| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 10:31 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi nekateri Pro-ject modeli Debut imajo vgrajen phono preamp! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 12:20 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: |
Linn ima Urika fono vgrajen "v gramofon" (pa še kakšen drug fono se da dobiti) in to lahko priklopiš na linijo.
lp Iztok |
V načelu tvoja trditev drži z dodatkom, da je Urika pravzaprav nadgradnja obstoječega LP12. V osnovi se oba produkta prodajata ločeno, lahko se jih pa pri prvem nakupu naroči kot integralni del celotnega sistema.
Na tak način lahko integriraš praktično vsak gramofon z zunanjim MC/MM predojačevalnikom. LINN je to naredil na način, da je sam predojačevalnik ergonomsko fizično integriral v podnožje samega gramofona, napajanje izvedel preko njihove specialne enote Radikal in dobil zelo "sprejemljivo" ceno
Radikal & Urika combo $6550
ali opcijsko
Radikal Klimax & Urika $9650
Cene lahko varirajo in obstaja možnost, da se jih dobi tudi kje ceneje.
V načelu imaš prav. Obstajajo tudi gramofoni,ki se jih lahko priključi na AUX vhod . Skoraj prepričan sem da je Lukin iskal prav tako kombinacijo .
Če pa damo na tehtnico kakšen procent gramofonov na tržišču ima sedaj, ali še bolje, je imelo to opcijo v času zlatega obdobja vinilk po mojem mnenju iščemo dlako v jajcu. Lahko da se tudi tokrat motim.
Po isti logiki ima, ali je imelo kar nekaj gramofonov v času nakupa integrirano tudi primerno ali neprimerno gramofonsko glavo na ročici ( primer iz sosednjega posta SANSUI 838) , ampak v večini primerov se kupuje glave in gramofone ločeno. Ali pač ne ?
Mogoče bi mi lahko nekdo očital, da hočem s pisanjem zamegliti osnovno rdečo nit teme " Ali je možno priklopiti gramofon na AUX vhod ojačevalnika" . Ni bil to moj namen ! Hotel sem samo nakazati, da vsako stvar lahko pripelješ do absurda, le če imaš dovolj volje ali potrpežljivosti
Lep sončen dan
Vintageonic |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 12:25 Naslov sporočila: |
|
|
Takole bom rekel:
VSI gramofoni ki so na tržišču veliko let imajo nekaj, kar jih dela posebne. Sicer ne bi obstali.
Torej karkoli se izbere - je za nekaj dobro. Kupuješ itak z lastno denarnico, lastnimi ušesi, očmi in predsodki..
Karkoli boš kupil, boš itak kasneje zamenjal (in se kesal). Torej - gas!
Kako težo imajo nasveti na forumu, če si potem svetovalci skočijo v lase? Hahahaha _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 12:33 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | Kako težo imajo nasveti na forumu, če si potem svetovalci skočijo v lase? Hahahaha |
Najbrž minorno, ker jaz imam bolj malo las  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 12:38 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | Tudi nekateri Pro-ject modeli Debut imajo vgrajen phono preamp! |
Najbrž popolnoma irelevantno, ampak vseeno:
Technical data Pro-Ject Debut III/Phono USB
Fitted cartridge Ortofon OM 5E
Technical data phono pre-amplifier / A/D converter
USB-output digital serial data protocol USB 1.1
Technical data Pro-Ject Debut III Esprit
Fitted cartridge Ortofon Alpha
Amplifier connection MM-input
Technical data Pro-Ject Debut III
Fitted cartridge Ortofon OM 5E
Amplifier connection MM-input |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 13:17 Naslov sporočila: |
|
|
@vintagesonic
Izgleda, da v ponudbi najnovejših modelov Debut-a ni več tega, ki sem ga omenjal, so pa ga zagotovo imeli v eni prejšnjih, ne tako davnih, serij. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 13:25 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | @vintagesonic
Izgleda, da v ponudbi najnovejših modelov Debut-a ni več tega, ki sem ga omenjal, so pa ga zagotovo imeli v eni prejšnjih, ne tako davnih, serij. |
OK, vzel na znanje.
Glede na dejstvo, da mi Pro Jet gramofoni nikoli niso bili pri srcu, sem opcije z integriranim MC predojačevalniki očitno spregledal, oziroma o taki kombinaciji nikoli nisem niti razmišljal. Vseeno hvala za informacijo.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 13:54 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz o takem gramofonu nisem nikoli razmišljal ker:
1. vem, da to ni kakšen resen koncept, če pa bi že bilo dovolj kvalitetno izvedeno, nimaš nikakršne opcije preizkušanja drugih phono predojačanj. Torej obtičiš na tem kar imaš integrirano v gramofonu.
2. v obdobju, ko bi iz finančnih vzgibov bil primoran razmišljati o tem, je bilo samoumevno, da je vsak integrirani ojačevalnik imel phono vhod (torej phono predojačevalnik) serijsko vgrajen.
Sploh pa sem omenil te Debute, kot "podaljšek" JAZZZ-ove omembe tovrstnega gramofona. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 14:02 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | Tudi jaz o takem gramofonu nisem nikoli razmišljal ker:
1. vem, da to ni kakšen resen koncept, če pa bi že bilo dovolj kvalitetno izvedeno, nimaš nikakršne opcije preizkušanja drugih phono predojačanj. Torej obtičiš na tem kar imaš integrirano v gramofonu.
2. v obdobju, ko bi iz finančnih vzgibov bil primoran razmišljati o tem, je bilo samoumevno, da je vsak integrirani ojačevalnik imel phono vhod (torej phono predojačevalnik) serijsko vgrajen.
Sploh pa sem omenil te Debute, kot "podaljšek" JAZZZ-ove omembe tovrstnega gramofona. |
Na Linnu zagovarjajo z zelo kratko razdaljo od ročice do fonota.Ali to nima nobenega vpliva na zvok? Zdej, ali je Linn z Uriko resen gramofon ali ne jaz ne bi-čisto tvoja odločitev...  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 14:18 Naslov sporočila: |
|
|
zagotovo ima predojačevalec v gramofonu svoje prednosti, kar je lepo dokazal že par desetletij nazaj Naim s svojim Prefixom specialno narejenim za Linn Lp 12 in seveda za katerikoli drugi gramofon, ker mikro signal z glave ni lahko pošiljati na razdalje in je ojačanje čimbliže glavi dobrodošlo ker se tako ojačan signal laže prenaša dalje z manj izgubami, enako je z vgradnjo transformatorjev direktno pod ročko ipd,
Z stališča proizvajalca je to druga zgodba, ker vsako tako škatlico ločeno in vidno dosti lažje posebaj prodaš za bistveno več denarja, enako velja za napajanja in mnogo drugih drobnarij |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 14:19 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | before je napisal/a: | Tudi jaz o takem gramofonu nisem nikoli razmišljal ker:
Sploh pa sem omenil te Debute, kot "podaljšek" JAZZZ-ove omembe tovrstnega gramofona. |
Na Linnu zagovarjajo z zelo kratko razdaljo od ročice do fonota.Ali to nima nobenega vpliva na zvok? Zdej, ali je Linn z Uriko resen gramofon ali ne jaz ne bi-čisto tvoja odločitev...  |
Kar sem napisal, se ne nanaša na omenjen Linn-ov gramofon, saj ga sploh ne poznam, ampak na večino preostalih, ki so tako izvedeni predvsem zaradi dostopne cene večini morebitnih kupcev, ki jim gramofon pomeni zgolj napravo za predvajanje njihovih starih, že zdavnaj pozabljenih plošč, ki so sedaj spet zelo "in", delno pa tudi tistim, ki si iz kakršnih koli razlogov ne morejo privoščiti kaj bolj imenitnega ali pa nočejo nameniti veliko denarja gramofon. Verjamem pa da Linn, kot renomirana znamka ne bi dali na trg kakšnega skorpucala. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 14:42 Naslov sporočila: |
|
|
Menim da ni kratka razdalja glavica-phono glavna prednost vgrajenega phonota.
Običajno gre pot takole:
žičke od glavice - lotani spoj - kontakt na konektorju - lotani spoj - kabel - lotani spoj - kontakt na činču - lotani spoj - žičke na phono vhod - lotani spoj
Pri vgrajenem phonotu se izogneš 4x lotanemu spoju, kontaktu dveh konektorjev in še enim žičkam. Torej: žičke od glavice - lotani spoj na phonotu.
Kontakti konektorjev so pri malih signalih velik problem. Pa prehodi iz žice na kovinski del (npr srebrna žica na medeninasti, pozlačen del, brrr). Dobra izvedba stane, aj aj če stane.
Tiste ročke iz katerih gre ven kabel direkt brez konektorja so pa vmes. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | AJKA
Če želiš lahko dodam da je še malo bolje kupiti enak gramofon ki ga dela Clearaudio za Unison samo z malim koščkom lesa kar seveda bistveno izboljša zvok, če ne drugo da razširim svoja obzorja. |
LP
Če bi bil malo manj pristranski in kao s tvojim širokim obzorjem bi lahko opisal kaj, kakšen gramofon zvočno nudi, če jih toliko poznaš pa naj se potem človek sam odloči kaj mu prija ...
Ne, ti in tvoji v tvojem tropu samo in vedno pribijate kao to je pa najnajnaj... Se ne potrudi nihče, več od treh vrstic napisat kaj in v čemu je bistvo tega "naj" ...
Mimogrede že ptički na veji čivkajo, seveda v revijah s testi se temu diplomatsko izogibajo povedat, da ravno Clearaudio igra najbolj podobno CDju ne glede na model, sedaj pa izvoli, če je to nekomu všeč ...
Unison ima vsaj pravi les na vrhu ... Nekateri pa spretno blefirajo pa stavijo les samo na vrh, notri pa  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 15:23 Naslov sporočila: |
|
|
Ajka
zgleda nisi slišal še nobenega TT boljšega kot to kar prodajaš,
glede na tvoje vedeževalske sposobnostih pa upam, da te kmalu vidimo z kakim Danniyem ali podobno, mogoče se boš tam bolj znašel kot v audiu |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 18:26 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | Ajka
zgleda nisi slišal še nobenega TT boljšega kot to kar prodajaš,
glede na tvoje vedeževalske sposobnostih pa upam, da te kmalu vidimo z kakim Danniyem ali podobno, mogoče se boš tam bolj znašel kot v audiu |
LP
Žal tvoja "retorika" ne drži vode
Na SLO trgu so prisotne vsaj še te firme : Audio Tech., Technics, Denon, Lenco, Rega, VPI, Project, Music Hall, Michell, SME, Unison, Pear, Well Tempered, Roksan, Smolič, Kuzma ... oprostite, če sem še koga pozabil...
Vse to slišat v vsaj malo enakih pogojih je iluzija, kaj šele trdit, da je ena firma nad vsemi drugimi
Drugače pa, ne mene in ne večino audiofilov ne zanimajo "drage perverzije" za več 10.000€ ... Audiofili pričakujejo dober zvok že za bistveno manj... Že meja 4-5000 € je hudo visoka  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|