| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 12:28 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj če bi obelodanili rezultate, da se ne razvije nepotrebno prepiranje  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07 Prispevkov: 588 Kraj: laško
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 12:32 Naslov sporočila: |
|
|
Predpostavljam, da sta obe datoteki stisnjeni z isto "stiskalnico" in da ta deluje konsistentno. Torej, ne glede na to ali verjamemo, da stiskanje datoteke le to pokvari ali ne, to v tem konkretnem primeru ni pomembno, saj
| kraljmatjaz je napisal/a: | | Slisite razliko med A in B oz. kateri vam je bolj vsec? |
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 12:36 Naslov sporočila: |
|
|
| peterpan je napisal/a: | Kaj če bi obelodanili rezultate, da se ne razvije nepotrebno prepiranje  |
Verjamem, da bo @kraljmatjaž v pravem trenutku obelodanil "skrivnost", preden ta tema zaide iz poti ali pa se sprevrže v prepir.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 13:43 Naslov sporočila: |
|
|
Mah, še enkrat se popravim, res ni razlike, podvomil sem, ker sem spregledal, da mi ob seštevanju izpljune 96/16, sicer pa, če ima kdo DAW, a lahko preveri, meni uvozi 96kHz/32bit , sicer pa je vsak klip po 66MB pa le dobra minutka glasbe
Če enemu obrneš polariteto in ju predvajaš skupaj se ne sliši ama nič, še šuma ni
Jaka fora,.... _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
navi
Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57 Prispevkov: 78 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 14:04 Naslov sporočila: |
|
|
| urosst je napisal/a: | danes sem si vzel še enkrat čas in poslušal na
emu0204 in akg 271mk2.
na slušalke je malce težje slišat razliko če pa opazujete
zvok bobna na koncu posnetka pa je definicija dinamike močno
v prid a posnetka.
posnetek b mi je kar precej razmazan,je pa na prvo noto bolj prijeten za poslušat.
rekel bi ,da je posnetek a master in posnetek b nekaj spremenjen
saj je izgubil del dinamike,kolega mi je rekel ,da je zamorjen. |
nekako se pridružujem gornjemu mnenju:
posnetek a je bolj "živ",
posnetek b pa je "enakomeren" in umirjen... kot bi nekdo vse inštrumente naravnal na isti volume |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56 Prispevkov: 643 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 14:05 Naslov sporočila: |
|
|
Samo dva ali trije smo pošteno odgovorili na temo.
Drugi pa samo čakali, da lahko kritizirajo in pametujejo!
Spomnim se podobne gostilniške rasprave, ko je en računalničar trdil, da lahko napiše software, ki bo bit po bit natančno skopiralo ...
Takrat mu nisem mogel dopovedat, da ni problem v software, ampak v hardware!
No govorim o dac-ih!
Zanimivo da toliko audiophilov tako zagovarja PC in še navrh vse slišijo!
Jaz sem ta dva zapekel na dvd v obliki dvd audio in dvd audio predvajalniku poslušal.
Predvajalnik je tehnično odličen! Impuls kot se šika. s/n 125dB...
Nevem zakaj je toliko nezadovoljstva na naših SLO forumih ???
Fsak se sam odloči na čem bo glasbo poslušal.
Škoda mi je samo zato, ker bo PC pvzročil, da se bo prekinla izdelava cd in dvd diskov!
Enako kot je bilo z vinilkami.
Upam da ne.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
navi
Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57 Prispevkov: 78 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 14:12 Naslov sporočila: |
|
|
| orc.perc je napisal/a: | Mah, še enkrat se popravim, res ni razlike, podvomil sem, ker sem spregledal, da mi ob seštevanju izpljune 96/16, sicer pa, če ima kdo DAW, a lahko preveri, meni uvozi 96kHz/32bit , sicer pa je vsak klip po 66MB pa le dobra minutka glasbe
Če enemu obrneš polariteto in ju predvajaš skupaj se ne sliši ama nič, še šuma ni
Jaka fora,.... |
Če enemu obrneš polariteto... kaj pa to pomeni? Ali gre potem še vedno za isti posnetek? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 14:16 Naslov sporočila: |
|
|
En posnetek ti naredi hribček, drug pa dolinco, tako se oba valova izničita - ne sliši se nič (kot da odšteješ enega od drugega).
Če bi bila _očitno_ različna, bi se to slišalo, ko bi jih igral skupaj, s tem da je en invertiran. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 14:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj pa če to sploh ne sodi v high end? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 15:59 Naslov sporočila: |
|
|
| bojc08 je napisal/a: | Samo dva ali trije smo pošteno odgovorili na temo.
|
Predpostavljam da to leti name. Bom odgovoril takoj ko mi pride in se ulaufa novi dac ki iz hi-resa iztisne boga in pol (upam da že naslednji teden) in bom lahko izvedel preizkus kot se šika. Najmanjši problem.
| bojc08 je napisal/a: |
Spomnim se podobne gostilniške rasprave, ko je en računalničar trdil, da lahko napiše software, ki bo bit po bit natančno skopiralo ...
Takrat mu nisem mogel dopovedat, da ni problem v software, ampak v hardware!
No govorim o dac-ih!
|
Kakšno zvezo ima hardver s stiskanjem z zip ali rar? To dela na vseh živih windows operacijskih sistemih in vsepovsod enak rezultat. Če se datoteka z rar/zip stisne in nazaj razpakira se dobi nazaj do bita enaka izvorna datoteka. In če je enaka je enaka in tu ni kaj filozofirat o nekem odvzemanju emocij glasbi o čemer sem prečital malo prej. Da bi zip/rar vedela kaj so emocije in jih zbrisala ven iz računalniške datoteke, vse drugo pa pustila nedotaknjeno in da je takšna dobljena datoteka povrh vsega še do bita enaka izvorni datoteki, ja vsaka čast avtorju. Nobelova mu ne gine.
| bojc08 je napisal/a: |
Zanimivo da toliko audiophilov tako zagovarja PC in še navrh vse slišijo!
Jaz sem ta dva zapekel na dvd v obliki dvd audio in dvd audio predvajalniku poslušal.
Predvajalnik je tehnično odličen! Impuls kot se šika. s/n 125dB...
Nevem zakaj je toliko nezadovoljstva na naših SLO forumih ???
Fsak se sam odloči na čem bo glasbo poslušal.
Škoda mi je samo zato, ker bo PC pvzročil, da se bo prekinla izdelava cd in dvd diskov!
Enako kot je bilo z vinilkami.
Upam da ne.
|
Nihče ne sliši vsega. Na tem forumu sem od vsega štarta, pa se ne spomnim, da bi kdaj kakšen "PC audiofil" izrekel da sliši vse. Če pa tebi PC kot transport ne dela na nivoju, pa to še ne pomeni, da se ga ne da pretvorit v vrhunski transport, ampak le to, da ga ti nisi v stanju.
CD je 30 let star format. Že tekom štancanja albumov na CD-je v sami fabriki prihaja do napak in isti albumi po zapisu niso med seboj identični. Nato še cd player dela šmorn začevši z optiko, ki z enkratnim branjem ne more zanesljivo prebrati vsega na plošči,... s stališča visoke vernosti hvala bogu da CD po vseh teh letih zamenja boljša stvar. Skrajni čas.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 16:05 Naslov sporočila: |
|
|
Da ne zaidemo v filozofske debate: če te Star Trek Voyager razgradi na energijo, teleportira in potem bit-perfect spet sestavi skupaj nekje drugre, ali si to še ti  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 16:58 Naslov sporočila: |
|
|
| bojc08 je napisal/a: | Samo dva ali trije smo pošteno odgovorili na temo.
lp
Bojc |
Daj prosim obelodani ta tvoj pošten odgovor, ker jaz ga nisem našel
heh. . _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 17:00 Naslov sporočila: |
|
|
| peterpan je napisal/a: | Da ne zaidemo v filozofske debate: če te Star Trek Voyager razgradi na energijo, teleportira in potem bit-perfect spet sestavi skupaj nekje drugre, ali si to še ti  |
Ne, potem se zbudiš in se zaveš, da si pogledal preveč nadeljevanj star trekov ter se prijaviš na PHP
Ko pa si enkrat v njihovem krogu pa verjemi, da nisi nikdar več 'ti'  _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 20:08 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Poslušal preko Laptopa na slušalke.
Preko različnih predvajalnikov, se je slišala razlika bolj ali manj izrazito.
Meni je všečnejši A posnetek, B igra nervozno manj je prostora, ki ga je že itak slabo slišim preko slušalk. B deluje na prvo uho čistejše, a me začne v kompleksnih pasažah hitro nervirat.
To ste spraševali ...ali kaj drugega
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Apr 24, 2012 07:24 Naslov sporočila: |
|
|
No... kraljmatjaz...
Čemu čakanje na še več odgovorov? Bi bilo bolj produktivno da debata teče v smeri mnenj o ... ki je razlog za različno zveneča posnetka. Vidiš da kaj več odgovorov ne boš dobil, ker marsikdo ne upa, ne želi... povedat svojega mnenja.
Btw. Razlog je že omenjen nekaj postov nazaj. Samo kaj se je prej kvačkalo s posnetkom še ni omenjeno.
Še eno moje vprašanje?
S katerimi predvajalniki oz. programi ste, oz. poslušate glasbo na pc-ju ali jo streamate kam dalje, in je za vaša ušesa najboljši. Zanima me samo zvok ne pa rokovanje, enostavnost, uporabnost .... ZVOK!
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|