Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Moj "ultimativni" Thorens
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sakala1

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 17:04
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 19, 2012 17:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej misliš,da so srebrni kabli preobčutljivi oziroma,da imam problem z maso?Povezava med phono in preamp je ok.Res je,da ga še nisem vezal na radiator bom pa poskusil pa makar je 4m stran.Bom nabavil finožični kabel pa poročam,če je v tem problem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041614173
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 19, 2012 18:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sakala1 je napisal/a:
Torej misliš,da so srebrni kabli preobčutljivi oziroma,da imam problem z maso?Povezava med phono in preamp je ok.Res je,da ga še nisem vezal na radiator bom pa poskusil pa makar je 4m stran.Bom nabavil finožični kabel pa poročam,če je v tem problem.

...nisem ziher o občutljivosti srebra....tudi sam jih imam...poizkusi maso vezati posebej , direktno , z dodatno žico...mogel bi se oglasiti kakšen elektronik....na Thorensu sem imel podoben problem...samo da je na Thorensu ogromno železa....lahko premostiš kjer češ...pri tebi je skoraj vse plastik fantastik...
...enostavno orodje...dolga žica...na vsaki strani krokodilček...in gremo na juriš....testing , testing , testing...
...audiofrika ni več...on bi o tem več vedel...
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 19, 2012 22:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sakala1 je napisal/a:
Tule bi si kr temo sposodil pa brez zamere.
Tudi na mojem gramofonu je takšen izhod,na činč oziroma rca kable.Imam pro-ject experience 2 in karbonsko ročko.Me pa zanima ali moram imet kakšen poseben kabel za to ročico,ker ko probam z navadnim činčom za 3€ ni bruma,ko pa dam gor kakšen wirevorld ali kaj kvalitetnega pa imam brum.Kakšen kabel mi priporočate za to karbonsko ročko?Oziroma verjetno ima kdo takšno ročko in me zanima,kakšen kabel je uporabil.
lp.

Po moje je problem v kablu, če z poceni kablom ni bruma, ga z boljšim kablom tudi ne bi smelo biti. Jaz bi najprej prečekiral z ohmmetrom če je v obeh primerih vse v dobrem kontaktu, šele potem je možno sklepati kako naprej.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 18:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brum je še najmanjši stranski učinek.

Nazadnje urejal/a ambasador Pet Apr 20, 2012 18:45; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 18:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odkod moje odklonilno stališče do kablov?

V bistvu že dolgo neuspešno iščem povezovalni (interkonekt), ki je narejen kot so običajni kabli, samo da ima ofc baker in spodobne priključke. Želim da so tanki (fleksibilnost), ker veliko preklapljam in sprobavam.

Ker je med soforumaši kar nekaj trgovcev, pa tudi poznavalcev - sprašujem - morda kdo od vas pozna na kaj takega ? Bi kupil dva ali tri dolžine 1,5m.

Drugače iz phono na ojačevalnik uporabljam AudioTekne. Samo ta kabel ima veliko kapacitivnost in ga razen na Nibiru phono ne morem dati drugam. Pa tudi ni primerne konstrukcije za neprestano pretikanje.
sakala1

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 17:04
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 18:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Problem rešen!
Probal sem z kablom dodatnim na radiator pa nič.Meril sem z ohmmetrom pa je bilo na kablu za maso med komponentama 0,01ohma.Potem sem pa razdrl odjemno dozo na phonotu in res,je bil mogoče levi kanalni kabel preblizu mase.To sem nastavil,kot mora biti.Potem sem testiral kable:največje s****e je Nordost Blue angel in ta je delal največji problem.Sedaj imam oehlbach 1036 in bistvena razlika.Poskusil sem tudi Monster kabl interlink 400mk2 pa je bilo preveč suho vseskupaj.Žal pa wirevorld ni dolg več kot 0,5 pa ga ne morem stestirat.Bom pa v kratkem poskusil še kaj okoli kablov.Hvala vsem za pomoč in predloge.
lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041614173
fjaka

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Odkod moje odklonilno stališče do kablov?

