Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Marantz + Monitor Audio
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Je komplet dobra izbira za 3000€?
a) ne, za ta denar lahko dobim več
12%
 12%  [ 1 ]
b) da, to je dobra izbira med kvaliteto in ceno
75%
 75%  [ 6 ]
c) totalno sem faliu :)
12%
 12%  [ 1 ]
Skupaj glasov : 8

Avtor Sporočilo
Hevidi

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 13:14
Kraj: Ihan

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 16:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cool

Cool Laughing Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 17:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zelo lepo, sem mislil da boš vzel samo rs6 pa vidim da imaš cel komplet Very Happy
torej sva na istem, pa še plazmo imaš, naj ugibam - 42pz85

jaz imam 42pz80, še sr6003 nabavim .... Laughing

katere kable uporabljaš, kako si naredil bi amp, front na ?, sorround back na ?
prosim malo opiši, to mi še vedno ni jasno

hvala
lp
Nazaj na vrh
Hevidi

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 17:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hehe, to je 46" Cool TH-46PZ85E

za kable sm že napisu v prejšnjem postu... QED Silver Anniversary-XT Bi- Wire za sprednje dva in isto za center, sam da ni bi-wire...za woofer sem vzel Tech-Linkov WiresCR. Za interkonekt DVD-receiver pa Tech-Linkov WiresCR HDMI-HDMI 1.3 compliant kabel in isto gre iz receiverja na TV.

Drugač se povezuje:
+ front kanal L na L zvočnik zgoraj +
+ back sur L na L zvočnik spodaj +
- front kanal L na lev zvočnik zgoraj -
- back sur L na L zvočnik spodaj -

Za desno isto samo obratno... maš detajlno slikco v navodilih od SR6003. Zakon špila!
Nazaj na vrh
Hevidi

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 17:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker ena slika pove več kot 1000 besed Smile

Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lepo.. Laughing
marantz in ma gresta baje dobro skupaj

edino kar me moti so zadnji zvočniki ki so po moje precej previsoko

drugačer pa lep sistem za hišni kino in 2ch glasbo

lp
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 20:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala, za navodila in sliko (v navodilih res vse lepo piše Embarassed )

kje si kupil tech link hdmi... cena ?

si morda že pognal audessy

lp
Nazaj na vrh
Hevidi

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 10:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kumer je napisal/a:
lepo.. Laughing
marantz in ma gresta baje dobro skupaj

edino kar me moti so zadnji zvočniki ki so po moje precej previsoko

drugačer pa lep sistem za hišni kino in 2ch glasbo

lp

jah, v navodilih piše da mora bit surround 70cm nad ušesi... moji surroundi so 90 cm nad ušesi, tko da mislim, da ni previsoko... delujejo pa v bi-pole načinu (imajo tut opcijo za dipole).

Kable sm nabavu tle:
http://www.jovidan.si/katalog/index.php?cat_id=87

Trgovina je skrita do amena, sem iskal pol ure... ampak loh tut prek neta naročiš... so dobavitelj za Harvey-Norman, ampak vsaj 20% cenejši Smile

Drugač sm včeri mel skor 7 ur nonstop sistem vklopljen, špila kot pesem vam rečem Smile recimo Whitney vokali, al pa bigbang orchestra... zelo lepo širina in globina zvoka...
Nazaj na vrh
Hevidi

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

knap je napisal/a:

si morda že pognal audessy
lp

http://www.audyssey.com/

Sm probal ja... ampak me nekako ni prepričalo... tako da sem raj potem šel ročno sam čez nastavitve... v bistvu mikrofon odkrije lokacije vseh zvočnikov in potem glede na to preračunava glasnost, zamike v ms, itd...

Načeloma pa lahko vse te nastavitve ročno povoziš/popraviš. Men recimo je za woofer napisal da je 3 metre stran, dejansko je pa 1m.... ampak razlike v zvoku mi še ni uspel opazt. Embarassed

Ful pa se pozna razlika pr ported/closed wooferju... recimo v drugi dnevni imamo 150W RMSa na enmo sony ported wooferju, isto 12" pa nenormalno bolj glasno doni... tle pr RS W12, ma pa 500 RMS pa se mi zdi da ni tko glasen... ampak gre res nižje in globlje, pa izredno hitr se odziva... recimo gledu BadBoys II, tist strelski obračun... in ko strelja z AK47 se res prov čut vsak strel... medtem ko bi blo pr sonyu vse skupi samo donenje Smile

Tko da bi mogu probat z obema Laughing

Recimo na Celjskem MOSu 08 na T-2 štantu smo mel MA bronze serijo pa Onkyo SR-906, pa mislm, da men lepš špila Smile pa čeprav je biu tm center iz gold serije Smile

Overall zelo zadovoljen! Very Happy Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glede na to da imaš odlično plazmo bi jaz na tvojem mestu razmislil o blu ray predvajalniku ali o kakšnem nmt-ju, npr hdx1000

ker ko boš enkrat videl full hd potem potem boš vedel o čem govorim

saj so tudi nekateri dvd-ji kvalitetni ampak razlika je vidna

blu-ray ploščki so res še dragi je pa zato na netu ogromno hd ripov ki jih nmt-ji lepo predvajajo, edina slabost je ta da imajo večina dts zvok

jaz imam na hdx-u 170 filmov od tega cca 30 hd ripov in cca 30 koncertov

____

ali si morda kaj sprobal pure direct....2ch poslušanje

lp
Nazaj na vrh
Hevidi

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 14:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom vezal kar direktno iz računalnika z eno grafiko 1080p na receiver, pa se izognem vsem tem stvarem... vzamem še wireless desktop in je to to Smile

Drugač pa upscaling DVDja in receiverja na 1080p dela VRHUNSKO! Sem gledal navaden divx (.avi), sem pričakoval katastrofo od slike, ampak ti povem, da skor nism videl razlike z DVDjem... resnično vrhunsko upscalanje!

Poslušal tut pure direct... pač brez vseh dodatkov, predvaja točno kot je bilo namenjeno.
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja, na pc sem pa pozabil, tudi ok zadeva

edino priročen pa ni tako kot namenske naprave, meni je fajn da če npr. eden koncert, oz eden komad hočem večkrat predvajat je z hdx-om zelo enostavno, hitro

uporabjam ga tudi za torrente, predvajalnik slik, za glasbo pa še nisem sprobal

lp
Nazaj na vrh
Hevidi

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako a ta HDX ti potem kaže folderje z mapam recimo, pa vidiš tut zDLdan torrent umes, recimo fajle za DVD, kako to predvaja?
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nmt-ji so pravi mali čudeži, počnejo 1001 stvar, so izredno podprti iz strani razvijalcev, programerjev.., forumska skupnost je zelo živahna,tu najdeš vse zadnje programe...

je pa res da je potrebno precej naštudirat zadevo če se spraviš nadgrajevat uporabniški vmesnik, razni jukeboxi, drugi torrent odjemalci

cela naprava temelji na linuxu, ko ti je enkrat jasen sistem delovanja v ozadju ni več noben problem hitro posodobit vmesnik....

poglej na www.networkedmediatank.com in vse ti bo jasno Very Happy

glede torrentov, prenesejo se v mapo download oz kot pač nastaviš,lahko nastaviš da se prenesejo direktno v mapo video

predvaja video-ts strukturo, iso,hd mkv,hd wmv....jpg, mp3,flac...
direktno iz neta youtube filme, flickr slike, spletne radie

mislim da lahko celo predvaja film...ki je v rar zapakiran, tega še nisem sprobal

pošljem slike v moji temi

lp
Nazaj na vrh
Hevidi

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 22:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pizda zakon... mogoče bom pa razmislu še o tem...

jst sm pa glihkar še mal eksperimenteru Laughing

Sm za probo dodal še ta star aktiven woofer, ki ima port in je zato bl "doneč"... stvar se lepo uskladi pr filmih... za musko je pa skor bolš če je ta s portom zaprt.
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 22:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaj sedaj imaš dva suba Question
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 4 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu