Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Integr.ojačevalnik do 4K€
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Audiomarka

Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2020 16:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

simon740 je napisal/a:
Audiomarka je napisal/a:
simon740 je napisal/a:
Audiomarka je napisal/a:
S "temnimi" zvočniki mogoče devialet. Sigurno ne MF, pa karan in ne vem kaj je še bilo.
4 jurje je za amp stran vržen denar za te zvočnike. Več kot 100W dvomim da rabijo. Z 4 jurje se kupi Zofijo ali kaj podobnega in potem naprej:
https://www.ebay.de/itm/Wilson-Audio-Sophia-I/283807341498?hash=item42143c5bba:g:I~kAAOSw~exeY9-u

DAJ NE SMETI TEME!!

eni bi se morda radi še kaj naučili iz takšnih in podobnih tem, pa zaradi tebe in še nekaterih nastane vsaka tema neberljiva oz. nekoristna.

Tole je smetenje. Tole je nekaj najbolj smiselnega v celi temi.
Devialet v primerjavi z MF pa electrocompaniet? Dejte no... Poleg tega pa sonus ne more imeti za partnerja electrocompaniet, mf, karan in ostalo temneje zvenečo elektronito. Pika.
Problem Sonus in podobnih zvočnikov ala Harbeth je da igrajo samo eno stvar dobro. Akustičen smooth jazz, pol jih pa zmanjka. Harbeth je vsaj nevtralen, sonus pa ni. Dynaudio npr. dajejo vtis, da so pri vseh zvrsteh nemoteči, ampak od njih kaj dosti ni, ko jih primerjaš z res dobro robo. Dejte nekaj od te srednjerazredne robe zraven wilsonov pa boste videli. Veliko sem se naučil na lastnih napakah, zato ne poslušam nikogar več. Tole kar bom zdaj povedal je zato zlato, ne pa smetenje. Sonuse je najbolje prodati in, če je denar nabaviti Wilsone, če ga ni pa Focal electra 2. Utopia se mi ne zdi smiselna, ker je predraga in dobiš že Wilsone. Electra 2 je pa precej poceni in če je prostor problem, je idealna. Oboji zvočniki, so v vrhu tega kar lahko iz kište dobiš za določen denar in so sposobni igrati vse žanre dobro. Sonus na žalost tega ni sposoben. Sonusi so privlačni zaradi svojega izgleda in jih ni težko prodati. Metati 4 jurje za ojačevalnik za sonus... je napaka.
sopra je tudi dobra, boljša od electre, samo isti problem... peneze.

No, ker ne želiš več nikogar poslušati in ker si se sam veliko naučil iz svojih napak...ni nobene potrebe več, da odpiraš nove teme ali da smetiš ostale.
Nikogar ne zanima tvoje mnenje o zvočnikih, tukaj se pogavarjamo o ojačevalcih. In še 1x poudarjam ne smeti. Itak si znan po provokacijah. Nevem zakaj ostali "stari mački" še sploh nasedajo tvojim vprašanjem.

lp

Hehe, nobene provokacije ni tukaj. Pri Jbl sem bil jezen, to je res. Sem se zanašal na strokovnjake...nima veze. Ampak temo so zaprli zaradi junakov, ki so se skregali. In to mojo temo. Tukajle je pa to povsem dobronamrenen nasvet. Zvočniki, ki se predstavljajo v smislu, da niso za rock ali niso za klasiko.... to so zvočniki s katerimi je nekaj narobe. Strokovno tega ne znam pojasnit, zanašam se samo na ušesa. Ambasador je govoril o kompresiji, ki se dogaja na driverjih. Mogoče je pri sonus faberjih to isto.
Če že ojačevalnik potem nevtralen, živahen, devialet mi je prvi padel na pamet. Zelo natančna zadeva. Sicer pa bolje drug zvočnik => electra ali glede na to, da je 4k veliko => kar WA. To so zvočniki, ki igrajo vse in nimajo pomanjkljivosti. Seveda bo kak specialen twiter dal še kaj več od kalot, samo kot celota to ne bo igralo. Spet bo samo za nekatere komade...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2020 16:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tema so zvočniki SF Cremona Auditor in primeren integrirani ojačevalec. Za sabljanje in konflikte si odprite svojo temo.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2020 16:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ni provokacija je pa zanesljivo off topic.

Lpm
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2020 19:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če so JBL falirani, pa naj bodo še SF in vsi ostali Confused Shocked

Sicer pa nevem, nisem zasledil, da želi sin od golprofa ramsteine nažigat...
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2020 15:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri prijatelju sem že večkrat slišal stare SF Electa Amator z ojačevalcem McIntosh MC7300, izvor Audio note DAC4 + AN transport (vse 90s). Zvok, ki ga imam za neko referenco. Huda zračnost, transparenca, 3d. Ni sicer fundamenta, ampak je ostalo tako napedenano, da pozabiš. Ne vem pa kako bi se izšlo s temi novimi Maci in kaj sploh dobiš (novega) za 4k.
Naj še povem, da mi je znanec iz MB že parkrat povedal, da je nabavil Normo integrirca (cca 4k) in, da je zelo zadovoljen. Od izgradnje do zvoka.
lp, G
Nazaj na vrh
Audiomarka

Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2020 18:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
Če so JBL falirani, pa naj bodo še SF in vsi ostali Confused Shocked

Sicer pa nevem, nisem zasledil, da želi sin od golprofa ramsteine nažigat...

Lukec predstavil si se kot potencialni kupec Jbl. Si pa izgleda provokator od vemo koga. Jbl imajo manj globokega basa kot bi človek pričakoval. Vseeno pa igrajo vse zvrsti, kar mnogi zvočniki ne, in to za dosti nižjo ceno. Sonusi so poleg tega da niso za vse zvrsti tudi daleč od nevtralnosti. Na žalost jih moraš pa najprej poslušat, da lahko potem govoriš.
Nazaj na vrh
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2020 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiomarka je napisal/a:

Lukec predstavil si se kot potencialni kupec Jbl. Si pa izgleda provokator od vemo koga. Jbl imajo manj globokega basa kot bi človek pričakoval. Vseeno pa igrajo vse zvrsti, kar mnogi zvočniki ne, in to za dosti nižjo ceno. Sonusi so poleg tega da niso za vse zvrsti tudi daleč od nevtralnosti. Na žalost jih moraš pa najprej poslušat, da lahko potem govoriš.

Nisem še srečal zvočnikov, ojačevalca...ki neke določene muzike nebi igral Embarassed morda kak predvajalnik, ampak muzika spet pri tem nima nič, vsaj zvrst ne.

In spet, kje je napisal da išče allrounderja? Najbrž je z razlogom kupil SF in je več kot očitno zadovoljen. Ti več kot očitno nisi. Sploh pa je tema o ojačevalcu, ki NE BO poganjal tvojih nesrečnih zvočnikov, ampak ene res dobre.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2020 10:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem, ki ste sodelovali svetovalno in malo manj svetovalno. Tudi tistim, ki ste zgrešili temo. Še 1x moje mnenje:

Deset ali več let lahko sestavljaš svoj sistem, ga nadgrajuješ in to nič ne pomeni za nekoga, ker nimaš dokaza, da je to dobro, najbolje. Sestavljanje sistema ni formula 1(F1). Če nekdo zmaga za 1 stotinko sekunde, lahko reče, da je boljši ali če se to ponavlja iz leta v leto, lahko reče, da je najboljši.
In kako boš "ti"! rekel, da je tvoj sistem boljši, najboljši kot ga ima kdorkoli na tem forumu. Nimaš šanse, da izmeriš kvaliteto za 1 stotinko. Žal!
Vsem : srečno novo leto 2021.
Nazaj na vrh
andrazza

Pridružen/-a: Sob Feb 2019 13:05

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2020 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom (ne)pomagal in predlagal rabljen Burmester 082 Wink

LP A.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stran 7 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu