| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 15:16 Naslov sporočila: |
|
|
Edvard, opcij ki so nas pripeljale tja kjer smo ni ravno veliko. Je ena in zmerom veličavna, OK. Smo jo v mladih in neumnih letih podpirali vsi, nekateri še Amerikancem tupili, da nimajo pojma. Danes smo pred breznom in ne glede na to, kdo ima prav ali ne, v grezno padamo vsi. Čas bi bil, da bljižnjega vprašamo kaj misli in to vzamemo na znanje in se nehamo teh političnih zahrbtnosti, ki so nas pripeljale do prepada, pred katerim smo. Če bomo vanj padli, e pol pa bomo vsi pozabli na fašiste, komuniste, Janšo in vse to, kar nam sedaj megli razum.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gero
Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03 Prispevkov: 196
|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 15:22 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Forum smo ljudje, ki nanj pišemo. Tu nas je veliko, ker je ozračje domače.
Marsikdo ne mara verbalnih 'spopadov' že v audio temah. Vendar tudi to dela ta forum zanimiv - kresanje mnenj, idej. Seveda dokler je v okviru bontona. Če je duhovito začinjeno - toliko bolje. |
Admin je zaprl temo Država in sedaj je eden uletel "ododzadaj" z isto temo pod drugim naslovom, zato sem napisal, da me spominjate na naše politike.
Poslušam oddajo "SOS, še v torek obujamo spomine, ha včasih je bila v soboto", v kateri Bulič, poleg vrtenja glasbe stalno drgne svoj nogomet, pa saj jo poslušam zaradi glasbe, ne zaradi nogometnih novic, ampak mi jih "uvali". To isto se tukaj dogaja.
Še nekaj kar je nekdo napisal, recimo zaradi teme Njam se nobeden ne prepira z nobenim.
Politika je vedno še vse ljudi skregala med sabo in zato se pazite. Jo ne maram, ne politikov, ne politikantov, ti imajo probleme sami s seboj.
Karta je Marta, Marta je pa k..ba.
Isto je z politiko. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 15:53 Naslov sporočila: |
|
|
Uuuf, in kaj si hotel povedat, a parte da sem jaz mona?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 17:07 Naslov sporočila: |
|
|
Prav interesantna ta debata - a žal mislim ,da gre v smer zaprtja tudi te teme..
Tokrat se v celoti strinjam z Ambasadorjem.. Tudi sam berem samo teme v zvezi z audiom - in to bolj v smeri takoimenovanega high enda, vsakovrsten blabla (država,vici,njam,čorba,kdo kaj posluša, ceneni audio izdelki in rešitve..) me ne zanima..
A svoboda izražanja naj bi ostala..., razen ,če ne nastopa kakšen "nov" čas...
Tudi, če se ukinejo politične zadeve(zaradi ljubega miru), bi včasih vseeno rad prebral kaj zanimjivega, "strokovnega" v audio smeri, v bistvu je že sedaj škoda ,da se ne oglašajo nekateri(pro-jet, jazz,tudi mestn popušča, če se še ambasador umakne..)
Zgleda ,da so nekaterim dovolj vici in njami... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 17:21 Naslov sporočila: |
|
|
Se bom držal teme.
Teden nazaj sva z tamkajšnjimi prijatelji in njihovim avtom prekrižarila Izrael po dolgem in počez.
Srečamo se vsako leto, ampak tokrat je bilo res več kot dovolj časa za debate, še posebej ker smo se zadnji teden preganjali po najlepših kotičkih puščave Negev, ki te začara, ima pa tudi to dobro plat, da imaš res veliko časa in veselja do raznih debat..
Izraelska dobra pot..
Izraelci in arabci in beduini in druzi na veliko trošijo in uživajo. Čez vikende so vse počitniške kapacitete nabito polne, seveda srednji razred, za bogate so superhoteli...
Kako? Arabci ne plačujejo davkov, ortodoksni Judje tudi ne, za vojsko tudi zdajejo kar veliko, saj gre za res hi tech vojsko, rezervistično in vpoklicno in profesionalno hkrati, ki varuje in pokriva vsak centiemter meje in veliko večino Izraela-elektronsko(in tudi vse do Teherana in preko), skoraj nikjer žive duše na meji, a tja pridejo v par minutah, če je treba.
V Izraelu nihče niti ne pomisli, da ne bi plačal uslug ali izdelkov in to takoj! Zanje je tak človek nevaren norec, ki spodkopava družbo in zanje sploh nimajo sodišč, samo urade, kjer ga prisilijo da plača in mu užgejo tako konkretno kazen, da si nihče ne upa teh uradov gledat niti od daleč!
Zato se denar pri njih obrača, pri nas pa je družba že dobesedno razpadla zaradi čisto navadnega ciganjenja zaradi katerega denar obračajo v veliki meri tisti, ki ciganijo državo in seveda ciganijo tudi državne institucije same, saj so ravno te že leta nazaj začele s ciganjenjem in neplačevanjem.
Ko se bomo, če sploh kdaj, res zavedli kako globoko nas je pahnilo zlo ciganjenja, bomo morda večinsko sklenili, da je edino bistro, če si želimo vsaj malo dobro, volit samo tiste, ki se zavežejo, da jim je primarno to, da preganjajo neplačevanje in ciganjenje.
V IZ sta država in vojska redna plačnika(kot je to tam v navadi!), a trda pogajalca in si znata od dobaviteljev robe in uslug v IZ izpogajat tudi 50%ne popuste. Saj kupujeta na veliko. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 17:34 Naslov sporočila: |
|
|
He, he, he, eni obupajo prej eni kasneje.
PS
Pogrešam odzive prve postrojbe ti levice, aparte administratorja.
lp' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 17:56 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Se bom držal teme.
Teden nazaj sva z tamkajšnjimi prijatelji in njihovim avtom prekrižarila Izrael po dolgem in počez.
Srečamo se vsako leto, ampak tokrat je bilo res več kot dovolj časa za debate, še posebej ker smo se zadnji teden preganjali po najlepših kotičkih puščave Negev, ki te začara, ima pa tudi to dobro plat, da imaš res veliko časa in veselja do raznih debat..
Izraelska dobra pot..
Izraelci in arabci in beduini in druzi na veliko trošijo in uživajo. Čez vikende so vse počitniške kapacitete nabito polne, seveda srednji razred, za bogate so superhoteli...
Kako? Arabci ne plačujejo davkov, ortodoksni Judje tudi ne, za vojsko tudi zdajejo kar veliko, saj gre za res hi tech vojsko, rezervistično in vpoklicno in profesionalno hkrati, ki varuje in pokriva vsak centiemter meje in veliko večino Izraela-elektronsko(in tudi vse do Teherana in preko), skoraj nikjer žive duše na meji, a tja pridejo v par minutah, če je treba.
V Izraelu nihče niti ne pomisli, da ne bi plačal uslug ali izdelkov in to takoj! Zanje je tak človek nevaren norec, ki spodkopava družbo in zanje sploh nimajo sodišč, samo urade, kjer ga prisilijo da plača in mu užgejo tako konkretno kazen, da si nihče ne upa teh uradov gledat niti od daleč!
Zato se denar pri njih obrača, pri nas pa je družba že dobesedno razpadla zaradi čisto navadnega ciganjenja zaradi katerega denar obračajo v veliki meri tisti, ki ciganijo državo in seveda ciganijo tudi državne institucije same, saj so ravno te že leta nazaj začele s ciganjenjem in neplačevanjem.
Ko se bomo, če sploh kdaj, res zavedli kako globoko nas je pahnilo zlo ciganjenja, bomo morda večinsko sklenili, da je edino bistro, če si želimo vsaj malo dobro, volit samo tiste, ki se zavežejo, da jim je primarno to, da preganjajo neplačevanje in ciganjenje.
V IZ sta država in vojska redna plačnika(kot je to tam v navadi!), a trda pogajalca in si znata od dobaviteljev robe in uslug v IZ izpogajat tudi 50%ne popuste. Saj kupujeta na veliko. |
He, he, he, Druže Tito mi ti se kunemo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
Ker je v sklopu enega naravnih parkov v Negevu smo šli tudi na grob Ben Guriona in njegove žene v kubucu, ki ga je pomagal Gurion ustanoviti in je živel v njem.
