| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 16:59 Naslov sporočila: |
|
|
| cardynal je napisal/a: | | kako pa so tile xl 250 ? ali so dobri zvočniki kaj mi najbolj priporočate ? |
Dotičnega modela še nisem slišal, je pa tako.. nisem še slišal slabega Energy zvočnika. Model sem predlagal ker imaš že ostale zvočnike Energy. Koliko pa si pripravljen dat za sprednje zvočnike? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cardynal
Pridružen/-a: Ned Jan 2009 16:39 Prispevkov: 14 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 17:14 Naslov sporočila: |
|
|
zdj rad bi da bi kar vredu igralo kot sem ze povedal
zelo rad poslušam dobro glasbo se rajsi pa pogledam kakšen dober filem
tako da za to bi potreboval nekaj čim boljšega
ampak cenovno dokaj ugodnega |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cardynal
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
nekateri pravijo da so zvočniki po treh letih bolj kot ne svoje odslužli
kaj pravite na to |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
civo666
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 20:36 Prispevkov: 63
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 17:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz pravim, da bi moral zamenjat svoje svetovalce. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cardynal
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 17:27 Naslov sporočila: |
|
|
| hehe pač ljudje vsega boga pravijo pol pač vprašam za več mnen |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 17:41 Naslov sporočila: |
|
|
Zvočnik če z njim lepo ravnamo ne ''pogine''
20 let brez problema  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 18:48 Naslov sporočila: |
|
|
20 let bi res moral doživet brez problema. Sploh če se lepo dela z njim. Če se v večini primerov lepo ogreje zvočnik(ne na štartu na 80% glasnosti), paziti je terba tudi da membrane niso preveč izpostavljene soncu. Pa ne jih ob tla metat;D
Znanec ima zvočnike že od začetka osemdesetih, zadnjih 10 let pa delajo po večinoma deset ur dnevno. Sicer bolj na nizkih glasnostih. V tem času mu je ckrnilo nekaj komponent, zvočnike pa ima še prve:) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 18:58 Naslov sporočila: |
|
|
Po mojih izkušnjah je najbolj kritičen del, kar se staranja materiala tiče, penasto vpetje membrane v okvir (košaro) zvočnika. To po cca 10-tih letih začne razpadati, odvisno pač od pogostosti in intenzivnosti igranja. Je pa to, poleg seveda kvalitete "foama" ali pene, odvisno tudi od temperaturnih pogojev v katerih dela zvočnik in od vlažnosti (v bolj vlažnem prostoru material prej dotraja). Sedaj imam prve zvočnike z gumijastim vpetjem in zanima me kako dolgo bodo vzdržali. So pa bojda, kar se obstojnosti tiče slednji boljši.
Ostale komponente zvočnika pa niso kritične (kretnica, ohišje in ostali deli zvočniških enot). Seveda pod pogojem da zvočnike uporabljamo ne pa zlorabljamo!  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cardynal
|
Objavljeno: Sre Jan 21, 2009 16:35 Naslov sporočila: |
|
|
evo HK reciver priklopljen dans dobil zvočnike energy c 3 kar zadovoljivo igrajo za zadaj bodo dobri sedaj pa potrebujem se za spredaj en par zvočnikov in pa center bi bilo dobro da bi bilo vse isto pa da bi tudi dobro skupaj z dosedaj kupljenim pasalo. ali ima kdo kaksen predlog kaj gledat mogoče celo kdo kakšno ponudbo (na zs)
pač karkoli bi vam bil hvaležen
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Sre Jan 21, 2009 17:15 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz bi ti priporočal da greš vsaj poslušat tiste samostoječe Energy. Kompleten fronti in surround zvočniki istega proizvajalca meni kar diši. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cardynal
|
Objavljeno: Sre Jan 21, 2009 20:08 Naslov sporočila: |
|
|
ali jih je že kdo poslušal ali imel celo doma resno me zanima ali so dobri zvočniki ali ne ker če so vredu bi jih lahko potem uporabil za sprednje
tako da potem mi manjka samo se center |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mwapuleni
Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:07 Prispevkov: 7 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 22:27 Naslov sporočila: |
|
|
Si bom sposodil temo, ker imam podoben problem.
Iščem zvočnike za hišni kino, cena do 500 eur. (Vem, da ni veliko, ma tako pač je Aja, pa naj bi bili črni.
Sicer imam občutek, da ni prav veliko ponudbe, od kompletov sem našel le Harman Kardon HKTS 11 ali pa Infinity TSS800. Nekje na forumu je nekdo omenjal še Jamo, bi se priporočal za primerjavo z zgoraj omenjenima sistemoma.
Jasno, odprt sem tudi za predloge nakupa posameznih zvočnikov.
Vse skupaj bo priklopljeno na Onkyo 484.
Zanima me, kaj lahko od takega kompleta pričakujem z vidika poslušanja glasbe (menda so za gledanje filmov hitro dovolj dobri) in pa kaj pomeni razlika v številu zvočnikov (srednjetoncev?) pri HKTS 11 (2 + visokotonec) oz. TSS800 (1+1). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 22:37 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi izbral enega od teh dveh paketov pred Jamo. Razlika v številu enot v posameznem zvočniku nima nekega direktnega vpliva na zvok, prej kaka druga stvar. Noben od tih dveh paketov ni slab, samo slišat moreš in se odločit za pravega.
Če se stegneš za kakih 100,200€ dobiš bistveno več. Ampak, to je že čez limit, in če imaš omejeno, bosta tudi tista dva paketa OK. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 23:30 Naslov sporočila: |
|
|
| Pojdi v Big Bang poslušat TSS 800 in HKTS 11. Pri nas v MB Europarku jih imajo obojne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mwapuleni
Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:07 Prispevkov: 7 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 11:41 Naslov sporočila: |
|
|
Se bom oglasil v BB v LJ. Videl sem jih že, a niso bili priklopljeni.
@Pestilence: firbec ne da miru ... kaj pa si imel v mislih za tistih 100, 200 €
Glede poslušanja glasbe ... prednje zvočnike verjetno lahko vedno zamenjam za kaj boljšega, če kdaj zamenjam še reciever, pa jih uporabim v 7.1 (čeprav za moj prostor nekako dvomim, da bo kaj razlike). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|