| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 18:16 Naslov sporočila: |
|
|
vem ja, jaz imam tudi v mislih hrast ali kaj podobnega (oreh morda). Lakiral pa ga bom sam. V hobbyju bom dal samo narediti luknjice manjsega premera, da bom lazje sraufe noter montiral. Montiral pa jih bom s tistim, ko najprej v les das "podnozje" (ne vem imena), potem pa noter v podnozju je navoj in normalne sraufe dajes noter. Predvsem zaradi vecje trdnosti in vecje izbire sraufov.
Pride pa na vsaki strani en, priblizno 5 cm dolg srauf (stranski bo krajsi, saj bi se drugace zadela). Moje policke bojo verjetno malo manjse kot tvoje. Kaksnih dimenzij so tvoje?
Skupni strosek moje omarice naj ne bi presegel 200 evrov (raje manj), zaenkrat sem dal 20 evrov za nogice, 25 za profile in 10 za eloksacijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 18:24 Naslov sporočila: |
|
|
Kje pa je ta firma,kjer eloksirajo ? _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 18:29 Naslov sporočila: |
|
|
| V LJ, Bizjanova 7 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 20:31 Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar od mizarja. Za profile sem dal okrog 100€. Ne bom eloksiral ker so lepi taki kot so. Prilagam eno fotko za začetek.
Dimenzije poličk so 50x65cm.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 20:39 Naslov sporočila: |
|
|
| moje bojo 57x40 mi ni vsec prevelika... Ze prej sem imel tako (malboret), pa mi je fajn dimenzija... Moje dile bojo pol okol 100 eur, mi je pa tvoj hrast ful vsec, malo temnejsi, a je s temnim lakom pobarvan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 20:52 Naslov sporočila: |
|
|
Fotka je bolj bedna, to je res, lahko pa, da je tudi lak temnejši. Pojma nimam!?
Res je lepše, če so poličke manjše, vendar je iz praktičnega stališča bolje, da imajo naprave več prostora.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 22:22 Naslov sporočila: |
|
|
Me prav zanima kakšen bo vajin končni izdelek. Poleti nadaljujem z mojim hi-fi projektom. Danes mi je prispel squeezebox boom, katerega bom imel v kuhinji. Buma sem priključil na mrežo in je res neverjetno, kar ta majhna zadeva zmore. Bom objavil kakšno sliko, ko bo kuhinja končana. Glede mize mislim narediti kopijo Burmester mize. Police bojo v beli barvi, L profili pa v srebrni.
Vsekakor pa če bi imel denar, bi si kupil kakšno solid tech.
Trenutna najlepša miza po mojem okusu:
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 23:32 Naslov sporočila: |
|
|
moja bo dokaj podobna burmestrovi, samo les bo VELIKO LEPSI (okusi so razlicni) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 01:35 Naslov sporočila: |
|
|
projekt malo stoji. Verjetno bom dal les in izbiro sraufov kar mizarju za delat. Lakiral pa verjetno ne bom, samo naoljil (baje se tako rece), da bo zadeva mat in ne svetleca. Se mi veliko bolj dopade, bolj moderno...
verjetno pa bom izbral nek svetlejsi les z izrazitimi letnicami (temnimi). Kaksen eksoticen temen les bi bil pomojem predrag. Zaenkrat se mi itak ne mudi, ko pa dobim rotelovo koncno stopnjo pa bo mogel nekje stat  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Stefi
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 28, 2009 17:47 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni so všeč Burmestrove mize. Pa še izdelava izgleda enostavna.
Pa sem se na enem sejmu pogovarjal z njihovim predstavnikom in ga povprašal po strukturi polic. Odgovor je bil naslednji: gre za sendvič konstrukcijo - v sredini kovinska plošča, okoli les. Razlog: optimalnodušenje vibracij.
To pa po mojem mnenju precej spremeni zadevo pri DIY. Zato tudi cena ne more biti nizka. _________________ Lp, Stefi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinc76

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:09 Prispevkov: 194 Kraj: Tabor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 09, 2009 16:51 Naslov sporočila: |
|
|
| no trenutno to mizico uporabljam jaz in moram reči da sem zelo zadovoljen ,zaradi tega ker lahko težje in večje komponente brez truda menjavam -ker ni 4 noge ob strani .pa še dosti široka je.bom pa v kratkem rabil še eno ,ker so za te moje monster vintage receiverje vse klasične mizice premajhne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2009 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
| no, po malo premisleka in gledanju lepo eloksiranih profilov, sem se skoraj odlocil kar za smreko, ker je preprosto najcenejsa in nimam denarja na pretek. Jutri grem malo pogledat v OBI. porocam potem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lesinar
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28 Prispevkov: 106 Kraj: koper
|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2009 22:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj se vam zdi firma -Lourens Fisher --in kje še prodajajo nekoč so v BB zdaj pa ? imam že eno stojalo venar bom počasi rabil že drugega... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Čet Mar 12, 2009 20:36 Naslov sporočila: |
|
|
sem bil danes v OBIju in MERKURju, v obiju stane lepljen les smreke dimenzij 27x2500x600 mm 70 eur. V merkurju pa stane smrekov lepljen les dimenzij 27x1200x400 mm 10 eur, tako da bom vzel 3 merkurjeve plosce.
Ni pa to nek ultra kvaliteten les, ampak mene to sploh ne moti, saj so mi kaksni leseni "okraski" zelo vsec. Sicer sem zelel imeti temen les, ala tik in podobno, ampak sem potem odkril, da bi bila cena tam nekje 150 eur za eno polico, ce bi imel tak les, tako da je bilo treba apetite zmanjsati  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|