Kar je za njihove navade nepojmljivo, saj mora biti vsak Jud biti pokopan na pokopališču, a Gurion je bil pač navezan na Negev.
Razen avtobusov vojakov, ki niso obiskali spominski center ustanovitve države Izrael in dveh Američanov in nas, tam ni bilo nobene gužve.
Zanimivo, da imajo padalci zaprisego na Masadi, kot se za elitne enote spodobi, ostali rodovi vojske pa na drugih zgodovinskih krajih.
Judi v nasprotju z nami, domovino in državo jemljejo izjemno resno in odgovorno.
Na cesti skoraj ne vidiš večjega avta od Hyundai Accenta in najpogostejšega avta v IZ, Mazde 3 limuzina, ker se jim zdi neumno denar razmetavat za pleh, raje ga spičijo za uživanje ..
Zdaj imajo prvič po dolgem času vlado brez religioznih strank in končno upajo, da bodo orto Jude končno odlepili od cuzanja proračuna za religioniste, ki so jim ga vsilile te stranke.. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 18:36 Naslov sporočila: |
|
|
Jaaa, ma mi smo daleč od Izraela.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 19:59 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: | Jaaa, ma mi smo daleč od Izraela.
lp | Če ne bi kar 70% izvozili tja kjer ne ciganijo, bi bila za nas celo Moldavija premiera.. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gero
Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03 Prispevkov: 196
|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 22:57 Naslov sporočila: |
|
|
Bravo, dobro, da imamo še take kot je mestn, nimamo zadosti našega sranja?
Hvala, se umikam s te teme, uživajte v politiki!
Nazadnje urejal/a gero Sob Mar 23, 2013 08:41; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 23:58 Naslov sporočila: |
|
|
Ta tema itak ni namenjena tistim, ki jih politika ne zanima. Sodelujoči, bi pa bilo prav, da se vzdržijo žalitev do drugače mislečih. Medsebojno izključevanje, nas je pripeljalo do prepada. Če že bomo, bomo v prepad padli vsi, in naši in njihovi. To, da nekateri mislimo, da nas trenutna vlada s pospešeno hitrostjo rine v prepad, še ne pomeni da si tega želimo, ali Bog ne daj privoščimo. Vsedržavna evforija da JJ MORA IT NE GLEDE NA CENO, nas zna še drago stat. Ceno za to bomo plačali vsi.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Mar 23, 2013 09:31 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: | Ta tema itak ni namenjena tistim, ki jih politika ne zanima. Sodelujoči, bi pa bilo prav, da se vzdržijo žalitev do drugače mislečih. Medsebojno izključevanje, nas je pripeljalo do prepada. Če že bomo, bomo v prepad padli vsi, in naši in njihovi. To, da nekateri mislimo, da nas trenutna vlada s pospešeno hitrostjo rine v prepad, še ne pomeni da si tega želimo, ali Bog ne daj privoščimo. Vsedržavna evforija da JJ MORA IT NE GLEDE NA CENO, nas zna še drago stat. Ceno za to bomo plačali vsi.
lp | Nek folk pri nas slepo verjame, da je SLO otok, da nismo prav nič odvisni od nikogar in ničesar in da tuji primeri slabih in dobrih praks niso koristno znanje..
Prijateljica iz Provanse Sarkozya živega ne more videt, ampak pod Hollandom jamra, da so vsi doma postali brezposelni, da Francijo jemlje hudič, ker je prezadolžena, ker Hollande počne do pike isto kot je počela Pahorjeva vlada in bo počela aktualna.
Izraelci so veliko bolj politično razdrobljeni kot mi, strank tam kar mrgoli, ampak neodgovorno do ekonomije in denarnih tokov in prosperitete se obnašajo samo hardcore religiozne strančice, te se rinejo za vsako vlado, da potem pišejo zakone, ki gredo na roko njihovemu ekonomskemu zombiziranju države-pisanju zakonov, ki jim, brezdelnežem in parazitom, prinašajo denar..
