Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Prenosnik kar umre !?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 25, 2010 13:08    Naslov sporočila: Prenosnik kar umre !? Odgovori s citatom

Hojla,

ali kdo ve kaj mi je storiti !?
Včeraj sem pri prenosniku hotel nekaj poiskati ctrl+F itd. a očitno pritisnil neko čudno kombinacijo tipk in ekran je potemnil in ... nič !?
Prenosnik je zrmznu !? Če ga ugasnem in čez nekaj časa ( ura. dve, ..) spet prižgem dela normalno a čez nekaj časa spet zmrzne !?
Je pa pod ekranom kjer so osvetlejene oznake (za baterijo, pa za disk, pa za ...) prižgana ena , ki ima malo nagnjen Z v krogcu !? Pa v navodilih nič ne najdem kaj naj bi to pomenilo !?

Pls, help !!!! Crying or Very sad
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 25, 2010 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kater prenosnik pa (znamka in model)?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
audiomaniac

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 25, 2010 14:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

IBM Thinkpad T40
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 25, 2010 14:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Možno je, da si pritisnil kako kombinacijo s tipko "Fn" ki je zravn Ctrl. Iskal sem po netu in sicer našel manual, ampak nikjer pa ni slike oznak. Vse kar sem razbral, da so tam indikatorji sistema. Torej mora bit nekaj v zvezi s tem. Si že poskušal nardit restore?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 25, 2010 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pretekli teden sta mi mladiča v trenutku nepazljivosti stisnila neko kombinacijo tipk, katere rezultat je to, kar opisuješ. Pomagalo je samo to, da sem v "safe mode-u" naložil zadnjo znano delujočo konfiguracijo sistema.

Nazadnje urejal/a mitko Ned Apr 25, 2010 21:02; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 25, 2010 17:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.

Mogoče se najde kje rešitev med temi funkcijami.
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-50023.html

l.p.
audiomaniac

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 08:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mitko je napisal/a:
Pretekli teden sta mi mladiča v trenutku nepazljivosti stisnila neko kombinacijo tipk, katere rezultat je to, kar opisuješ. Pomagalo je samo to, da sem v "safe mode-u" naložil zadnjo znano delujočo konfiguracijo sistema.

kaj pa moram pritisniti, da pridem v safe mode !?
ker nekaj časa dela ok, potem pa zmrzne !?
audiomaniac

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 08:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

merhy je napisal/a:
Možno je, da si pritisnil kako kombinacijo s tipko "Fn" ki je zravn Ctrl. Iskal sem po netu in sicer našel manual, ampak nikjer pa ni slike oznak. Vse kar sem razbral, da so tam indikatorji sistema. Torej mora bit nekaj v zvezi s tem. Si že poskušal nardit restore?

ma, ne vem ... sem pa ugotovil, de je verjetno ta znakec ok saj na support strani piše:

The power status indicator is illuminated whenever the computer is on and is not in standby or hibernation mode.

Tako, da je to verjetno OK !? Sem ob zagonu s PF12 šel v nastavitve in dal na Deafult settings ... sam očitno ne pomaga saj je nekaj časa delal, pol pa spet zmrzne ... Sad
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaj pravi dnevnik dogodkov?
Mogoče hoče računalnik v hibernacijo, pa je softwerski problem?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiomaniac

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 27, 2010 17:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
kaj pravi dnevnik dogodkov?
Mogoče hoče računalnik v hibernacijo, pa je softwerski problem?

hja, v službi sem s kolegi iz PC teama pregledal PC (ko je delal vsaj par minut, seveda) a ni bilo nič takega videti, da bi nas lahko skrbelo !!?? po 5-10 minutah je pa spet zmrznil!!!

čudno, ... vsake par ur ga prižgem in mi uspe, da par minut dela, potem pa spet zmrzne !!?? Sad(

po 1.majskih itak dobim novega ! Smile) samo bo treba vseen par stvari z diska skopirat ! Sad(
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12
Kraj: Prevoje

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 27, 2010 18:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Učinkovito hlajenje je ključnega pomena za delovanje prenosnikov. Z leti (T40 je že kar v letih) se v notranjosti nabere prah in hlajenje ni več učinkovito. Vgrajena zaščita ob pregretju izklopi računalnik. Preveri ali ventilator deluje in skušaj na nek način spihat prah iz notranjosti.

Tudi glede zajema podatkov s diska je kar precej možnosti. Mogoče ti lahko pomagam. Če te zanima mi sporoči na ZS.

LP, Zoran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 040 477 898
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu