Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniki 2.0 in ojačevalec
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
wesolc

Pridružen/-a: Tor Jan 2010 16:02
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2010 11:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poslušal BR2 in sem kar prijetno presenečen, verjetno se bom odločil kar za ta komplet. Tannoy se mi že vizuelno ne dopadejo in jih ne bi mogel gledati v svoji dnevni sobi, tako da jih tudi poslušal nisem Smile.

Goran: Zakaj je HDMI tega Onky-ja neuporaben?

Na HDMI bi priklopil dvd player in xbox 360, ki že poskrbita za oddajo 1080p signala, bom kaj pogrešal tisti upscale-ing, ki mu manjka?

Razmišljal sem še o Yamahi RXV-365, ki jo imajo kar ugodno v Big Bangu. Za Onky-jo SR507 so omenjali, da se zelo greje v primerjavi z ostalimi receiverji, ima mogoče kdo izkušnje s to Yamaho?

Edit: Če prav razumem, tale Yamaha pošilja samo sliko preko HDMI kabla, zvok pa je potrebno še posebej pripeljati gor?

Ima kdo še kakšen predlog za receiver z uporabnimi HDMI priključki za okoli 300€?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Goran

Pridružen/-a: Sre Jan 2010 16:57
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2010 14:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HDMI je "neuporaben" za današnje rarmere.

HDMI priključek je namenjen le pass-through-u. Torej deluje v bistvu (kar se tiče HDMI-ja) le kot switch. Če hočeš, da ti ta onkyo predvaja kak zvok iz zvočnikov, je potrebna še dodatna audio povezava (optika ali coax).
Nazaj na vrh
Pajac

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 13:04
Kraj: Peče

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2010 17:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede HDMI-ja ti je povedal Goran. Sicer imam sam onkyo tx-sr 506 vendar mislim, da ni neke velike razlike proti modelu 507 (razen HD zvoka) in se na žalost res precej greje Sad . Ni pa to nek velik problem, daš ga pač nekam da ima dovolj zraka (=
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2010 18:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Goran je napisal/a:
HDMI je "neuporaben" za današnje rarmere.

HDMI priključek je namenjen le pass-through-u. Torej deluje v bistvu (kar se tiče HDMI-ja) le kot switch. Če hočeš, da ti ta onkyo predvaja kak zvok iz zvočnikov, je potrebna še dodatna audio povezava (optika ali coax).

Dodaj še, da je to mišljeno za tx-sr505.
Za tx-sr605 to ne velja več.
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2010 19:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

wesolc je napisal/a:
Ima kdo še kakšen predlog za receiver z uporabnimi HDMI priključki za okoli 300€?

http://www.makspro.si/akustika/receiver/onkyo/204-receiver-onkyo-tx-sr-607
Če ta cena velja, dobiš "dosti muzike za malo denarja" Smile
Za audio preko HDMI ni problema, edino video preko HDMI ne konvertira navzgor, samo predvaja, kar dobi na vhod.
Če imaš izvor 1080p signala, kot praviš, itak ne rabiš tega.
Nazaj na vrh
wesolc

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 09:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimiva cena, kul, hvala. Mogoče kdo ve,če se tale 607 tudi tako greje? Imam namreč problem, da ga ne morem postaviti na zelo zračen prostor. Bo par centimetrov lufta na vsaki strani, zgoraj in zadaj, vendar še zdaleč ne bo na odprtem in se bojim da se ne bi pregreval.
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 09:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

607ka se tut precej greje, tudi ob manjših jakostih. Jst ga mam sicer v omarici, ampak ima ob straneh cca 10cm in zgoraj vsaj 30 cm prostora, da se zrači. Ob straneh bi par cm načeloma še šlo, zgoraj pa vsekakor ne.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
wesolc

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 29, 2010 20:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spet jaz! Smile Po konkretnem premisleku sem se odločil, da bom zaenkrat nabavil le stereo ojačevalec, pa me zanima, če ima kdo kaj izkušenj z Pioneer A-209R. Drugače sem gledal še Cambridge Audio Azur 340A, ampak če je Pioneer kolikor toliko OK, se mi zdi škoda dajati dodatnih 150€. Torej, kakšne izkušnje s Pioneer-jem, ali priporočate še kaj drugega?
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 29, 2010 21:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po mojem mnenju in mojem okusu je najboljši poceni ojačevalec NAD C315. Mislim da stane okoli 280€ nov. CA ni slab, ni pa po mojem okusu. Z Monitor Audio se oba lepo dopolnjujeta.
wesolc

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 18:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima kdo izkušnje z BestShop? NAD C315 imajo za dobrih 250€...
(http://www.bestshop.si/izdelek/2357/naziv/NAD-C315-BEE-Stereo-integriran-ojacevalnik)
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 19:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz jih imam, sem kupil ma silver rs 5.1 pri njih
dobil sem precej popusta, držali so se dogovorjenega
trajalo je cca 3 tedne da sem jih dobil...

edina kar me je malo zmotilo je bilo počasno odgovarjanje na maile

LP
Nazaj na vrh
kegelj

Pridružen/-a: Sob Feb 2010 10:10
Kraj: trebnje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 10:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam podoben primer, pa si bom sposodil kar tole temo. Lastim si Panasonicovo plazmo, pa bi želel malo boljši zvok, ker so zvočniki v plazmi res bolj žalostni.
Na tej strani sem opazil oglaševani Jamotov 2.0 sistem z DVD receiverjem in zvočnikoma S404. Zanima me, če je to zadevo že kdo videl, kako se obnese. Ker nisem zelo zahteven menim, da bi zvočniki morali zadostovati, pa še predvajalnik dobim v enem. Ima tudi opcijo pozneje priključiti woofer.
Pa še nekaj. Ima USB2.0. Ali bo to predvajalo tudi DVDje preko USBja? Kako je pa z šumniki pri DIVXih, jih predvaja?
Morda se bodo komu vprašanja zdela smešna, toda o tem sistemu na netu ni kaj veliko informacij, jaz pa tudi nisem kaj preveč doma v teh stvareh.
Pa še link:http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=591
Hvala vam za pomoč.
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pojdi poslušat, in boš vedel kje si, bolj kot vsi nasveti tu gor. Izgleda luštno in poceni.
Nazaj na vrh
wesolc

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 17, 2010 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo pomoči bi potreboval pri nakupu. Odločil sem se za Monitor Audio BR2 in NAD C315, zdaj pa me bega še kablovje. Kakor sem na eni sliki videl, ima zvočnik 4 vhode (2x + in -), na ojačevalcu pa sta samo 2 izhoda za en kanal (1x + in -). Imam dovolj le en kabel (npr. tole: http://www.bestshop.si/izdelek/1760/naziv/QED-Silver-Anniversary-XT-zvocniski-kabel-%28cena-za-meter%29) ali kaj drugega?

Hvala za vse odgovore!
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 17, 2010 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na zvočnikih rabiš še mostiček med obema + in obema - , ali pa nabaviš
Biwire 2-4 kabel. ( +- na amp, 2x+ in 2x- na zvočnike)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu