Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

kupujem stereo sistem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 10:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz nisem nobenih zvočnikov hvalil Smile

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 10:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zdaj res nazaj k osnovam hehe.
vsak si gradi sistem za svoja ušesa in če je nekomu všeč zvok kenwoodovega stolpa iz late 90' mu je pač všeč. in če mu je všeč še design je pa povsem zmagal Cool

tudi sam imam rad kakšno starodobnejšo zadevo in se od nje niti ne ločujem. .sem pa splošnega mnenja, da zaradi 'raztegnjenosti' materiala ne more špilat tako bistro kakor novejša zadeva, seveda enako solidno grajena.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
glinik

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 12:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za podporo Smile

Je že kdo slišal JBL Ti5000, ga ima kolega ...

Kako vam je tale všeč?

Lp
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2011 02:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ja glinik, sedaj se mi pa kar malo smiliš.
Gotovo nisi vedel, da je tukaj dosti JBL fanov- sploh Alnico verzij.
In sedaj te vsi bombandiramo.

Je pa po drugi strani res, da najbrž nihče od nas nebi plačal 700eur za L100.
Po mojem so v zadnjem času na e-bay.de začeli preprodajalci vintage opreme "umetno" vzdigovati cene z objavljanjem oglasov z res neumno visokimi cenami.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
glinik

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 13:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
No ja glinik, sedaj se mi pa kar malo smiliš.
Gotovo nisi vedel, da je tukaj dosti JBL fanov- sploh Alnico verzij.
In sedaj te vsi bombandiramo.

Je pa po drugi strani res, da najbrž nihče od nas nebi plačal 700eur za L100.
Po mojem so v zadnjem času na e-bay.de začeli preprodajalci vintage opreme "umetno" vzdigovati cene z objavljanjem oglasov z res neumno visokimi cenami.

Jaja, saj ni problema Smile Vsak človek je na eno ali drugo stvar čustveno navezan Smile

Ampak sedaj, ko se je ta tema tako razvila, bom resnično stopil do kolega in resneje poslušal legendarne JBL Ti5000 Smile

Lp
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 13:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TI5000 lahko slišiš pri meni. Ampak so tudi stare kante, blizu 15 let. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 17:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glink

daj nehaj klobasat neumnosti ampak konkretno kateri rabljeni zvočnik po tvojem mnenju je boljši od teh JBL 100 , 4311 ali podobne variante, pa da nam bo to enkrat nam bedakom , ki bi jih plačali tudi 700 eur končno jasno
Nazaj na vrh
jakaspaka

Pridružen/-a: Ned Mar 2011 23:25

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 20:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, na hitro update.

Vrnil Q300, trenutno preizkušam Q100, imam namreč resen problem z akustiko sobe. Upal sem, da bodo manjši zvočniki z manj basa manj problematični, ampak - soba je soba, problem ostaja, verjetno imajo Q100 celo več nelinearnosti in distorzije v nižjih registrih.

Problem je nesrečna resonanca malo nad 50Hz, kjer se skoraj pokrijeta dolžinska in širinska lastna frekvenca sobe.

Prej sem imel zvočnike v vogalih pod stropom, kar je bila očitno še v redu oddaljenost glede na zadnjo steno (steno, pred katero je kavč na katerem sedim, ko poslušam), ko pa so zvočniki na tleh, tehle 50Hz doni ravno na kavču.

Nesreča. Orientacije sobe ne bomo spreminjali, ker je to edina možna postavitev. Zvočnika lahko pozicioniram zgolj 1m levo/desno in 20cm naprej/nazaj. Nočem ju spet dajati pod strop, poleg tega sem že naročil stojali iz anglije... Nesreča!!!

Trenutno ne vidim druge rešitve kot:
"Draga, za dnevno sobo bom naredil tako lep in tako velik bass trap, da ti bodo zavidale vse prijateljice..."
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"Draga, za dnevno sobo bom naredil tako lep in tako velik bass trap, da ti bodo zavidale vse prijateljice..."

Zelo spolzek teren t'Confused' in zelo nemoder začetek audio poti Idea'

Igrajo bistveno bolje kot nove q serije. Made in england, zadnja serija.Z basom nebi bilo težav.
http://www.bolha.com/akustika-stolpi/glasbeni-stolp-sony-z-kef-zvocniki-oglas1273415366

Ne podcenjevat, sploh glede problema basa-sobe
http://www.bolha.com/dvosistemski-zvocniki/2-vrhunska-zvocnika-celestion-dl-8-oglas1272687458

Svetli? Dober zvočnik
http://www.bolha.com/dvosistemski-zvocniki/tannoy-mx-3-zvocnika-oglas1272983128

Pocen, solidno, rešen problem
http://www.bolha.com/kompleti-zvocnikov/zvocniki-kef-iq3-in-ojacevalec-cambridge-audio-340a-se-oglas1273685144

karkoli novejšega za mali denar bo igralo slabše. Zaporedje je po kvaliteti.
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 21:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.bolha.com/dvosistemski-zvocniki/dynaudio-zvocniki-in-zvocniska-stojala-oglas1273699646'Laughing'
Nazaj na vrh
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:
http://www.bolha.com/dvosistemski-zvocniki/dynaudio-zvocniki-in-zvocniska-stojala-oglas1273699646'Laughing'

vukovicmiro je na žalost preprodajalec. Sad
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 22:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa kaj če je. Cena je ok, če zvočniki štimajo nima veze če tip prodaja še kaj drugega.
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Pa kaj če je. Cena je ok, če zvočniki štimajo nima veze če tip prodaja še kaj drugega.

OK, če se na zadevo sam dobro spoznaš, če pa kupuješ na osnovi njegovih zgodbic, potem NE. To je seveda samo moje priporočilo, lahko pa dobite od preprodajalca z nekaj sreče tudi odlično zadevo, saj je njemu važen samo zaslužek. Menda je 1. lastnik - jaz bi mu verjel le ob predložitvi računa, ki glasi na njegovo ime.
Nazaj na vrh
glinik

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 23, 2011 10:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@audiofrik

Kateri zvočniki bi bili "best buy" za 700EUR v tem trenutku ne poznam. Ti pošteno odgovorim. Trenutno dajem večjo pozornost na višji rang zvočnikov.

Kdo je obiskal lanski FI-HI sejem v LJ, ne vem katera firma je imela celoten sistem za 1000 EUR, ki je bojda dobro igral za svojo ceno. Logična poteza je da take zvočnike odpelješ domov na test.

Za 13 kv. m. veliko sobico bi jaz ene "malčke" nabavil.

Tole je po moje za sprobat:
http://www.bolha.com/dvosistemski-zvocniki/zvocniki-dali-royal-scepter-black-oglas383439670

Te pa vsekakor sprobat!
http://www.bolha.com/dvosistemski-zvocniki/acoustic-energy-ae1-classic-studijski-avdiofilski-montitorski-zvocnik-oglas1272390750

Teško je nakaj na pamet predlagat ...

Lp
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 23, 2011 10:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glinik je napisal/a:

Te pa vsekakor sprobat!
http://www.bolha.com/dvosistemski-zvocniki/acoustic-energy-ae1-classic-studijski-avdiofilski-montitorski-zvocnik-oglas1272390750

Lp

To je tipični primer kao "studijskih nearfield" monitorjev ( sicer jih nisem zasledil še v nobenem bolj znanem studiu). Tudi njihova lastna ocena :" It’s 18 years since the AE1 Reference first wowed reviewers and became the audio-industry benchmark for compact loudspeaker design." No ja, khmm....

Nisem prepričan, da je to optimalna rešitev za domačo uporabo. Glede na občutljivost zvočnika boš rabil konkretno končno stopnjo, da bodo lahko ustrezno "zadihali". Brez predhodnega testa v domačem okolju je lahko tudi strel v prazno.

Samo poglej podatke

Frequency Response: 70Hz - 22kHz ±3dB
Sensitivity: 88dB for 2.83V at 1m

Lp

Vintagesonic
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 5 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu