Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Moj "ultimativni" Thorens
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2012 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
ambasador je napisal/a:
@fjaka, superhvala za ponudbo! Ne bom vzel, ker mi res rabijo fleksibilni kabli. Kmalu se bom lotil sprobavanja elektronskega crossoverja, ki ga bom moral priklopiti v tape loop in na dodaten ojačevalec. To mi pobere 3 pare kablov. Pa večjo dolžino rabim (1,5m), ker ne morem imeti vsega tako na kupu.

zanimivo...si že tretji , ki je zavrnil ponudbo da mu dam kabel za testing...vsaj hvala si rekel...
...ni druge...nabavi si Iskrin spiralni telefonski kabel... Laughing Laughing ...ta bo dovolj flexibilen....

Kakšni kabli so bili na starih Thorensih - priključki zaliti skupaj s kablom ! Pa je marsikje zdržalo desetletja. Bolj kot fleksibilnost kabla je pomembna fleksibilnost okoli priključkov - tam kabli crkavajo. Zalitost tudi daje večjo garancijo, da ne bo kovina oksidirala na spojih, kjer je nujno zaščita oguljena !
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2012 14:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

Pri Thorensu je bila podana sugestija za malo vodno tehtnico.Te Thorense je potrebno dajati v horizontalo z dovolj dolgo tehtnico, ker nima ene ravne površine, vključno s krožnikom! Poskusite - kot premikaš malo vagico, bo na vsakem koncu kazala drugače, po krožniku tudi.

Imaš kar prav. Za resno niveliranje ne samo pri Thorensih tudi pri drugih gramofonih bi tudi sam predlagal kakšno bolj konkretno libelo. Problem pri teh malih "vaservagicah" je da so izredno netočne in znajo kazat vsaka po svoje. Bolj kot ne sem dal primer za prekritje poškodb na gramofonih.

drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 14, 2012 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jernejc kako napreduješ z thorensom?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 14, 2012 20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo in počasi. Imam dva okvirja, še en je v igri, v kratkem se bom odločil katerega bom uporabil. Temeljito sem očistil mehaniko, SME ročka je kot nova...pa mudi se mi ne nikamor. Imam še Duala (v oglasih), pa enega DD simensa, te dni sem se malo posvetil moji DIY phono stopnji (moja različica croft A), zmetal ven RIAA filter v NPV in sestavil pasivnega med dvema SRPP, sproti še zamenjal regulator za gretje s CCS...phono heaven Very Happy Very Happy Very Happy

LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
lukin

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 22:34
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 22, 2012 19:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jernejc je napisal/a:
Čiščenje se nadaljuje...

Krožnik se sveti "ko špegu" Cool

LP Jernej

Mene pa zanima, ali je po treh mesecih krožnik še vedno bleščeč, ali je nazaj oksidiral in po koliko časa oksidira?
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 23, 2012 21:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lukin je napisal/a:
jernejc je napisal/a:
Čiščenje se nadaljuje...

Krožnik se sveti "ko špegu" Cool

LP Jernej

Mene pa zanima, ali je po treh mesecih krožnik še vedno bleščeč, ali je nazaj oksidiral in po koliko časa oksidira?

LP

Ma najboljše je "pozlatit", poleg estetike se rešiš oksidacije in najvažnejše, da v veliki meri odstraniš "površinske vibracije" ... To velja tudi za ročko !!!
Zato ne "glejte postrani", "kao šminka", zlatih ročk !!!

jernejc

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 21:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na enem torensu mi manjka notranji krožnik s 7 mm osjo. Ima kdo kakega pri roki, ki mu trenutno ne služi? Rabim samo, da dodobra izprobam enega TD146, lahko pa tudi odkupim.
LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
jernejc

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 04, 2013 11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kupil za dve pivi nekaj starih kosov enega torensa.
Tale moja 146-tka zdaj špila, da je veselje. Ima prilično zjahane vzmeti in jih bom ob priliki zamenjal. Slike sledijo.
LP Jernej

Nazaj na vrh
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 04, 2013 14:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Men pa ta ˝tropetngold˝niti malo ni všeč. Mi je veliko lepši v originalu. A se da ˝pozlatit˝z platino?
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 04, 2013 14:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:
Men pa ta ˝tropetngold˝niti malo ni všeč. Mi je veliko lepši v originalu. A se da ˝pozlatit˝z platino?

Ja, da se "poplatiniti"

lp
Nazaj na vrh
Kanuc

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 16:17
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 04, 2013 15:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:

Vprašaj tu:

http://www.galma.si/storitve

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: +38641604796
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 04, 2013 15:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali pa najprej pozlatiš in potem pokromaš Smile
jernejc

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 04, 2013 22:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo sem brskal po svoji phono stopnji, preračunaval filtre in popravljal krivuljo. Prej je bilo super, zdaj je pa hudo za poslušat. Bo bolj malo spanca to noč.
Aja pa fedre sem zamenjal na torensu, je neprimerno bolje. V naslednjih dneh gre torens na zid.
LP Jernej

Nazaj na vrh
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 04, 2013 22:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hudo. Mene pa zanima ali poslušate plošče z zaprtim ali odprtim pokrovom?
Na svojem ga nimam, zato sem ga dal v vitrino. Sem pa že tudi razmišljal, da bi ga dal na steno, da bi imel mir. Sem pa opazil na prejšnjem gramofonu, ki je bil zaprtega tipa, da je vedno bilo prisotne precej statike, vendar ne vem ali je bilo to zaradi tega, ker je bil gor pokrov.
jernejc

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 04, 2013 22:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz kakor kdaj. Tale 146tka je brez originalnega pokrova in jo pokrijem z enim neoriginalnim brez tečajev kadar ni v uporabi. Ostale, ki imajo svoj pokrov pa večinoma tudi zaprem med predvajanjem.
LP Jernej.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 6 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu