Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HOUSE,TECHNO,TRANCE- ELECTRO MUSIC VODIČ

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
AUDIOEXPERT

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2008 17:52    Naslov sporočila: HOUSE,TECHNO,TRANCE- ELECTRO MUSIC VODIČ Odgovori s citatom

Zelo zanimiv link,kjer je elektro glasba razparcelirana na podzvrsti !

http://techno.org/electronic-music-guide/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 557 500
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Ob pregledovanju tega vodiča sem se spomnil na stare dobre čase. Ambasada, Valkana, Fort Borignon, Ibiza...
Bi blo fajn kaksn open air narest, imamo v klubski sobi se Technicse, Pioneerjeve 100tke. Imam doma se kar nekaj vinilk a la Paul Van Dyk, se stari Da Hool se najde, he he.....
Elektronska scena je zakon:)
Have a nice Day

Matt
AUDIOEXPERT

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2008 09:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sem videl koliko podzvrsti ima npr.house,sem bil zelo presenečen.
Najboljše pri tem vodiču je,da ti odigra zelo znan komad,da sploh vidiš,kako tdoločena podzvrst zveni !
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 557 500
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2008 10:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, ampak je tudi kar nekaj komadov, ki ne ustrezajo cisto omenjenemu slogu. Drugace pa ja, velik je "odtenkov". Zanimivo je, da toliko "audiofilov" ne mara elektronske muske. 3/4 nekej na jazz in podobno. In pazi zdej to, sem violinist, ki ima doma Technicse, plate Bacha, Paul Van Dyk-a in se s HI-FI-jem se ukvarjam, marsikomu se to zdi skregano z logiko, hehe:)
Have a nice Day

Matt
AUDIOEXPERT

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2008 13:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni se to zdi cool,elektronska glasba ima energijo.
Ni ga lepšega feelinga ,ko začnejo basi"pumpati".Kar kurja koža mi gre po telesu.
Osebno imam rad ooogromno basa!
Včasih sem bil DJ in sem imel svoj club(SARATOGA CLUB) in tudi mene včasih zagrabi nostalgija ,tako kot tebe !
Zadnjič sem bil na enem avtoshowu v Ajdovščini in sem bil v Clubu Vertigo !
Ko začne pumpati basswall s 44 x 15" basi..... Nisem mogel dihati ! Shocked Shocked
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2008 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Mene pa sploh ne impresionirajo basi, bolj me impresionira kombinacija melodij, kaksen progressive, Ibiza trance. Zadnje čase veliko video posnetkov kombiniram z elektronsko glasbo, na koncu izpade zelo profi in podlaga na mestu, človeka kar kakšna solzica zalije. Kakšno žaganje brez kakršnekoli teme se mi pa ne zdi kreativno. Zadnji moj video z morja je kar malo Ibiza style, kjer je na vsake 10-15minut kaksen del videa kot videospot...vglavnem, kot pravmi - MUSIC IS THE KEY!!!
Have a nice Day

Matt
AUDIOEXPERT

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2008 14:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisi razumel kaj sem hotel povedati ali pa sem narobe napisal ! Normalno da je melodika pomembna,hotel sem reči,da me prevzame energija,ko začnejo basi basirati ! Prazno nabijanje basov,je kot da te nekdo s kladivom tolče po glavi !
Skratka vsega mora biti pravšnja mera !
robba22

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 13:25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 22, 2011 00:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Komad mora imeti drive, vsaj pri meni je tako. Bas linija te mora peljati.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu