nekako bolj se nagibam k tem zadnjim, vseeno sem mišljenja, da igrajo Energy morda še celo bolje...
Zato bi vas prosil, če mi podaste svoje izkušnje in pa komentarje na omenjene komponente...
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,
Kvalitetne A/V receiverja bos lahko nasel v zgornjem razredu vseh znamk. Ce bi jaz kupoval zgolj receiver in bi bil budzet nekoliko vecji bi gledal in poslusal nekako v tej smeri.

Rotel RSX-1550, RSX-1560
Yamaha RXV 3900
Marantz AV8003 + MM8003 (draga varianta, tu gre za A/V amplifier)
Onkyo TX-NR 5007, TX-NR 3007
Denon AVR 4310

Kako se pa obnesejo v stereo pa zal ne morem soditi, ker sem od teh slisal zgolj dva (Yamaho in Marantza) pa se to v home theatre sistemu.
Sam imam Marantz SR-6003 in zaenkrat ne razmisljam, da bi ga kaj menjal, saj opravlja super funkcijo v HT in tudi pri poslusanju net radia in MP3jev preko HTPC. Ce sem z Marantz reciverji zdrzal na stereu toliko let, so kar solidna naprava, sploh pa glede na relativno ugodno ceno. Seveda v primerjavi z real thing integrircem se ne mora kosati tu. Recem lahko, da je v Stereo v Pure Direct nacinu basovsko bogat, je na mehkejsi strani in ni sikajoc. Vsec mi je, da ni zafilan z nepotrebnimi funkcijami. Virtualnih surrondov modov je ravno dovolj. Meni najbolj ustreza Neural THX, Tako za MP3, net radio kot tudi gledanje TV in filmov, ki so posneti zgolj samo v 2 channel Stereo. MP3je ravno prav pobrusi (omehca) in jim da prostorski efekt, da jih brez napora lahko poslusas tudi cel dan. Tudi konfiguracija je simpl. Pohvalim lahko se odlicen daljinec, katerega sedaj uporabljam prakticno za vse naprave doma. Je namrec ucljiv.
Manjka pa mu tisto kar v naslednjem koraku dobis s stereo integrirci Wink. Tega je pa seveda tudi mnogo.

lp, d.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu