Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Multiroom sistem - zvočniki v več sobah
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tobago

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 13:34
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 06, 2009 18:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja, jaz sem našel bolj elegantno rešitev, vsaj za moje pojme...to je sonos-ov sistem, edino kar mene moti je, da je wireless, nočem imet preveč brezzičnih sevanj v hiši:

http://www.sonos.com/demo/demo.aspx

Lp, d
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 11:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, tudi jaz si bom omislil "centralni avdio sistem", kot ga rad v šali poimenujem. Smile

Vendar ne želim nič pretiravanja, ker se mi zdi nesmiselno vlagati v sistem, ki se bo poslušal "nezavedno".

Generalna ideja je ojačevalnik+tuner+streamer v komunikacijskem prostoru in zvočniki v nekaterih prostorih. To je enostavno izvedljivo za minimalen budget.

No, vseeno pa bi bilo bolje, da bi lahko upravljal glasnost v posameznih prostorih. Je kdo že naletel na kakšen modul, ki bi to omogočal? Bolj koristna se mi zdi regulacija glasnosti kot pa večje število virov. Na forumu smo enkrat govorili o podobni stvari, vendar je šlo za neke vrste razdelilnik, ki omogoča upravljanje glasnosti za več parov zvočnikov - a le na enem mestu.

Simplese, ki se je omenjal, je tudi zanimiv, bi se pa vseeno rad prepričal o zvoku tega mini ojačevalnika ter predvsem o povezavah, ki bi jih bilo potrebno urediti v grobi fazi instalacij. Vidim, da ima fiksni in variabilni pre-out, tako da je možen priklop kakšne močnejše zadeve.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Blaz4net

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 9:39
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2013 09:59    Naslov sporočila: Zvok po različnih prostorih v stanovanju Odgovori s citatom

Tudi jaz imam podobno željo kot je v zgornjem post-u.

Rad bi ozvočil stanovanje v dveh nadstropjih. V teh stvareh pa nisem ravno domač.
Glavni vir zvoka bi bil PC in pa TV, ki se bi oba nahajala v dnevni sobi, kjer bi bil tudi receiver. V dnevni sobi bi želel stereo zvok (2 zvočnika) + woofer, v zgornje nadstropje pa bi v predsobo napeljal en mono zvočnik in pa na teraso drug mono zvočnik, če se to da.
Kar precej pomembno mi je, da se bi dalo izklapljati določene zvočnike po conah. Če ni druge opcije za izklop posameznega zvočnika bi želel izklopiti vsaj vse ostale prostore ob enem (torej ali se predvaja zvok samo v dnevni sobi, ali v ostalih prostorih, ali pa povsod). Če bi bila možna regulacija jakosti zvoka na receiverju po conah bi bilo enkratno.

Kakšne/katere komponente in zvočnike mi svetujete, da bo zgoraj opisano mogoče? ...povezave,...trgovine?
Rad bi čimbolj kvaliteten zvok, recimo okoli 1000€ za komplet.... ne rabim pa sistema z nekimi divje hudimi avdiofilskimi karakteristikami.

Recimo zanimivi so mi zvočniki Acoustimass 5 od proizvajalca Bose http://www.bose.com/controller?url=/shop_online/speakers/stereo_speakers/acoustimass_5/index.jsp
Za Receiver ki bi podpiral 3 cone pa se mi ne sanja, kateri bi bil primeren.
Recimo zvočniki za zgornjo predsobo in teraso pa bi bili mogoče primerni sledeči, če bi jih uspel priključiti vsakega kot mono? http://www.bose.com/controller?url=/shop_online/speakers/outdoor_marine_speakers/151_speakers/index.jsp

Hvala za nasvete in povezave v naprej.
Nazaj na vrh
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 02:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo

Ponudbo Nuvo-a imam jaz...

Za tri zone pa priporocam receiver npr.:DENON 3313
Upravlja se jih popolnoma loceno s pomocjo aplikacije na smart phoneu oz tablici ali pa z daljincem.

Lp, A

Pridružen/-a: Čet Nov 2010 18:01
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 09:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

.-.

Nazadnje urejal/a Janko1 Sre Jul 24, 2013 10:44; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
gerchy

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 13:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Surfer,

Daj kakšno ponudbo za Nuvo, na spletni strani nimaš nič o tem.
Mogoče za Simplese, Essentia in kakšen dodatni digitalni ojačevalni modul.

Denon se mi zdi za multiroom zdi manj primeren, saj sta zone 2 in zone 3 v bistvu pre-out izhoda. Torej bi moral za vsako cono uporabiti še dodatni ojačevalni modul. V tem primeru privarčuješ v bistvu le vir.

S pametnim telefonom (daljinec dvomim, da "vleče" po vseh prostorih) pa ne moreš uporabljati kontrol v vsaki sobi posebej - tako kot to omogoča na primer Nuvo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Surfer

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 15:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Določene zadeve je kar težko oglaševat v spletni trgovini...
Bom pripravil cenik in ga objavil...

Kar pa zadeva DENONove rešitve oz. rešitve, ki jih omogočajo AV sprejemniki pa... Imaš pri modelih višjih serij na voljo že ojačane izhode. Seveda ne moreš v teh primerih uporabljat Bi-Amping-a oz. surround back in podobne izhode ampak te izhode assignaš kot zone 2 in zone 3.

AV receiver pa lahko upravljaš povsod kjer imaš wireless povezavo.

V vsaki sobi lahko poslušaš kar koli želiš, razen seveda dveh različnih internetnih postaj in določenih kombinacij, ki bi zahtevale dodaten HW v sami napravi.

Čisto za primer; AV receiver, ki podpira tri zone in je povezan z domačim omrežjem lahko uporabiš tako, da imaš v denvni sobi postavljen hišni kino, v spalnici oz. kopalnici izkoriščaš zono dve (mono) in na vrtu zono 3 (mono). Vse skupaj pa upravljaš preko aplikacije na androidu oz. iPhone-u, če imaš po teh sobah Wi-Fi povezavo...

Po želji pa lahko uporabiš tudi PRE izhode kot si omenil in jih povežeš z ojačevalniki.

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 15:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vem, da lahko poslušaš kar želiš (imaš morda podatek, ali omogoča tudi različne vire na posameznih conah, npr. cona 1 - CD, cona 2 - radio, cona 3 - internetni radio?), vendar se mi rešitev s telefonom ne zdi preveč posrečena. Zjutraj, ko vstanem, želim z največ dvema pritiskoma aktivirati glasbo v kopalnici. Smile

Wi-fi je v mnogih prostorih žal polovičarska rešitev - že zato se tehtnica nagiba k sistemom kot so Nuvo, kjer so povezave conskih kontrol žičnate.

Se priporočam za cenik! Smile
Nazaj na vrh
Surfer

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2013 16:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
imaš morda podatek, ali omogoča tudi različne vire na posameznih conah, npr. cona 1 - CD, cona 2 - radio, cona 3 - internetni radio?

Seveda je to možno. Omejitve so samo da bi v dveh prostorih želel poslušat dve različni internetni postaji oz. dva različna radia.
Onyko je imel še težave s predvajanjem glasbe iz ključka v eni zoni in internetnega radia v drugi zoni...

Boš dobil...

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2013 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zakaj pa Sonos play 5 ne vzameš?

v vsaki coni lahko poslušaš kar hočeš, ima mrežni priklop, kontrolo preko pametnih gizmotov ali računalnika.
Nazaj na vrh
gerchy

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2013 19:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
zakaj pa Sonos play 5 ne vzameš?

v vsaki coni lahko poslušaš kar hočeš, ima mrežni priklop, kontrolo preko pametnih gizmotov ali računalnika.

Beri zgoraj, ker želim stenske kontrole in nič zasedenega prostora. Če bi hotel žrtvovati prostor, bi lahko uporabil karkoli. Plus, wireless je totalno nesprejemljiv, to je v marsikaterem objektu (sploh novejših, z veliko armature) povsem neuporabno.
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2013 21:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni so stenske kontrole neuporabne. Ne moreš za vsak komad k steni in šaltat.
Nazaj na vrh
gerchy

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2013 01:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A po telefonu pa lahko stikaš, ko moraš pritisniti 18 tipk? Shocked
Sicer imajo tudi omenjeni sistemi možnost kontrole preko daljinca. Pa niti ne gre toliko za prestavljanje pesmi, pač pa da prideš v prostor in v eni potezi vklopiš glasbo. Kaj naj imam v kopalnicah, v garaži ali na terasi tako veliko škatlo? In izgubljam živce, ko se wireless odloči, da ne bo delal? Rolling Eyes

Zadeva mora biti praktična in 100% zanesljiva, sicer je samo za v katalog. Very Happy
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2013 09:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj ne klincam, samo povedal sem, seveda je odločitev na strani kupca.

Drugače pa Sonos ima mrežni priklop, vsak, in sistem dela tako dobro, da pozabiš nanj.
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2013 21:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

100 % zanesljivi zadev ni Smile

Za vse tiste, ki se bojijo, da bo se wi-fi zrušil in interneta zmanjkalo pa je najboljše http://www.bigbang.si/ure-in-budilke/aj312312-philips-520644 ali http://www.bigbang.si/ure-in-budilke/icfc05ip-crn-radio-ura-budilka-za-iphoneipod-494114
in poleg sistem v poslušalnici v vsakem prostoru še to. Ko se briješ itak ni pomembno v kateri vrsti orkestra je flauta.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu