Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

dober home theater in stereo sistem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 20:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kako velik prostor imaš?
če prostor ni pretirano velik potem te bodo av receiverji v rangu 700-1000 zadovoljili, za razliko pa nabaviš integrirc

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mako1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 7:30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 20:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da za reciver oziroma hišni kino ne rabiš ne vem kako kvaltetne komponente, druga pesem pa je stereo...
Sam bi raje ta sredstva namenil stereu, saj za James Bonda in ostale spektakle ne rabiš "vrhunskega" zvoka.
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 21:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tako je, dts , dd zvok ipd ni namenjen verni reprodukciji ampak gre bolj za show off zadevo
LP
Nazaj na vrh
sid

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 11:28

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 00:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prostor je velik 30m2, dimenzij 6x5x2.65m. Je hudič ko ti je všeč oboje, tako filmi, kot glasba. Vsekakor pa se bolj nagibam h glasbi. Moja predvidevanja so bila taka, da bo več forumašev predlagalo ločen sistem, kljub fini ideji o top receiverju, na katerega je priključen squeezebox in blu ray in igra stereo kot se spodobi. Verjetno bo treba več škatel spravit v dnevno sobo.
Nazaj na vrh
navi

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 00:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tudi sam zaenkrat uporabljam resiver za poslušanje glasbe oz. sterea.
Ker bi pri poslušanje glasbe rad naredil korak naprej, razmišljam, da bi nabavil še ojačevalec in ga povezal z resiverjem.

Tu se govori o HT baypassu. Lahko kdo razloži (oz. mi pošlje kakšen link), na kaj moram biti pozoren pri nakupu ojačevalca (ali "mora" biti integrirc?) in kako se povežeta resiver in ojačevalec.
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozabi na 5.1 sistem. Jaz sem prav vesel da sem se ga rešil, tudi filme se da gledat na stereo. Na koncu pristaneš na 20+ komponetami in sto metrih kablov. Jaz sem mislil da ga bom pogrešal, ampak niti malo. Rzamisli tudi o tem. Da ne govorimo kaj dobiš za določen znesek pri stereu, za katerega istega pri 5.1 bore malo...
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 09:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poslušajte Numba!
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 09:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

navi: tu bos nasel tako spisek integrircev s HT bypassom kot tudi pojasnila kaj in kako KLIK.

lp, d.
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 10:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sid, za to velikost bo vsak av receiver z cca 120w po kanalu čisto dovolj
razen če bi rad šipe lomil Wink

numb, samo če nabavi samo stereo potem je okrnjen za dts, dd 5.1 zvok ki gre ločeno na vse kanale, torej ni popolne slike, tako kot si jo je režiser zamislil

mislim da ima 5.1 sistem tudi svoje prednosti...

lp
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj pravim, zgolj v razmislek. Jaz ne pogrešam nič, pa sem kar ljubitelj filmov.
Režiser ne vem če ima kaj dosti z zvokom, mislim da je to bolj stvar postprodukcije in komercialnih zahtev trga ki na veliko kupuje te formate.

Govorim seveda o spodobno kvalitetnih filmih, predvsem vsebinsko, za kak Die Hard 23 verjamem da folk rabi tudi efekte in en kup druge navlake...
Jaz v tem ne vidim smisla.

Takrat sem zapravil čez 600k sit za hišni kino, razmišljal sem pa takrat o Kuzmi in nekem ojačevalcu, še zdaj se tolčem po glavi.

Lp
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 10:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mako1 je napisal/a:
Mislim, da za reciver oziroma hišni kino ne rabiš ne vem kako kvaltetne komponente, druga pesem pa je stereo...
Sam bi raje ta sredstva namenil stereu, saj za James Bonda in ostale spektakle ne rabiš "vrhunskega" zvoka.

To pa je meni recimo mimo.
Za dober hišni kino potrebuješ dobro opremo.
Za odličen hišni kino potrebuješ odlično opremo.
Za dober stereo sistem potrebuješ dobro opremo.
Za odličen stereo sistem potrebuješ odlično opremo.

Vsak naj se odloči o svojih prioritetah, zgornja trditev pa je malo močna.
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 12:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... vedno obstaja opcija hibridnega sistema.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:
... vedno obstaja opcija hibridnega sistema.

To pa Smile

Ampak bistvo hibrida je žrtvovanje določenih lastnosti za druge:)
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 12:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:

To pa Smile

Razen prostora - nič. Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:
Pestilence. je napisal/a:

To pa Smile

Razen prostora - nič. Very Happy

Do tell more..
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu