Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Svetlana "C"KT88

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 11, 2010 19:44    Naslov sporočila: Svetlana "C"KT88 Odgovori s citatom

Nisem ravno prepričan ali sodi tema na to stran, a ker je kar nekaj besedila o elektronkah sem vprašanje postavil kar tukaj.
Prosim za priporočilo za zamenjavo 12AT7/ECC81 double triodes phase - linear in 12AX7/ECC83 double triode for first stage, kitajskega porekla, za elektronke ki bi se lepo podale s Svetlano"C"KT88 za poslušanje jazza(Diana Krall, Shirley Horn, Cassandra Wilson, itd) ter pop-rocka (Dire Straits, Eric Clapton, B. Springsten, CCR in podobno). Če ima kdo kakšne izkušnje, prosim za priporočilo.
Hvala za nasvete.

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 11, 2010 19:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za ecc 83 imaš kar v naslednji temi veliko napisanega . Ponavadi se konča tako , da nabaviš en lep kupček dobrih lamp in sam sprobaš kaj ti najbolj leži.
Jaz rabim samo eno 12au7 , pa imam že 12 različnih za zamenjavo..
na tubeworld imaš veliko opisanega in veliko slik , da resnično veš kam kaj spada...
recimo za ecc81
https://www.tubeworld.com/12at7.htm

Sam sem ugotovil, da kitaro Clapotona ali Knopflerja pravilno slišim šele , ko sem menjal lampe.Namesto kitajske 12au7 sem napredoval z 5814a Siemens nato s silverplate Siemens ecc82, potem pa ugotovil to kar vsi vedo in je tudi res Telefunken ecc802s je najboljša in ne samo pri ceni... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu