| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Tadej

Pridružen/-a: Pet Jan 2009 21:02 Prispevkov: 52
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 11:27 Naslov sporočila: |
|
|
Kdor ima Mac OS in hkrati želi izkoristiti tudi prednosti Windows operacijskih sistemov (npr. uporaba določenih programov, ki z Mac OS niso kompatibilni), obstaja rešitev, in sicer program WMware Fusion, ki ustvari navidezen PC na vašem Mac-u (tako imenovani virtualization software). Preprosto v tem WMware programu naložite katerekoli Windowse, in to je to.
(da ne bi kdo mislil, da je to reklama! )
Več najdete tu: http://www.vmware.com/products/fusion/
Na YouTubu najdete veliko vodičev na to temo.
Na žalost pa obratno ne gre, torej na windowsih imeti Mac Lahko pa imate na Windows 7 naložene še kakšne druge Windovse ali Linux (program se imenuje WMware... brez Fusion)
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 13:40 Naslov sporočila: |
|
|
Z vmware produkti se da brez vecjega problema imet Mac OS na windowsih. Na Mac-ih pa imas boot camp, tako da wmware zadev sploh ne rabis. Ceprav, pri virtualizaciji odzivnost ni ravno dobra.
@alen: Saj na maca lahko nalozis obicajne windovse:) In Mac OS na pc:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
| pestilence, sorry ampak imeti na Macu nalozene Windowse je taka bedarija da je ni vecje. Maca vendar kupis zaradi MAC OS X in ne zarad tega ker je kul. Ce je razlog zgolj slednje, potem bos prej ali slej razocaran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 14:58 Naslov sporočila: |
|
|
| aljo je napisal/a: | | pestilence, sorry ampak imeti na Macu nalozene Windowse je taka bedarija da je ni vecje. Maca vendar kupis zaradi MAC OS X in ne zarad tega ker je kul. Ce je razlog zgolj slednje, potem bos prej ali slej razocaran |
Windowse na MACu lahko uporabiš za programe, ki jih na MACu ni. Npr. kolega, ki je pečen MACovec ima Windovse za knjigovodske programe.
Sam sem na Windovsih probal Wavelab v povezavi s Terratec glasbeno kartico in dobil neprepoznavne zvoke. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 17:57 Naslov sporočila: |
|
|
| aljo je napisal/a: | | pestilence, sorry ampak imeti na Macu nalozene Windowse je taka bedarija da je ni vecje. Maca vendar kupis zaradi MAC OS X in ne zarad tega ker je kul. Ce je razlog zgolj slednje, potem bos prej ali slej razocaran |
Jaz ne bom sodil kaj je traparija in kaj ne. Človek je vprašal kako je z windovsi, pa sem odgovoril. Dejstvo je da se da, pa sem to pač omenil: ) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 21:01 Naslov sporočila: |
|
|
| no, itak da je fino imet na macu VZPOREDNO v bootcampu nalozene windowse, za kaksen program, mislil sem na to, da kupis MAC hardware, potem pa izbrises OS in nalozis windowse |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje od vsega pa je, koliko se človek lahko novega nauči od vas.  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rozi
Pridružen/-a: Pet Dec 2009 22:51 Prispevkov: 1 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 23:06 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem imela iMaca (20") približno 3 leta, nato sem si pred kratkim kupila novega macBook pro-ja (13"). iMac je tišji od prenosnika (čeprav sta oba zelo tiha, če se spomnim svojih prejšnih "kišt"), bolj očitna razlika pa je v zvočnikih - na iMacu so veliko boljši. Fant ima mini-ja, ki pa vsake toliko "zapiha", tako da je ta oblika še najglasnejša.
Imam za vsak slučaj na obeh tudi windowse (bootcamp), ki sem jih nazadnje uporabila pred 2 letoma. Enkrat ali dvakrat, ker mac os x ni podpiral enega sonyjevega programa.
Če je računalnik mišljen kot stacionaren/samo za doma, bi jaz sicer skoraj bolj priporočala iMaca, ker dobiš vse večje za manj denarja in s CD predvajalniki imam na prenosnikih včasih manjše težave, medtem ko na iMacu še nikoli ni zatajil. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 23:20 Naslov sporočila: |
|
|
| rozi je napisal/a: | Jaz sem imela iMaca (20") približno 3 leta, nato sem si pred kratkim kupila novega macBook pro-ja (13"). iMac je tišji od prenosnika (čeprav sta oba zelo tiha, če se spomnim svojih prejšnih "kišt"), bolj očitna razlika pa je v zvočnikih - na iMacu so veliko boljši. Fant ima mini-ja, ki pa vsake toliko "zapiha", tako da je ta oblika še najglasnejša.
Imam za vsak slučaj na obeh tudi windowse (bootcamp), ki sem jih nazadnje uporabila pred 2 letoma. Enkrat ali dvakrat, ker mac os x ni podpiral enega sonyjevega programa.
Če je računalnik mišljen kot stacionaren/samo za doma, bi jaz sicer skoraj bolj priporočala iMaca, ker dobiš vse večje za manj denarja in s CD predvajalniki imam na prenosnikih včasih manjše težave, medtem ko na iMacu še nikoli ni zatajil. |
Lep pozdrav rozi,
dobrodošla ti, in tvoj fant, v naš forum. Tukaj nam primanjkuje pripadnic lepšega spola. Lepo da si se oglasila.
Pri izbiri moram vpoštevati želje moje soproge. Trenutno pripravlja eden pomemben projekt. S tem se čas menjave računalnika odmika v čas po novem letu.
Lep vikend.
A. _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sob Dec 05, 2009 08:44 Naslov sporočila: |
|
|
Še na MAC Book Pro značilnost: CD ali DVD ostane v pogonu in ne pride ven. To se mi na PCju ni še nikoli zgodilo, na MACi je pa prav pogost pojav in na netu dobiš navodila kako tak osebek, ki noče priti ven izbezaš na plano. Trenutno pa mi tudi to ne pomaga in pogona ne morem uporabljati. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | Še na MAC Book Pro značilnost: CD ali DVD ostane v pogonu in ne pride ven. To se mi na PCju ni še nikoli zgodilo, na MACi je pa prav pogost pojav in na netu dobiš navodila kako tak osebek, ki noče priti ven izbezaš na plano. Trenutno pa mi tudi to ne pomaga in pogona ne morem uporabljati. |
Moj prejšnji MAC je imel na levi strani slota majhen gumbek, ki si ga dosegel z zobotrebcem in potem je izustil CD.
Novi MACi tega na žalost nimajo.
Se mi pa še ni zgodilo, da bi mi CD ostal notri.
Jaz imam bolj probleme s tem, da se greje in baterija se mi je že tudi napihnila.
Pri nas uporabljamo MACe in Think Pade že 10 let in Think Pad je bistveno bolje narejen kot MAC. Prejšnji, Titanium, se je celo zvijal.
Ima pa Mac neprimerno bolj ergonomičen software. Vista je en drek od programa.
Zame je kljub napakam MAC zakon, za musko pa sploh ni primerjave. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 17:34 Naslov sporočila: |
|
|
| nomad je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: | Še na MAC Book Pro značilnost: CD ali DVD ostane v pogonu in ne pride ven. To se mi na PCju ni še nikoli zgodilo, na MACi je pa prav pogost pojav in na netu dobiš navodila kako tak osebek, ki noče priti ven izbezaš na plano. Trenutno pa mi tudi to ne pomaga in pogona ne morem uporabljati. |
Moj prejšnji MAC je imel na levi strani slota majhen gumbek, ki si ga dosegel z zobotrebcem in potem je izustil CD.
Novi MACi tega na žalost nimajo.
Se mi pa še ni zgodilo, da bi mi CD ostal notri.
Jaz imam bolj probleme s tem, da se greje in baterija se mi je že tudi napihnila.
Pri nas uporabljamo MACe in Think Pade že 10 let in Think Pad je bistveno bolje narejen kot MAC. Prejšnji, Titanium, se je celo zvijal.
Ima pa Mac neprimerno bolj ergonomičen software. Vista je en drek od programa.
Zame je kljub napakam MAC zakon, za musko pa sploh ni primerjave. |
Z malo sreče lahko spraviš applovo programje na thinkpada.
Jaz pa sem izjemno povprečen glede tega. Prisegam na Microsoft in IBM(no, zdaj Lenovo). Z Windowsi nisem imel problemov, pa ostajam na tem. Saj pomoje da jih tudi z Macom ne bi imel.. a me zaenkrat odvrača price/performance. Za 400€ dobiš zdaj soliden PC, z Win 7. Apple pa.. No ja, v tem rangu ne bo nič.
Vsakomur svoje  _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 18:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: |
Z malo sreče lahko spraviš applovo programje na thinkpada.
|
Če ti uspe zbrisat Visto, ker se bo drugače skozi odpirala.
Mi je nismo uspeli in sedaj jo lahko samo še nadgradimo v upanju, de so že uredili probleme.
Eden izmed štosov MACa je tudi v tem, da dobiš vse v paketu in ni treba kaj veliko dokupovati. Kar je vgrajeno, je tudi najsodobnejše in ne zasatara kar tako. Moj MAC iz leta 2000 ima še sedaj več različnih vhodov kot zares dober PC.
Think Pad je zame edina alternativa MACu, vse ostalo je slabo.
Pravzaprav je samo Think Pad PC, vse ostalo je PC compatible. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 21:00 Naslov sporočila: |
|
|
| nomad je napisal/a: | | Moj MAC iz leta 2000 ima še sedaj več različnih vhodov kot zares dober PC. |
He, he, he... To sem ugotovil pred ca letom in pol, ko sem hotel v Big Bangu kupiti disk, ki podpira FireWire 800. Pa prodajalec pojma ni imel niti kaj je to, niti da obstaja FireWire 400 in FireWire 800. To pa imajo Mac-i najmanj od leta 2003 ali še prej... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 21:04 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | nomad je napisal/a: | | Moj MAC iz leta 2000 ima še sedaj več različnih vhodov kot zares dober PC. |
He, he, he... To sem ugotovil pred ca letom in pol, ko sem hotel v Big Bangu kupiti disk, ki podpira FireWire 800. Pa prodajalec pojma ni imel niti kaj je to, niti da obstaja FireWire 400 in FireWire 800. To pa imajo Mac-i najmanj od leta 2003 ali še prej... |
Že ni mel kaj priklopit. Moram priznati, da tudi jaz še ničesar nisem priklopil na ta vhod. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|