| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 14:00 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: | | @fjaka, superhvala za ponudbo! Ne bom vzel, ker mi res rabijo fleksibilni kabli. Kmalu se bom lotil sprobavanja elektronskega crossoverja, ki ga bom moral priklopiti v tape loop in na dodaten ojačevalec. To mi pobere 3 pare kablov. Pa večjo dolžino rabim (1,5m), ker ne morem imeti vsega tako na kupu. |
zanimivo...si že tretji , ki je zavrnil ponudbo da mu dam kabel za testing...vsaj hvala si rekel...
...ni druge...nabavi si Iskrin spiralni telefonski kabel... ...ta bo dovolj flexibilen.... |
Kakšni kabli so bili na starih Thorensih - priključki zaliti skupaj s kablom ! Pa je marsikje zdržalo desetletja. Bolj kot fleksibilnost kabla je pomembna fleksibilnost okoli priključkov - tam kabli crkavajo. Zalitost tudi daje večjo garancijo, da ne bo kovina oksidirala na spojih, kjer je nujno zaščita oguljena ! _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 14:11 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: |
Pri Thorensu je bila podana sugestija za malo vodno tehtnico.Te Thorense je potrebno dajati v horizontalo z dovolj dolgo tehtnico, ker nima ene ravne površine, vključno s krožnikom! Poskusite - kot premikaš malo vagico, bo na vsakem koncu kazala drugače, po krožniku tudi. |
Imaš kar prav. Za resno niveliranje ne samo pri Thorensih tudi pri drugih gramofonih bi tudi sam predlagal kakšno bolj konkretno libelo. Problem pri teh malih "vaservagicah" je da so izredno netočne in znajo kazat vsaka po svoje. Bolj kot ne sem dal primer za prekritje poškodb na gramofonih.
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 14, 2012 19:54 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc kako napreduješ z thorensom? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Maj 14, 2012 20:14 Naslov sporočila: |
|
|
Lepo in počasi. Imam dva okvirja, še en je v igri, v kratkem se bom odločil katerega bom uporabil. Temeljito sem očistil mehaniko, SME ročka je kot nova...pa mudi se mi ne nikamor. Imam še Duala (v oglasih), pa enega DD simensa, te dni sem se malo posvetil moji DIY phono stopnji (moja različica croft A), zmetal ven RIAA filter v NPV in sestavil pasivnega med dvema SRPP, sproti še zamenjal regulator za gretje s CCS...phono heaven
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lukin
Pridružen/-a: Pet Dec 2009 22:34 Prispevkov: 50 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Jul 22, 2012 19:03 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | Čiščenje se nadaljuje...
Krožnik se sveti "ko špegu"
LP Jernej |
Mene pa zanima, ali je po treh mesecih krožnik še vedno bleščeč, ali je nazaj oksidiral in po koliko časa oksidira? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Jul 23, 2012 21:01 Naslov sporočila: |
|
|
| lukin je napisal/a: | | jernejc je napisal/a: | Čiščenje se nadaljuje...
Krožnik se sveti "ko špegu"
LP Jernej |
Mene pa zanima, ali je po treh mesecih krožnik še vedno bleščeč, ali je nazaj oksidiral in po koliko časa oksidira? |
LP
Ma najboljše je "pozlatit", poleg estetike se rešiš oksidacije in najvažnejše, da v veliki meri odstraniš "površinske vibracije" ... To velja tudi za ročko !!!
Zato ne "glejte postrani", "kao šminka", zlatih ročk !!!
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Sob Feb 02, 2013 21:51 Naslov sporočila: |
|
|
Na enem torensu mi manjka notranji krožnik s 7 mm osjo. Ima kdo kakega pri roki, ki mu trenutno ne služi? Rabim samo, da dodobra izprobam enega TD146, lahko pa tudi odkupim.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 11:02 Naslov sporočila: |
|
|
Kupil za dve pivi nekaj starih kosov enega torensa.
Tale moja 146-tka zdaj špila, da je veselje. Ima prilično zjahane vzmeti in jih bom ob priliki zamenjal. Slike sledijo.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 14:21 Naslov sporočila: |
|
|
Men pa ta ˝tropetngold˝niti malo ni všeč. Mi je veliko lepši v originalu. A se da ˝pozlatit˝z platino? _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 14:43 Naslov sporočila: |
|
|
| fuego je napisal/a: | | Men pa ta ˝tropetngold˝niti malo ni všeč. Mi je veliko lepši v originalu. A se da ˝pozlatit˝z platino? |
Ja, da se "poplatiniti"
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Kanuc

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 16:17 Prispevkov: 69 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 15:21 Naslov sporočila: |
|
|
| fuego je napisal/a: | | Men pa ta ˝tropetngold˝niti malo ni všeč. Mi je veliko lepši v originalu. A se da ˝pozlatit˝z platino? |
Vprašaj tu:
http://www.galma.si/storitve
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 15:59 Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa najprej pozlatiš in potem pokromaš  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 22:24 Naslov sporočila: |
|
|
Malo sem brskal po svoji phono stopnji, preračunaval filtre in popravljal krivuljo. Prej je bilo super, zdaj je pa hudo za poslušat. Bo bolj malo spanca to noč.
Aja pa fedre sem zamenjal na torensu, je neprimerno bolje. V naslednjih dneh gre torens na zid.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 22:36 Naslov sporočila: |
|
|
Hudo. Mene pa zanima ali poslušate plošče z zaprtim ali odprtim pokrovom?
Na svojem ga nimam, zato sem ga dal v vitrino. Sem pa že tudi razmišljal, da bi ga dal na steno, da bi imel mir. Sem pa opazil na prejšnjem gramofonu, ki je bil zaprtega tipa, da je vedno bilo prisotne precej statike, vendar ne vem ali je bilo to zaradi tega, ker je bil gor pokrov. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 22:54 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz kakor kdaj. Tale 146tka je brez originalnega pokrova in jo pokrijem z enim neoriginalnim brez tečajev kadar ni v uporabi. Ostale, ki imajo svoj pokrov pa večinoma tudi zaprem med predvajanjem.
LP Jernej. _________________ Ohm sweet ohm.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|