| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Pet Apr 23, 2010 13:24 Naslov sporočila: Za "Alfiste" |
|
|
Vili!!!
kaj pravis na novi Spider????
Upam, da bo sel v produkcijo!!!
LP,
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Apr 23, 2010 17:07 Naslov sporočila: |
|
|
Lep avto. Ne vem zakaj, ampak malo me spominja na BMW (kar je minus).
159 ftw. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 23, 2010 17:14 Naslov sporočila: |
|
|
WOW, zelo lep avto !!!!
Pa tudi BMW !!!! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 23, 2010 17:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Kot tak, zelo dvomim da bo šel v proizvodnjo. Je pa izredno lep! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Apr 24, 2010 09:25 Naslov sporočila: |
|
|
Ni kaj rečti kot da Italijani pač znajo. Res lep cabrio.
Imamo rpi hiši enega njihovega lepotca in ta bi kar pasal zraven  _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Ned Apr 25, 2010 08:12 Naslov sporočila: |
|
|
Zelo lep! Je pa problem recimo,če spredaj namontiraš reg.tablico, zkaziš celo lepoto...
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Apr 25, 2010 08:31 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | Zelo lep! Je pa problem recimo,če spredaj namontiraš reg.tablico, zkaziš celo lepoto...
LP,
Goran |
Res butasto, da v dobi informatike in računalništva še vedno uporabljamo to primitivno obliko označevanja avtomobilov. Vsaj za tovrstne ekstravagantne avtomobile bi lahko uporabljali modernejši način označevanja, ki ne bi kazil izgleda. Saj ni tako veliko teh avtomobilov. Morda bo kdo rekel, da bi bil problem "prijave" morebitnega prekrškarja policiji, a kot sem že rekel, teh avtov ni veliko in kaj hitro bi ga našli. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Ned Apr 25, 2010 17:54 Naslov sporočila: |
|
|
ROAR! _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Apr 25, 2010 18:09 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | gorko1 je napisal/a: | Zelo lep! Je pa problem recimo,če spredaj namontiraš reg.tablico, zkaziš celo lepoto...
LP,
Goran |
Res butasto, da v dobi informatike in računalništva še vedno uporabljamo to primitivno obliko označevanja avtomobilov. Vsaj za tovrstne ekstravagantne avtomobile bi lahko uporabljali modernejši način označevanja, ki ne bi kazil izgleda. Saj ni tako veliko teh avtomobilov. Morda bo kdo rekel, da bi bil problem "prijave" morebitnega prekrškarja policiji, a kot sem že rekel, teh avtov ni veliko in kaj hitro bi ga našli. |
Tole pa dam šisto prav!A ne gre zgolj za vprašanje lepote!
Svoje čase sem imel Nissana 300ZX in če si hotel namestiti registersko, ti je ta zakrila tudi glavni dovod za hlajenje!Motor se je nato vedno gibal nekje na robu še vzdržne temperature, a na daljši rok vseeno nezdrave.Nobene druge možnosti ni bilo kot pa namestiti registersko v pomanjšani obliki na foliji in nad vstopom zraka.Zaradi tega nisem imel nikjer v inozemstvu problemov, zato pa cel kup ravno z našimi policaji, ki so mi kar naprej dokazovali, da kršim predpise.Nekako so me na koncu vedno spustili brez kazni, a je bilo veliko živciranja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Jul 12, 2010 15:35 Naslov sporočila: |
|
|
Ker trenutno ne najdem več časa, sem svojo 35 let staro Spiderco uspel prodati ljubitelju, ki jo bo "ahtal" še naprej. Sam si pa že ogledujem naslednji plen:
AR Spider 1750 (letnik 1967)
Lep avtomobilček. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Pon Jul 12, 2010 17:31 Naslov sporočila: |
|
|
Če pozabimo neslavno razdobje iz 70-tih in 80-tih let, so bile Alfe vedno lepi avti, ni kaj!Tudi sam sem bil lastnik dveh, a iz tistega časa lahko tudi potrdim, da moraš biti dokaj strpen.Alfa je pač lepo dekle, ki pa zna biti precej muhasto.Saj ne, da bi šlo za kardinalne napake, a neprestano kaka malenkost nagaja.
A to pač nekako spada h karakterju.Brez tega verjetno niti Alfistov nebi bilo!
Seveda bom vzbudil zgražanje, a za vozit je kaka stara MX5 za 2 klasi boljša od spiderice, o vzdrževanju da sploh ne govorim.Mi je pa jasno, da bistvo ni v tem!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2010 07:04 Naslov sporočila: |
|
|
Zadnji dve spiderci sta povsem konvencionalni vozili, kar se tiče voznih lastnosti. Nič posebno roadsterski, IMHO. Miata (in kasnejši derivati) je tipičen roadster, direkten volan, zadnji pogon, lahek in igriv. Tudi sam sem ga vozil in je krasen. Vozim sicer že 8 alfo. Z zadnjo sem naredil nekih 200.000km in vse okay.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2010 09:05 Naslov sporočila: |
|
|
No, meni bo Alfa ostala v spominu predvsem po motorju!V obeh sem namreč imel 2.oV6 TB.Zelo lep za pogledat, neverjetno mirno tekoč, a po drugi strani z izrazito turbo luknjo.A ko si prišel enkrat iz nje, je potegnil kot bi ga pičila osa!V zgodnjih 90-tih se ne spomnim, da bi me kdaj kak avto prehitel!
Smo se pa že od davna navadili na to, da imajo motorji katalizatorje.A prva mašina je bila še brez in je treba reči, da je v direktni primerjavi ta motor deloval kot bi imel za kakih 15% konjev več! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2010 12:47 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa sem začel šparat za rabljeno 145/147^^ _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2010 13:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | Jaz pa sem začel šparat za rabljeno 145/147^^ |
moja prva alfa je bila rabljena sprintka. si predstavljaš: iz katrce na bokserja z dvemi dvojnimi frgazerji. zvok tak, da nism rabil avtoradia. šlo ni pa nikamor
v. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|