| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 00:34 Naslov sporočila: |
|
|
Za stereo sistem imaš lahko kar imaš - samo pritisneš knof stereo
Lahko pa si kupiš samo stereo ojačevalnik(integrirca), ter speaker selector. IMO surround reciverji ne dosegajo kvalitete stereo integrircev. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 07:55 Naslov sporočila: |
|
|
ja saj to delam, stereo na marantzu je kar vredu, sem bral na tujih forumih da je marantz boljši za stereo kot ostali receiverji
stereo ojačevalnik(integrirc) - mi navedeš nekaj modelov da vidim o čem govorimo
se pravi da squeezebox duet lahko prikopim na integrirca oz kako to gre ...
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 07:57 Naslov sporočila: |
|
|
Integriran stereo ojačevalec. Tipičen ojačevalnik pač
Glede na tvoje zvočnike.. kak cenejši Nad ali Cambridge Audio lepo paše k Monitor Audio.
Bi pa moral itak prej slišat da dobiš vtis o spremembi:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 10:22 Naslov sporočila: |
|
|
tebi je vse enostavno , jaz pa nisem ekspert za to področje
kaj integrirc lahko priklopim na kviza (digitalna povezava) in potem zvočnike na integrirc ?
speaker selector - kako vpliva na zvok, kakšne so cene?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 12:23 Naslov sporočila: |
|
|
Integriran ojačevalnik načeloma nima DAC-a, tako da boš Squeezebox lahko priključil le analogno.
Speaker selector načeloma naj bi malo degeneriral zvok, ampak ni krize(saj je tudi v ojačevalcu ponavadi en(A zvočniki, B zvočniki). Cene so različne, od nekaj desetakov naprej. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 15:38 Naslov sporočila: |
|
|
sb duet ima Wolfson® 24-bit DAC ki bi naj bil slabši (tišji) kot Burr-Brown™ 24-bit DAC ki ga ima sb classic , ti je to kaj znano
torej če je to res in potem še speaker selector uporabim potem verjetno ne bi bilo nič boljše kot to kar imam sedaj
kakšno je tvoje mnenje?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 15:43 Naslov sporočila: |
|
|
Ni mi znano, popolnoma nič
Saj ni nujno da ima SB slabši dac kot marantz:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03 Prispevkov: 419 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 20:14 Naslov sporočila: |
|
|
| Pozdravljeni. Nekaj postov nazaj je Numb napisal, da naj bi bil napis na kablih tekel v smeri proti zvočnikom. Jaz na to nisem dal pozornosti. Zato bi prosil, če mi še enkrat poveste kako je s tem. Before pa je opomnil tudi na polariteto. Pole imam na oba zvočnika enako povezano. Imam kable VDH CS-122 ki imajo en pol oglat en pol pa okrogel presek. Kaj naj bi bilo plus in kaj minus? Smer? Ko sem bral o teh kablih nisem zasledil nič o tem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 20:33 Naslov sporočila: |
|
|
jaz imam kable audioquest type 4 ki imajo narisno smer(puščica), torej puščica mora biti obrnjena proti zvočnikom
tvoji verjetno nimajo zarisane smeri torej je vseeno kako jih obrneš
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 20:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Kako je pa s polariteto je izrecno označena? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 20:54 Naslov sporočila: |
|
|
Pomoje da nima bit kaj. Smer že, polariteta pa ni važna. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 21:04 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala. Kakorkoli že, sem pogledal usmerjenost napisov na kablu in tečejo proti zvočniku. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 21:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Pa še nekaj zgoraj si omenil speaker selector. Jaz imam sedaj HT, za stereo pa bi si rad v prihodnjosti kupil kakšen boljši integrirec, ki bi ga priklopil na fronte od HT. S čim bi lahko preklapljal receiver ali integrirec na iste zvočnike? Ali lahko tak zvočniški preklopnik preklaplja tudi med ojačevalci? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 21:26 Naslov sporočila: |
|
|
Ravno to sem imel v mislih -> preklopnik ojačevalcev, ne zvočnikov.
Moja napaka.
Je pa to relativno drag špas(hitro pride 100€+), in to bi najhitreje sam skupaj spacal. Nekaj stikal, in konektorjev, pa imaš. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 21:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Se mi je zdelo, da bo kaj takega. Toliko denarja pa ni vredno. To bi se res dalo rešiti s kašnim univerzalnim večpolnim preklopnikom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|