V bistvu že dolgo neuspešno iščem povezovalni (interkonekt), ki je narejen kot so običajni kabli, samo da ima ofc baker in spodobne priključke. Želim da so tanki (fleksibilnost), ker veliko preklapljam in sprobavam.

Ker je med soforumaši kar nekaj trgovcev, pa tudi poznavalcev - sprašujem - morda kdo od vas pozna na kaj takega ? Bi kupil dva ali tri dolžine 1,5m.

Drugače iz phono na ojačevalnik uporabljam AudioTekne. Samo ta kabel ima veliko kapacitivnost in ga razen na Nibiru phono ne morem dati drugam. Pa tudi ni primerne konstrukcije za neprestano pretikanje.

viva Bruno
če imaš voljo do dela , ti z veseljem odstopim kabel ki ga sam uporabljam...pa še enega poleg...vendar je silver plated OFC Cu...4 žile plus oklep...problem je , da ni glih flexibilen...in si ga moraš sam konektirati...če te zanima , pošlji adreso na ZS...še kak rabljen činč dobiš...
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 03:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jao fjaka.Ti mi to zgledaš kot sin od tate bika. Ko prideta tata bik in sine bik na vrh hriba in zagledata pod seboj čredo krav pravi sine tati;Dajmo se zapodit v to čredo in potamaniva vsaki svojo.Pa pravi tata bik sinetu;Pejva lepo počasi,pa jih potamaniva vse po vrsti.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 07:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si pozabil, da je bil zraven tudi dedi bik, najmodrejši, rekoč: fanta počakajmo, saj bodo same gor prišle.
LpM.
fjaka

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 09:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

??????ne štekam...
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fjaka, javno se ti opravičujem za nesporazum, s katerim sem te prizadel.
Zjutraj, ko sem bil še malo zaspan in krmežljav, se nisem poglabljal v kateri temi in v kakšnem smislu je bil napisan pra stari vic o treh bikcih.
Ker pa sta nastopala le dva bikca, sem hotel predhodnemu postu le dodati, da so ta starega, najmodrejšega, pa pozabili.
V nobenem primeru pa ni bil moj namen kogar koli žaliti.
Sedaj, ko sem prebral prispevke za nazaj, vidim, da si le ponudil kable, verjamem pa tudi, da Castor ni imel namena, da bi bil žaljiv.

Upam, da smo stvar razčistili in jo zaključili, vsaj jaz se ne mislim več oglašati v tej zadevi.

Vsem lep pozdrav M.
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 20:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo malo heca,upam,da ni izpadlo zlonamrerno,če pa je se opravičujem.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
fjaka

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 21:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

prosil sem za razlago...ne opravičilo...
ambasador

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2012 09:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@fjaka, superhvala za ponudbo! Ne bom vzel, ker mi res rabijo fleksibilni kabli. Kmalu se bom lotil sprobavanja elektronskega crossoverja, ki ga bom moral priklopiti v tape loop in na dodaten ojačevalec. To mi pobere 3 pare kablov. Pa večjo dolžino rabim (1,5m), ker ne morem imeti vsega tako na kupu.

Pri Thorensu je bila podana sugestija za malo vodno tehtnico.Te Thorense je potrebno dajati v horizontalo z dovolj dolgo tehtnico, ker nima ene ravne površine, vključno s krožnikom! Poskusite - kot premikaš malo vagico, bo na vsakem koncu kazala drugače, po krožniku tudi.
fjaka

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2012 12:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
@fjaka, superhvala za ponudbo! Ne bom vzel, ker mi res rabijo fleksibilni kabli. Kmalu se bom lotil sprobavanja elektronskega crossoverja, ki ga bom moral priklopiti v tape loop in na dodaten ojačevalec. To mi pobere 3 pare kablov. Pa večjo dolžino rabim (1,5m), ker ne morem imeti vsega tako na kupu.

zanimivo...si že tretji , ki je zavrnil ponudbo da mu dam kabel za testing...vsaj hvala si rekel...
...ni druge...nabavi si Iskrin spiralni telefonski kabel... Laughing Laughing ...ta bo dovolj flexibilen....
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 5 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu