Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Multiroom sistem - zvočniki v več sobah
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Blaz4net

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 9:39
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 01:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Surfer in ostali:
Denon 3313 mi je predrag. Bi tole spodaj pasalo skupaj?
Onkyo TX-NR717 (kot kaže je tudi zona 2 in 3 powered) - 790€ http://ecx.images-amazon.com/images/I/81RvsECd4UL._AA1500_.jpg
Bose Acoustimass 5 (2.1. sistem za dnevno sobo) - 580€
BOSE 151 - 390€ (eden za zono2 kot mono, eden za zono 3 kot mono zvok)
Skupaj= 1760 €
Kontroliram preko Andoida kjer lovi Wifi, kar se mi zdi idealno.
WIFI speaker sistema ne želim, nikoli ne veš če bo lovilo v tvoji situaciji in ostalih sevanj imam že dovolj okoli sebe, ne bi rad še dodatnega.

Vprašanja:
1. Ali je to zgoraj izvedljivo in paše med seboj?
2. Ali lahko poslušam vse 3 cone naenkrat, ali vsaj 2?
3. Ali lahko priklopim oziroma nastavim na receiverju, da mi edini zvočnik v npr. coni 2 igra mono (združen levi in desni kanal)?
4. Obstaja še kak 3 conski powered receiver ki je kaj cenejši?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 18:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na zanimanje Gerchy-a prilagam sliko allport konektorja za Multiroom sistem Nuvo Simplese. Gre za konektor kamor so priklopljene tipkovnice in pa privijačeni kabli od zvočnikov. Konektor izgleda kot LPT in preko takega kabla je vse skupaj priklopljeno na Nuvo ojačevalno enoto Simplese.

trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V kolikor pa nekdo želi upravljat jakost zvočnikov v sobah iz enega mesta (poceni varianta), lahko to naredite, da izhod vašega stolpa ali ojačevalca priklopite na napravo Artsound SVC 4 (imate opcijo tudi za več zvočnikov):
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=751

Have a nice Day

Matt
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O tem sem govoril nekaj postov višje. S tem lahko reguliraš ojačan signal.
Tudi tole je najbrž opcija:

http://artsound.be/en/products/accessories/p/detail/n-volst-100

Še tehnični list:
http://artsound.be/modulefiles/products/files/source/83_spec_enn_volst_100.pdf

Najbrž pa cenovno ne preveč ugodno, saj je cena enega preko 100 €, zato pri več conah velja premisliti o nakupu celotnega sistema.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2013 14:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tule je za regulacijo še ena zadeva, nekoliko cenejša.

Indiana Line RV 52

Ima pa deklariranih 2x 25W

Tehnični podatki in instalacija

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 22, 2013 14:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je kdo že testiral kakšne vgradnje (stropne) zvočnike? Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 22, 2013 15:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo.
Kmalu jih boš lahko testiral pri meni. Do sedaj sem slišal Art Sound, SpeakerCraft in Nuvo ter SEA a vse v različnih prostorih. V kakšnem cenovnem razredu pa gledaš in za kakšen namen?
Have a nice Day

Matt
gerchy

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 22, 2013 20:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Namen je poslušanje v kopalnici pri vsakdanjih opravilih. Tako da je seveda tudi budget temu primeren.
Gledal sem tele, so kar priročni (globina 10,5 cm), a bi raje videl, da je to cena za par.
http://www.audiopro.de/live/jbl_32953_DEU_AP.html

V drugih prostorih (garaža, terasa) bom obesil klasiko - Control 1.

Se priporočam za poslušanje, ko boš dokončal. Wink
Nazaj na vrh
okjart

Pridružen/-a: Sob Sep 2014 23:44
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 21, 2014 00:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo,

zanimajo me izkušnje z Nuvo enoto. Sem v fazi gradnje in gledam multi-room sisteme, ampak za celo hišo bi rabil enoto z 8 conami - Grand concerto (4 spalnice, soba za goste, dnevna, kuhinja in hodniki ter wc bi bilo skupaj). Glede na to da je to kar nekaj denarja me zanimajo izkušnje če ima kdo enoto že montirano ter kako se obnese. Kolikor sem gledal rabljene se dobi nekje za 1000USD, vprašanje sicer kako je s poštnino in davkom potem...

Kako pa je z postavitvijo zvočnikov? Sam imam "monta" ploščo tako da prostora za zvočnike je dosti in kot sem gledal so večinoma premera 21cm - Speakercraft. Za celo hišo bi potreboval nekje 17 zvočnikov zato bi vzel nižji cenovni razred, vsaj za začetek, oziroma kakšne rabljene...

Sobe najbrž potrebujejo tudi lokalni priključek za priklop lokalnih naprav, npr. PC, TV.

Trenutno sem v fazi inštalacij, če prav razumem je treba od enote do vsake sobne regulacije povleči kabel, ter potem naprej na strop do zvočnikov. Je to lahko navaden UTP kabel?

Na kaj je treba biti pozoren pri postavitvi stropnih zvočnikov?

Mogoče pri nas kdo prodaja te enote in se da to v živo probati?

Hvala za odgovore!
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 21, 2014 00:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Jaz vam lahko povem kako je z instalacijo pri Simplese enoti.
Vse tipkovnice so preko UTP kablov priklopljene na allport konektor, ta pa potem kot LPT kabel na Nuvo enoto. Zvočniki so priklopljeni tudi na ta konektor in ne na tipkovnico. Vsaka tipkovnica ima v sebi tudi IR senzor za daljinca. Torej za zvočnike more it posebej instlacija do nuvo enote, enako velja za zvočnike. Poglejte si malo manuale, ki so online.
Za priključitev zvočniških kablov je potreben zelo majhen presek kabla (na allport konektorju bi moral pogledat, če gre 0,75 noter). Jaz imam zvočnike od Nuvo in ArtSound.
snoopy

Pridružen/-a: Ned Maj 2011 22:36
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2014 23:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je ze kdo poskusal narediti multi room z raspberry-em?

Namrec ideja je, da se postavi za vsako cono svoj raspberry+dac i2s+mini amp. Na raspberry-ju tece volumio, ki ima moznost kontrole vseh con (vsaka cona zase oz. sync 2 ali vec).

http://volumio.org/soundhome-multi-room-audio-system/

Raspberry ima moznost wifi, tako, da vsako vlecenje kablov iz dnevne sobe odpade, razen od slednjega do zvocnikov.

Na tak nacin dobimo opensource, poceni, zelo kvaliteten sistem. To kar ima npr. Sonos, vendar dosti nizjo ceno in verjetno precej boljsi zvok.

Groba ocena:
Raspberry 35€
Dac 50€
Mini amp 50€
Ohisje 30 €
Zvocniki, primer JBL control 1 70€

Skupaj cca 235€, se pa da se prisparati z uporabo ebay-a Smile

Za primer, sonos play 5 pride tam okoli 400€.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2015 13:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na to, da Gerchy aktivno dela na vzpostavljanju Nuvo sistema, mu odgovarjam kar tukaj glede povezavanja kontrolnih enot po sobah.

Jaz imam tekla "štekar" kot na sliki:

Torej preko UTP kabla se prenaša tako napajanje za IR in osvetljene tipke kot tudi signalizacija za upravljanje posameznega prostora. Do vsakega takega kosa imam potegnjen svoj UTP kabel.

Vsak upravljalnik v vsaki sobi je zaključen na allport konektor

Vezava Simplese:

Have a nice Day

Matt
gerchy

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 01, 2015 09:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za trud, ampak nisem spraševal tega, temveč me je zanimalo minimalno število žičk v UTP kablu. Prodajalec meni, da so potrebne 4. Zanima me zato, ker bi preostale 4 lahko še vedno uporabil za manj zmogljivo povezavo do interneta.

Med tem časom sem preveril tudi nekaj zvočnikov. Od Artsounda se mi je najbolj dopadel MDC 501 (izbiral sem med 501 in 620), zmagovalec pa je Magnat ICP 82, ki postreže z dobrim celofrekvenčnim spektrom. Tako da bom predvidene JBL Control 1 v predelih s spuščenim stropom zamenjal z Magnati.

Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 01, 2015 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo.
Sicer ne vem s kakšnim namenon naj bi bila internetna povezava. Če se že dela ali ni možno povlečt še en UTP? Sam imam povsod UTP vtičnice, gigabitna mreža...
Edino stvari, ki sem jo naredil tako da sem za dve stvari uporabil en kabel je priklop 360 stopnjskega senzorja za alarm in notranje sirene.

Have a nice Day

Matt
gerchy

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 01, 2015 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z namenom koriščenja interneta. Na terasi se mi takrat ni zdelo potrebno ali pa se nisem spomnil. Pa bi zdaj morda ubral salomonsko rešitev. Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu