Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

kupujem ojačevalec, rabim nasvet

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
goblinsly

Pridružen/-a: Ned Avg 2013 14:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 04, 2013 14:51    Naslov sporočila: kupujem ojačevalec, rabim nasvet Odgovori s citatom

Zdravo,

Trenutno je moj sistem sestavljen iz komponent:

- zvočna kartica SB audigy 2 value
- ojačevalec Genius 5.1
- zvočniki Hitachi LS 340

Podatki o Genius ojačevalcu in Hitachi zvočnikih:

Iščem cenovno ugodno nadgradnjo. Najprej bi nadgradil ojačevalec saj ga že tako obremenjujem z zvočniki ( 4 Ohmski na 8 Ohmski izhod ), ob enem pa mislim da je najšibkejši člen sistema. Čez 1-2 leti pa bi zamenjal še zvočnike in zvočno kartico.

Prosil bi vas za nasvet kakšen ojačevalec izbrati. Odločam se med stereo in med stereo + woofer. Bolj se nagibam k prvi opciji, saj živim v večstanovanjski hiši in si več kot toliko niti ne bi mogel privoščiti kar se basov tiče.

Cenovno bi zmogel tja do 100€. Prosil bi vas če mi lahko pri nakupu svetujete ( novo, rabljeno ? ). Je pa nujno da sistem ostane povezan na računalnik. Večinoma se bo uporabljal za predvajanje glasbe.

Vnaprej se vam lepo zahvaljujem za pomoč, Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
goblinsly

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 11, 2013 15:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če vam malo pomagam s seznamom ... kaj bi se mi najbolj splačalo vzeti:

- Pioneer A-109 60€
- Technics SU-V300 65€
- SANSUI A-5 65€
- Yamaha A-500 69€
- SONY TA-F400 70€
- SONY TA-FE320R 70€
- PIONEER A-307R MOS FET 70€
- Philips FA 660 70€
- DENON PMA 880R 80€
- YAMAHA AX 380 90€
- PHILIPS FA 950 100€
- Kenwood KA-2060R 100€
- Rotel RA-550 100€
- TECHNICS SU-VX700 110€
- SONY TA-F 561R 115€
- ROTEL RA-931 120€
Nazaj na vrh
snifix

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 11, 2013 20:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz glasujem za Rotel.

lp, Matej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
AndrejS

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 11, 2013 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

+2, Rotel

a.
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2013 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi izbral denon.
goblinsly

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 15, 2013 21:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vzel sem PIONEER A-307R MOSFET za 55€. Lp
Nazaj na vrh
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 16, 2013 15:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa da se jaz sposodim tole temo,imam heco celan xt 901 280/450W rabim končno stopnjo ! Gledam za sony TA-N80ES ali TA-N77ES.Kaj bi mi še lahko priporočila ali naj vseeno trmasto čakam,ker jih skoraj ni za dobiti!
Nazaj na vrh
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 17, 2013 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CRV je napisal/a:
Pa da se jaz sposodim tole temo,imam heco celan xt 901 280/450W rabim končno stopnjo ! Gledam za sony TA-N80ES ali TA-N77ES.Kaj bi mi še lahko priporočila ali naj vseeno trmasto čakam,ker jih skoraj ni za dobiti!

Heco celan xt901 so dovolj občutljivi, da bi jih lahko poganjal tudi kakšen lampaš, ali si to opcijo povsem izključil? Če si lahko kje izposodiš kakšnega, bi ti priporočal, da vsaj poizkusiš.
Po tovarniških podatkih so xt 901 občutljivi 92 dB torej že 10W-tni lampaš ti jih požene na cca 100 dB na mestu poslušanja, to je že hudo glasno, da ne rečem preglasno. Seveda je vse skupaj zelo odvisno od velikosti prostora in od tega kako glasno želiš poslušati. Če nimaš za poslušalnico zelo velik prostor, potem ni nujno, da imaš zelo močan ojačevalec, bolj je pomembno, kako se zvočniki ujamejo z ojačevalcem.
Podatek 280/450W pravzaprav ne pove veliko, zgolj teoretično ojačevalec z 280W-ti sinusa bo pognal zvočnike na 116dB (92 db + 24dBW) !?
Nazaj na vrh
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 17, 2013 23:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

o lampaših premalo vem in nimam pojma kakšnega in kakšna je razlika med običajnim ojačevalcem.Ali je pomembno kakšno glasbo poslušam ?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu