Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

receiver, 5.1 zvočniki, kabli... za 3500 EUR ??
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 17, 18, 19  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 00:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za stereo sistem imaš lahko kar imaš - samo pritisneš knof stereo Smile

Lahko pa si kupiš samo stereo ojačevalnik(integrirca), ter speaker selector. IMO surround reciverji ne dosegajo kvalitete stereo integrircev.
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 07:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja saj to delam, stereo na marantzu je kar vredu, sem bral na tujih forumih da je marantz boljši za stereo kot ostali receiverji

stereo ojačevalnik(integrirc) - Question mi navedeš nekaj modelov da vidim o čem govorimo

se pravi da squeezebox duet lahko prikopim na integrirca oz kako to gre ...

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 07:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Integriran stereo ojačevalec. Tipičen ojačevalnik pačSmile

Glede na tvoje zvočnike.. kak cenejši Nad ali Cambridge Audio lepo paše k Monitor Audio.

Bi pa moral itak prej slišat da dobiš vtis o spremembi:)
knap

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 10:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tebi je vse enostavno Very Happy , jaz pa nisem ekspert za to področje

kaj integrirc lahko priklopim na kviza (digitalna povezava) in potem zvočnike na integrirc ?

speaker selector - kako vpliva na zvok, kakšne so cene?

lp
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 12:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Integriran ojačevalnik načeloma nima DAC-a, tako da boš Squeezebox lahko priključil le analogno.

Speaker selector načeloma naj bi malo degeneriral zvok, ampak ni krize(saj je tudi v ojačevalcu ponavadi en(A zvočniki, B zvočniki). Cene so različne, od nekaj desetakov naprej.
knap

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 15:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sb duet ima Wolfson® 24-bit DAC ki bi naj bil slabši (tišji) kot Burr-Brown™ 24-bit DAC ki ga ima sb classic , ti je to kaj znano

torej če je to res in potem še speaker selector uporabim potem verjetno ne bi bilo nič boljše kot to kar imam sedaj

kakšno je tvoje mnenje?

lp
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni mi znano, popolnoma nič Smile

Saj ni nujno da ima SB slabši dac kot marantz:)
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni. Nekaj postov nazaj je Numb napisal, da naj bi bil napis na kablih tekel v smeri proti zvočnikom. Jaz na to nisem dal pozornosti. Zato bi prosil, če mi še enkrat poveste kako je s tem. Before pa je opomnil tudi na polariteto. Pole imam na oba zvočnika enako povezano. Imam kable VDH CS-122 ki imajo en pol oglat en pol pa okrogel presek. Kaj naj bi bilo plus in kaj minus? Smer? Ko sem bral o teh kablih nisem zasledil nič o tem.
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz imam kable audioquest type 4 ki imajo narisno smer(puščica), torej puščica mora biti obrnjena proti zvočnikom

tvoji verjetno nimajo zarisane smeri torej je vseeno kako jih obrneš

lp
Nazaj na vrh
ambro

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 20:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako je pa s polariteto je izrecno označena?
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 20:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pomoje da nima bit kaj. Smer že, polariteta pa ni važna.
ambro

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 21:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala. Kakorkoli že, sem pogledal usmerjenost napisov na kablu in tečejo proti zvočniku.
Nazaj na vrh
ambro

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 21:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa še nekaj zgoraj si omenil speaker selector. Jaz imam sedaj HT, za stereo pa bi si rad v prihodnjosti kupil kakšen boljši integrirec, ki bi ga priklopil na fronte od HT. S čim bi lahko preklapljal receiver ali integrirec na iste zvočnike? Ali lahko tak zvočniški preklopnik preklaplja tudi med ojačevalci?
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 21:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno to sem imel v mislih -> preklopnik ojačevalcev, ne zvočnikov.

Moja napaka.

Je pa to relativno drag špas(hitro pride 100€+), in to bi najhitreje sam skupaj spacal. Nekaj stikal, in konektorjev, pa imaš.
ambro

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se mi je zdelo, da bo kaj takega. Toliko denarja pa ni vredno. To bi se res dalo rešiti s kašnim univerzalnim večpolnim preklopnikom.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 17, 18, 19  Naslednja
Stran 18 od 19

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu