Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

diy zvočniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 08:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da dobim osnovno predstavo, kam dalje (ali se splača truditi v tej smeri ali ne) sem naredil naslednje:
iz starega radijskega sprejemnika Iskra Opatija (lampe) sem vzel 2 FR zvočnika 4W/4Ohm;
po tem načrtu - http://www.stylos-sys.com/images/HX132.pdf sem naredil škatle - stroški cca 15€
stvar sedaj igra na ženinem mini sistemu namesto originalnih zvočnikov, da je veselje
zvok je nekje v rangu kupljenih zvočnikov za cca 400€
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
0844Ales

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 15:09
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Alternativa, ki je bila letos predstavljena na sejmu v "M" hotelu.

Nazaj na vrh
pasuljaris

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 15:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako se je slišalo in kateri driver je uporaljen?
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pomoje da Visaton FR 8 ali pa FRS 8.
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 16:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

0844Ales je napisal/a:
Alternativa, ki je bila letos predstavljena na sejmu v "M" hotelu.

ne bi bil rad destruktiven.ampak tole pa res ni za na nek resen mednarodni hi-fi show.

vsaj pobarvali bi lahko malo tisto vodovodno cev ali kako drugače poštimali.
sicer smo pa tudi mi marsikaj probali z frs 8 -mali hedlund horni...a čudežev tak zvočnik pač ne more naredit.
Nazaj na vrh
pasuljaris

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 16:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma seveda, kdo govori o čudežih?
Gre za to, ali je možno za relativno malo denarja narediti vočnik, ki igra tako dobro kot kakšen entry hifi zvočnik.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 16:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Razvoj poceni računalniških zvočnikov gre pridno naprej. Je kdo imel kakšne poskuse z enotami ki pridejo iz tam? Pa bi se tukaj omejil na stereo zvočnike. Nekaj kar sem jih slišal je igralo recimo bolje kot Visaton FR 8.
Orpheus999

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 17:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene so nekaj časa precej fascinirali. Moram sicer povedati, da en sam zvočnik ne da od sebe neke referenčne zvočne slike, se pa precej bolje obnesejo v skupini:)
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Orpheus999 je napisal/a:
Mene so nekaj časa precej fascinirali. Moram sicer povedati, da en sam zvočnik ne da od sebe neke referenčne zvočne slike, se pa precej bolje obnesejo v skupini:)

a to misliš z bas in visokotonskimi enotami? Laughing
Nazaj na vrh
Orpheus999

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 01:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmm..... Dejansko ja.

Itak ne gredo tako visoko in niti tako nizko, da bi pokrili celoten spekter, se pa z večimi("fullrange")enotami lažje zbalansira body zvočne slike.

Visokotonec in bas pa pač morata biti del celote.

V backloaded horn izvedbi sicer pride mid bas teh enot sicer bolj do izraza, ampak kot sem že omenil, daleč od neke reference.

So pa definitivno noro obnesejo za eksperimentiranje:>
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu