| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2016 12:29 Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bi še kdo kaj napisal, ampak ga kar mine, ko zagleda 100let stara jaajca, vsak drugi post...v vseh temah.
Če bi jedel mascarpone vsak dan, se ti prej al slej obrne želodec... _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2016 13:16 Naslov sporočila: |
|
|
CIZEK KA-I ,tudi primerni za odblizu poslušanje
pa saj u audio razen re-dizajna tko al tko ni nič novega
daleč najmanj razvoja v vsej tehnično uporabnih pripomočkih za ugodno počutje človekove existence |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2016 21:02 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | Verjetno bi še kdo kaj napisal, ampak ga kar mine, ko zagleda 100let stara jaajca, vsak drugi post...v vseh temah.
Če bi jedel mascarpone vsak dan, se ti prej al slej obrne želodec... |
Že, že, jacoby, ampak razno razni actimeli kar izginejo, moscarpone pa ostaja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42 Prispevkov: 343 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2016 06:33 Naslov sporočila: |
|
|
Linkwitz pluto 2.1 poslušam trenutno na več lokacijah, tudi od blizu in menjavam prostore. Težki so 7kg in jih lahko prestavljam z lahkoto
So pa zelo fini zvočniki, saj je njihova zvočna izkušnja zelo podobna open baffle zvočnikom, super rešitev za male sobe, lahko jih postaviš tudi samo takrat ko želiš poslušati glasbo
Zelo primerni tudi za nearfield in bas je čvrst in gre kar dosti v globine .
 _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2016 16:51 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | Verjetno bi še kdo kaj napisal, ampak ga kar mine, ko zagleda 100let stara jaajca, vsak drugi post...v vseh temah.
Če bi jedel mascarpone vsak dan, se ti prej al slej obrne želodec... |
Jacoby, po svoje te popolnoma razumem, čeprav nisem strokovnjak za mascarpone.
Je pa zadeva v načelu sledeča. Če človek poizkuša napisati kakšno zadevo malce bolj "strokovno", "ajde recva" temu bolj teoretično ali argumentirano, se vsuje plaz kritike praktikov v stilu " ja dej nehi nakladat k nimaš pojma kako je to v praksi".
Obrneš ploščo na drugo stran in narediš primerjavo zvoka recimo Auratone-ov z nekim podobnim driverjem na malo bolj "kmečki način " ( da bi bilo večini praktikov čim bolj "prezentno" ). Ponovno deluje kot neka audio vintage ropotarnica 100 letnih jajc.
Še enkrat poudarjam, te razumem in sočustvujem s tvojimi pripombami, ki so seveda lahko popolnoma upravičene.
Tako iz izkušnje vidim, da so še najbolj konstruktivne debate na temo in v stilu:
Na razpolago imam žal samo 50 Evrov. Zanima me, če bom lahko za ta denar nabavil brezžično "party ozvočenje" za otvoritev našega novega 21 metrskega bazena na vrtu sredi zimske sezone.
In potem sledi še dodatno podvprašanje : Kakšne presek zvočniškega kabla priporočate za brezžične zvočnike.
Odgovori forumašev so običajno zelo konstruktivni in predvsem globoko razmišljajoči.
Hebat ga, takle mamo
OK, saj ni vedno tako, je pa pogosto. In kot vedno, upam da ni kakšnih večjih zamer.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1777 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2016 17:22 Naslov sporočila: |
|
|
tako nekje...humane replike....
zjutraj se zbudiš, se pogledaš v ogledalo in se vs....š,,,,,zagledaš 100 let stara j***a,,,,,hmmmmmm,,,,,,in vržeš J.H. na ponev...nasmeh pride na obraz in odpreš AudioKontakt...spet neki nouha....
think pozitive...
zmeraj z nasmehom na obrazu...juhuuuuuuuuu _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
V tem času pa se je zaključila tudi avkcija za tele aktivne Jeneleke in sicer:
Erfolgreiches Gebot:EUR 421,00 [24 Gebote]
Versand: EUR 15,00 Standardversand
Artikelstandort:Frankfurt/M, Deutschland
Jenelek Active Monitore 1029a
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 13:04 Naslov sporočila: |
|
|
bil sem potencijalni kandidat...pa sem cviknil v zadnji sekundi...drugič...redko pridejo...
frenčmen ih je očitno tudi prodal...je imel 450 evrov buy it now ceno....
dobra fora...šele zdaj sem opazil...
četrtič popravljam...shipping je imel 50 evrov za Slovenijo... po vprašanju kje je najdel to vsoto, je korigiral na 36...kot, zayebal sem se, sorry... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 14:12 Naslov sporočila: |
|
|
Nič še ni zamujeno @fjaka so še eni na razpolago iz bližine "zloglasnega štacjona" v Kölnu. "Neuwertig" stanje in jutri grejo ven. Je pa še višja poštnina "Versand nach Deutschland 20,00 EUR".
eBay-Artikelnummer:161983856480 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 14:33 Naslov sporočila: |
|
|
Ebay.de ima pogodbo z DHLom....
DE to SLO up to 10kg je 22 evrov...
De to SLO up to 20kg je 32 evrov...
tako da te noben ne more nategnit...edino če prišteje zlato pakungo...
zato mi ni jasno kje je un najdel 50 evrov...zatipkal se je...malo morgen _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 15:58 Naslov sporočila: |
|
|
Tole imam doma, odbije tiste male Janezke, in še kaj bolj renomiranega...,res da so "malce dodelani"...
 _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
NLP
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01 Prispevkov: 1035 Kraj: Drugje
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 17:56 Naslov sporočila: |
|
|
Čisto iz firbca kaj je fora z "Jenelec" imenom.
http://www.genelec.com/support-technology/previous-models/1029a-studio-monitor
| nek_do je napisal/a: | V tem času pa se je zaključila tudi avkcija za tele aktivne Jeneleke in sicer:
Erfolgreiches Gebot:EUR 421,00 [24 Gebote]
Versand: EUR 15,00 Standardversand
Artikelstandort:Frankfurt/M, Deutschland
Jenelek Active Monitore 1029a
 |
_________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 17:58 Naslov sporočila: |
|
|
Sem že par krat omenil, da so vsaj naproti konkurenci za vsaj 3-4 kratnik cenovnega ranga.
Eni si jih dajo "rekepat" in so še boljši.
Največji model je nekoliko bolj zbalansiran kakor manjši ampak za ta denar ne moreš zgrešit v nobenem primeru... razen če se pogovarjamo o zelo dražjih zvočnikih.
| jacoby je napisal/a: | Tole imam doma, odbije tiste male Janezke, in še kaj bolj renomiranega...,res da so "malce dodelani"...
 |
_________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 19:25 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | Tole imam doma, odbije tiste male Janezke, in še kaj bolj renomiranega...,res da so "malce dodelani"...
 |
Še dobro da imamo ljudje tako različne okuse in tako je tudi prav. V nasprotnem primeru bi bilo vse tako monotono
Kot sem že omenil v enih izmed mojih prejšnjih postov, se moje NS 10 prašijo na polici že nekaj let in jih že dolgo sploh nimam več priključene. Nimam jih tudi namena prodajati, ker so le del neke moje "zgodovine". Če se bodo prašile naslednjih 10 let tudi nič narobe, mogoče mi po dolgih letih, ko bom že v penziji postanejo celo všeč in jih zopet "zalaufam".
Če sem bil kdaj resnično navdušen nad zvočnikom Yamahe, so bili to zagotovo model NS 1000, ampak kot praviš to so spet ena 100 let stara vintage j***a, tako da jih ne bom pretirano izpostavljal.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 19:36 Naslov sporočila: |
|
|
... tudi NS 1000 nekateri cenijo za studijsko delo ampak bolj poredko kakor klasika NS-10m... poanta pa kot mislim da sam veš je v translaciji miksa, torej se moraš trudit da našraufaš dober zvok in da se potem ko se potrudiš tudi dobro sliši. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|