| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Sep 08, 2009 10:01 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Še nekaj za nejeverne Tomaže ...
Purist Audio Design...System Enhancer Ultimate CD med najdražjimi a tudi med najboljšimi ...
PAD je med našimi audiofili manj znana kabelska firma...
Konstruktor le teh ima tako široke ideje,znanja,da je velikokrat pred svojim časom !!!!!!
Je prvi ki je uporabil v svoji konstrukciji "tekočino" in "svetlobo" za "izolacijo"
in je bil tudi prvi z svojim CDjem za "uigravanje"...
Prvi modeli "Aqueous Cable Line" so nastali že pred 20 leti !!!!
Zato je tudi prvi "kandidat_obtoženec",ki bi gorel na "audio grmadi" !!!!!
Dokaznega gradiva je več kot zadosti !!!!
Aja,pri nas je tudi dost lesa("Takšnega in drugačnega") in kandidatov; bi lahko tudi kakšno "grmado"naredili !!!!
Bakle že gorijo !!!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Tor Sep 08, 2009 10:37 Naslov sporočila: |
|
|
| mac4725 je napisal/a: | | Jazzz, oprosti, ampak to je pa ja marketinški bulšit najbolj blatantne vrste: kaj pa naj bi sploh pomenilo "provides a very wide band and deep conditioning into the conductor core"?!?? Kakšen conditioning? Česa? S čim? Saj to sploh nič ne pomeni. Je samo skupek visokozvenečih besed, nametanih skupaj ena za drugo. In trditve, kot je "VIDAR uses some well-known scientific properties" - res? Katere? Morda stvari, kot je "gases are often trapped between the insulation and the conductor during manufacture". In kakšno zvezo ima to s prenosom električnega signala po vodnikih? |
Če te zanimajo tehnične podrobnosti, izvoli pisati kar na Nordost(upam da boš res) in z njimi debatiraj o tehnikalijah. Če te pa zanima efekt, se lahko oglasiš pri Vklopu, ki to napravo ima, pa naj ti demonstrirajo na sistemu, ki bo razlike pokazal.
Po eni strani je lahko cel HIFI skupek visokozvenečih besed. Zakaj pa nimamo tranzistorjev in MP3 plajerjev po nekaj evrov? Ai ni važna glasba?
Po drugi strani pa sem forumašu posodil ducat CDjev, od katerih sta mu bila dva všeč, ostali ne. Potem pa pride k meni nekaj delat, na CD mu dam glasbo, ki mu na njegovem sistemu ni bila všeč(ali nekaj podobnega) in čez nekaj časa pripomni, kako dobra glasba se vrti? Ali ni važna samo glasba? He he, če ti jo sistem reproducira, kot je treba.
Kaj ti misliš od kablih in uigravanju me ne briga. Nekateri pa bodo uigravanje vzeli zares in sami ugotovili, ali jim kaj pomaga ali ne. Z izkušnjo in ne tehnikalijami. In to je moj namen. Ne prepričevati prepričanih !
Uigravanje nas ne stane nič(razen nekaj časa). Vzamemo Burn-In CD in pustimo sistemu, da dela namesto nas. Nordost ima pač svojo metodo, ki jo reklamira. Naprave ti ni potrebno kupiti, ampak jo lahko koristiš v Vklopu. V čem je tu problem? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Tor Sep 08, 2009 11:30 Naslov sporočila: |
|
|
| mac4725 je napisal/a: |
Jazzz, oprosti, ampak to je pa ja marketinški bulšit najbolj blatantne vrste: kaj pa naj bi sploh pomenilo "provides a very wide band and deep conditioning into the conductor core"?!?? Kakšen conditioning? Česa? S čim? Saj to sploh nič ne pomeni. Je samo skupek visokozvenečih besed, nametanih skupaj ena za drugo. In trditve, kot je "VIDAR uses some well-known scientific properties" - res? Katere? Morda stvari, kot je "gases are often trapped between the insulation and the conductor during manufacture". In kakšno zvezo ima to s prenosom električnega signala po vodnikih? |
Kaj si o tem "bulšitu" mislijo v HIFIplus :
http://www.nordost.com/pdf/HiFiPlus_issue47b.pdf
Pa ne misli, da zagovarjam Vidar? Sam ga še nisem testiral, ampak pride na vrsto še letos. Razlika med nama je samo, da ti temu apriori ne verjameš, jaz pa ga bom sprobal. In sporočil ugotovitve. Sonične in ne tehnične!