Izraelec, če ni religiozen, ne bo volil strank ekonomskih parazitov.
http://www.bbc.co.uk/news/business-20262282
'Zombie' companies eating away at economic growth.
ČLanek(in na netu je ogromno člankov o zombie companies) opisuje manj agresivne in uničevalske ekonomske zombije kot so ti, ki so si prilastili marsikateri SLO segment trga inprilastili so si razdeljevanje proračuna in posledično denarja bank.
http://en.wikipedia.org/wiki/Zombie_company
Zombie firme so pahnile Japonsko v dolgo krizo.
Kaj nam pomaga net, če pri nas folk ne klikne na zombie firme, da bi se poučil o njih in potem vrešči po cesti "jaz sem Zombie".
Kaj nam pomaga, če povsod po svetu delodajalec prvo pogleda stare vsebine FBja prosilca za delo in če odkrije kaj, kar ga moti, potem ta iskalec dela izvisi..
Že več frajerjev in frajerk z nickom "zombi" sem opozoril na oboje in so takoj izbrisali svoj "zombi" . _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sob Mar 23, 2013 09:41 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: | Ta tema itak ni namenjena tistim, ki jih politika ne zanima. Sodelujoči, bi pa bilo prav, da se vzdržijo žalitev do drugače mislečih. Medsebojno izključevanje, nas je pripeljalo do prepada. Če že bomo, bomo v prepad padli vsi, in naši in njihovi. To, da nekateri mislimo, da nas trenutna vlada s pospešeno hitrostjo rine v prepad, še ne pomeni da si tega želimo, ali Bog ne daj privoščimo. Vsedržavna evforija da JJ MORA IT NE GLEDE NA CENO, nas zna še drago stat. Ceno za to bomo plačali vsi.
lp |
VSAKDANJA
Včeraj sem videl
danes sem slep
Včeraj sem slišal
danes sem gluh
Včeraj sem ljubil
danes mrzim
Včeraj živel sem
danes,
danes padam v prepad
Me včeraj je zeblo
je danes pomlad
Bilo od snega je belo
zdaj zvončke vidim rast
Včeraj sem ljubil
danes ljubim močneje
Včeraj živel sem
danes,
danes živim še bolj. _________________ LP
Nazadnje urejal/a ck Sob Mar 23, 2013 10:11; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Mar 23, 2013 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
Par primerov dobrih praks iz Izraela, ki je enako velik kot SLO(8mil prebivalcev!), le da pol dežele pokriva puščava Negev, kljub temu pa mi in vsa EU trenutno jemo izraelsko sadje in zelenjavo, le da je kot špansko olivno olje(tose zaradi afere z glikolom prodaja kot italijansko!),rebrandirana v Made in Spain.
Izrael je prehransko samozadosten do te mere, da vsaj še 200% hrane izvozijo, mi pa plavamo na vodnih virih in komajda pokrivamo ubogih 18% naših potreb po hrani!
Izraelci kapljično namakajo ogromne plantaže z slano vodo, do neke mere razredčeno z sladko vodo in slana voda ima minerale, ki zelo zmanjšajo, če ne v celoti, potrebe po umetnih gnojilih!
Poleg tega v bazenih za namakanje gojijo veliko vrst rib in rakov, redke in na trgu zelo iskane sorte in to izvažajo z letali just in time po vsem svetu v restavracije višjega razreda.
Pri nas bi na obali na ta način, z mešanjem slane in sladke vode lahko namakali vso obalo in Kras in ravno tako v rezervoarjih na celini kamor bi po ceveh pripeljali slano vodo gojili marikulture višjega cenovnega ranga in iz teh bazenov bi vodo za namakanje ob izpustu na polja samo oplemenitili z sladko vodo in problem pomanjkanja pitne vode na obali in Krasu bi izginil, hkrati pa bi lahko gojili veliko marikultur na celini in tako kompenzirali manjko morske obale in tako bi ustvarili malo morje delovnih mest, ljudje bi imeli denar, ga trošili(kot ga na veliko trošijo v IZ) in krize ne bi bilo in tudi, hrana je že sedaj strateška komponenta. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.
Nazadnje urejal/a mestn pu Sob Mar 23, 2013 10:15; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|