Kako majhne razlike med kabli delujejo na muzikoljubca? Hja, kolegu sem posodil Oyaide Tunami napajalni kabel za med steno in razdelilno letvijo(ki sem jo tudi posodil- prej je imel HLovo). Po testu je takoj nabavil letev, za Tunamija pa ni bilo denarja. Ker sem ga sam rabil za snemanja, sem mu posodil moj DIY(flex) kabel z Oyaide konektorji(tazlatimi). Ni slab kabel, ampak kolega je bil zelo srečen, ko sem mu spet posodil Tunamija. Kljub "minimalni" razliki. Škoda, da sam ne opiše izkušnje(čeprav redno bere forum). _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mac4725
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 18:31 Prispevkov: 28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 08, 2009 11:56 Naslov sporočila: |
|
|
Jazzz, zakaj mi navajaš izkušnje z Oyaide Tunami napajalnimi kabli? Saj nisem nikdar rekel, da ni razlik med napajalnimi kabli. Predvsem pa je naslov te teme "Coaxialni kabel" in tisti, ki jo je začel, ja spraševal o kablih za digitalno povezavo? Kaj imajo s tem napajalni kabli?
Verjetno se boš strinjal, da gre pri prenosu napajalnih napetosti za eno, pri prenosu podatkov v digitalni domeni pa za drugo in povsem različno stvar, mar ne?
Glede tega ...
... pa bi dodal samo to: če malo spremljaš angleško sceno, boš videl, da ima večina udeležencev najbolj priljubljenih forumov (PinkFish, ZeroGain, HiFI Wigwam itd.) HiFiPlus za trobilo avdioindustrije in mu še zlasti zamerijo stalno prilizovanje Nordostu (ki je eden njihovih največjih oglaševalcev). Menim, da bi zato bilo treba objektivnosti navedenega zapisa vzeti s kar velikim ščepcem soli ...
LP,
M |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor Sep 08, 2009 13:27 Naslov sporočila: |
|
|
| mac4725 je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: | | Tale primerjava ni ravno posrečena-da ne rečem še kaj gršega. Če bi tako sklepali, potem bi bil vsak računalniški CD/DVD pogon enako dober, kot katerikoli transport? Ja, vsak pogon ti enako prebere datoteko z diska, kajne? |
Jazzz, saj niti ni nobene potrebe, da bi kaj grdega rekel, ker nas, po mojem, večina glede na forum kot na skupnost, v kateri lahko o zadevah razpravljamo in v njej izmenjujemo mnenja, ne pa kot ventil za svojo agresijo.
Ampak, da se vrnem na temo: morda ti je pri branju raprave ušlo, da sem večkrat izrecno poudaril, da govorim zgolj o spreminjanju podatkov, prenesenih po kablu v digitalni obliki skozi čas. Ne vidim, kaj naj bi kakovost različnih računalniških optičnih pogonov v primerjavi s "transporti" (sklepam, da s tem misliš na optične pogone v CD-predvajalnikih) imela s tem.
Če pa govoriš o vodnikih, ki signal v digitalni obliki prenašajo med različnimi sklopi v CD-predvajalniku (ali pa v računalniku, saj grez za isto: prenos digitalnih podatkov po bakrenem vodniku): da, menim, da "ulaufavanje" ne more spremeniti vrednosti podatkov, prenesenih od enega konca kabla do drugega. Pa tu ne gre samo za moje mnenje: celotna omrežja in računalniki in vse ostalo, kjer se po vodnikih prenašajo digitalni podatki, temeljijo na tem.
LP,
M | Tu se pozablja kdaj je prišel ven 75 OHM digitalni prenos, kdaj ethernet port, kdaj USB1-2, Firewire, Bluetooth..
75 OHM digitalni prenos je tako star, da si upam trdit, da niti z enim od navedenih standardov nima nič skupnega, saj datira tja nekam v čas Amig, če ne kar Commodorjev 64 in lej ga zlomka..
Commodorji so še premogli kasetofon za beleženje podatkov in tedanje digitalne rešitve, torej niso imele atributov čiste digitalizacije kasnejših rešitev računalniškega hardwara...
Torej je nek catch pri 75 ohm digitalnem prenosu, da se obnaša soodvisno od kabla in konektorjev in kolikor vem, je Pro Jet skoraj zagotovo tu dovolj doma, da zna razložit.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Tor Sep 08, 2009 13:37 Naslov sporočila: |
|
|
| mac4725 je napisal/a: | | ... pa bi dodal samo to: če malo spremljaš angleško sceno, boš videl, da ima večina udeležencev najbolj priljubljenih forumov (PinkFish, ZeroGain, HiFI Wigwam itd.) HiFiPlus za trobilo avdioindustrije in mu še zlasti zamerijo stalno prilizovanje Nordostu (ki je eden njihovih največjih oglaševalcev). Menim, da bi zato bilo treba objektivnosti navedenega zapisa vzeti s kar velikim ščepcem soli ... |
Vsako reklamiranje jemljem(to sem že večkrat povedal) z rezervo. Še vedno pa je takle članek na veliko, veliko višjem nivoju kot pa tvoje označevanje z "bulšitom". Ocenjevalec je verjetno komponento vsaj sprobal ... Za to se gre tu.
Dej prosim, piši v Nordost in postavi jim vprašanja - lahko tudi na način, kot si ga uporabil tule. Če ne bodo odgovorili(v kar ne verjamem), bomo "vklopili" Vklop kot uradnega distributerja.
Napajalni kabel sem izpostavil samo kot izkupšnjo majhne razlike v zvoku. Lahko bio bila katerakoli komponenta. Prevečkrat se pojavljajo fraze, da je še enkrat dražja komponenta samo nekaj procentov boljša. Nekaterim ti procenti dvignejo glasbo na drugi nivo. To sem ti hotel povedati in ne , da imajo PCji vpliv na zvok.
Drugače pa, digitalni (coax in optični) kabli imajo vpliv na zvok. Velik vpliv. In če ga kdo ne sliši, naj se raje vpraša zakaj.
Glasbe ne poslušamo z branjem specifikacij posameznega instrumenta ali aparatur. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Tor Sep 08, 2009 14:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | V navodilu vsakega kolesa piše med vrsticami, pa žal nihče tega ne bere, da ga je potrebno po mesecu, dveh, peljat v servis, da zategnejo vse na njemu, od špic na kolesih naprej.
Večina ljudi recimo ne ve, da lahko kombiniraš top Shimano Deore XT rapid fire prestavne ročke z katerimkoli Shimano menjalnikom, tudi z najcenejšim Shimano SIS, kar je kar smiselna odkločitev, saj je SIS robusten in preprost, Rapid fire(zadostuje že LX) pa zelo user friendly, hiter in precizen. |
Spet bom malo zasmetil, ampak top Shimano med cestnimi je oprema Dura Ace/Di2, med MTB pa Deore XTR. Oziroma v cesni grupi je od najboljše do najslabše takšen razpored: Dura Ace/Di2, Ultegra, Ultegra SL, 105, Tiagra, Sora in 2200. Med MTB grupami pa je razpored takle: XTR, Yumeya/XTR, Saint, XT, Deore XT, SLX, Deore, Alivio, Acera/ALtus, TOurney...Ponavadi še vedno odlično deluje ena grupa z sosednjo: npr. Dura Ace - Ultegra, XTR - XT, XTR - Saint...
Da deluje top oprema z consumer class drži samo deloma: pelješ se lahko, delovanje pa ni povsem odlično. Tudi zaradi tega, ker se npr. razlikuje širina verige in zobnikov. In še glede zategovanja špic - res je, da je potrebno 80% zategniti in popraviti, če bi bilo narejeno po normah pa ne - npr obročnikov Dura Ace ne zategujejo serviserji (tudi tisti top ne, ampak se po mojih podatkih še vedno pošiljajo v tovarno)... To bi tisti, ki sestavlja kolesa moral vedeti. Sem pa večkrat videl, da npr tehničnih navodil Shimana, ki so namenjeni serviserjem, marsikdo ne odpre...
Vse kar bi rad povedal z mojim vmešavanjem je, da kolesa vseeno ne potrebujejo takšnega "ulaufavanja" kot mogoče elektronske (audio) komponente.
P.S. Zgleda, da bo treba odpreti tudi kolesarsko temo, a ne? | Ne bo treba, ker je kombiniranje menjalnikov bilo možno pri starejši seriji pri kateri je bil XT top model..
Med LX in XT je bila tedaj razlika samo to, da je bil LX v bistvu XT, katerega mehanizem je na končni kontroli pokazal prevelika odstopanja, da bi smel nositi oznako XT.
Enak pristop najdemo pri procesorjih, kjer je Sempron dejansko Athlon, ki je padel na končni kontroli in ima določene funkcije zaprte, enako ravnajo pri Intelu.
In enako pri ležajih za rolerje, kjer manj solidno obdelani dobijo nižjo ABEC oznako..
Ne vem kako je z sedanjimi Shimano serijami in njihovo kompatibilnostjo, sem pa na svojem kolesu uspešno sparil jajčast Ofmega aluminij verižnik na gonilkah, z Deore XT menjalnikom in zelo robustno(in toliko glasno, da ne potrebuješ zvonca, da bi te pešci slišali) Suntour rapid fire ročko. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mac4725
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 18:31 Prispevkov: 28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 08, 2009 14:12 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Tu se pozablja kdaj je prišel ven 75 OHM digitalni prenos, kdaj ethernet port, kdaj USB1-2, Firewire, Bluetooth..
75 OHM digitalni prenos je tako star, da si upam trdit, da niti z enim od navedenih standardov nima nič skupnega, saj datira tja nekam v čas Amig, če ne kar Commodorjev 64 in lej ga zlomka..
Commodorji so še premogli kasetofon za beleženje podatkov in tedanje digitalne rešitve, torej niso imele atributov čiste digitalizacije kasnejših rešitev računalniškega hardwara...
Torej je nek catch pri 75 ohm digitalnem prenosu, da se obnaša soodvisno od kabla in konektorjev in kolikor vem, je Pro Jet skoraj zagotovo tu dovolj doma, da zna razložit.. |
Mestn Pu, saj C64 ni imel SPDIF izhoda (takrat ga še izumili niso). Imel je sicer digitalni izhod za zunanji kasetnik (Datasette), ampak tisto ni bil 75-ohmski. Amiga pa tudi ni imela nobenega (digitalnega) 75-ohmskega izhoda. Bil je antenski za priključitev na TV (isto pri C64 in večini drugih računalnikov tistega časa).
Sicer so pa Ethernet razvili v zgodnjih 70ih, torej 10 let, preden je Commodore C64 ugledal luč sveta.
Lp,
M |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
11duc
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40 Prispevkov: 84 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Sep 08, 2009 22:52 Naslov sporočila: |
|
|
| mimograde, v času ko je xt bil najvišji model shimana, je med xt in lx še obstajal dx. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
boraomega
Pridružen/-a: Ned Apr 2009 21:03 Prispevkov: 83 Kraj: Srbija
|
Objavljeno: Tor Sep 08, 2009 23:08 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: | Bora, človek piše o digitalnem coax kablu, ne o audio kablih  |
| 11duc je napisal/a: | | mimograde, v času ko je xt bil najvišji model shimana, je med xt in lx še obstajal dx. |
Ja jesam promasio temu, ali vi ste ga stvarno zastranili... ili mi to moja ogranicenost ne dozvoljava da vidim vezu izmedju Shimano menjaca i interconnect kablova?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 09, 2009 10:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Bora, problem jest o tome, kad neko oće dat komparaciju sa nekim drugim stvarima, pa počinje onda uz to i razgovor u tome. Rezultat je potpuni kaos... Ali to jest običajeno kod foruma... Prve dve ili tri stranice jest možda još ozbiljne a onda kaos... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lesinar
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28 Prispevkov: 106 Kraj: koper
|
Objavljeno: Pet Sep 11, 2009 00:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Bora prolupao si, pa to ti je ista zajla..... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Ned Sep 13, 2009 17:06 Naslov sporočila: |
|
|
Update glede Beldna 1505A.
Prijatelj ga je opremil z Eichmann Bullet copper činčem, ki naj bi po njegovih trditvah bili priporočeni za ta digitalni kabel na raznih forumih in pravi, da so visoki toni z njim malenkost boljši kot z Profigold Pro.
Ko njegov kabel dobim v roke, kaj več.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Ned Sep 13, 2009 19:06 Naslov sporočila: |
|
|
ni tako enostavno. Pri 44.1 KHz signalu si na 2.8 Mhz, kam šele gredo harmoniki
To je radijski oddajnik. Coax kabel v tem primeru deluje kot antena. Nepravilno zaključen na drugem koncu pomeni, da se bo del signala reflektiral (odbil), dobil boš interferenco. Pravilno terminiran in s pravilnim dušenjem bo signal zadušil oziroma bo poniknil proti masi, ne pa se odbil nazaj.
Cinch konektorji niso 75 Ohmski, nobeden ni, tudi nikoli ne bo. Ne glede na ceno. Kontakti so preblizu skupaj, fizično ni mogoče.
So pa različnih specifičnih impedanc, tudi odboj bo različen. Enkrat bo več detaljev, drugič manj Največkrat bodo takšni detalji, ki jih v predvajanem glasbenem materialu v originalu ni
Coax kabel lahko primerjaš z bas-reflex cevjo. Napačen premer in napačno dolžino zamenjaj s napačno specifično impedanco in napačno terminacijo. Rezultat nikakor ne bo optimalen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Ned Sep 13, 2009 19:30 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: | ni tako enostavno. Pri 44.1 KHz signalu si na 2.8 Mhz, kam šele gredo harmoniki
To je radijski oddajnik. Coax kabel v tem primeru deluje kot antena. Nepravilno zaključen na drugem koncu pomeni, da se bo del signala reflektiral (odbil), dobil boš interferenco. Pravilno terminiran in s pravilnim dušenjem bo signal zadušil oziroma bo poniknil proti masi, ne pa se odbil nazaj.
Cinch konektorji niso 75 Ohmski, nobeden ni, tudi nikoli ne bo. Ne glede na ceno. Kontakti so preblizu skupaj, fizično ni mogoče.
So pa različnih specifičnih impedanc, tudi odboj bo različen. Enkrat bo več detaljev, drugič manj Največkrat bodo takšni detalji, ki jih v predvajanem glasbenem materialu v originalu ni
Coax kabel lahko primerjaš z bas-reflex cevjo. Napačen premer in napačno dolžino zamenjaj s napačno specifično impedanco in napačno terminacijo. Rezultat nikakor ne bo optimalen. | To sem hotel slišat.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|